valla aliço elinden bu işler gelirmi bilmem ama ben ilk bu arızayı verdiğinde motorumu ustaya götürdüm ilk karbüratörün sökülüşünü orda öğrendim ama ordaki gerizekalı usta onu halledicem diye şamandıra ayarını bozmuş bozunca benim motor 80 den sonra kesilmyey başlıyodu neyse uzun zaman sonra söküp kendim geri düzelttim yani bir kez görsen sökersin anlıyosan eğerki ama hiçte bilmiyosan kurcalama derim biraz karışık söküp takması zor karbüratörü bilen biliyo ankarada olmasan gel bakalım dicem ama işte iyi bir usta bulmaya çalış söküp takarkende iyi izle derim görüşmek üzere...Sefa kardeşim teşekkür ederim yardımların için. Sanırım dediğin gibi bir anda boşaltıyor benzini çünkü bazen 2-3 saat biyerde bıraktığımda hiç benzin akıtmamış oluyor bir damla bile. Ama sabah otoparka gittiğimde elden daha büyük şekilde akıtmış oluyor. Çözümü kolay mıdır üç kağıtçı ustalara götürmek istemiyorum. Kendim yapabilir miyim?
Selam arkadaşlar...
Geçen gün bi kaza yaptım ve motorun sağ çantası parçalandı... Elinde çanta olan yada satan var mı acaba ? Tek veya çift fark etmez, renk de önemli değil boyarım, uygun fiyatlı orjinal çanta lazım, bilginiz olsun...
Arkadaşlar herkese selam öncelikle. Bu akşam motoru otoparka koydum, benzin musluğunu kapalı konumuna getirirken elimde kaldı. Fiyatları ne kadardır bilen var mı? Değiştirme işlemini kendim yapabilir miyim? Ustaya tonla para vermek istemiyorum.
Kardeşim o parçadan akmıyor. Yan kapağı söküp içeri doğru baktığımda karbüratörün dış yüzeyinin benzin olduğunu fark ettim hatta karbüratörden benzin musluğunun olduğu hortumlara doğru benzin damlarken gördüm.
Yok değil kardeşim. Hortumlarda bişi yok. Karbüratör ıslaktı ama o mu kaçırıyor yoksa karbüratöre gelen hortumlardan mı kaçıyor onu bilmiyorum açıkçası, içerde kaldığı için göremedim. Yani karbüratörün üst kısımları.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:05 ----------
Yok değil kardeşim. Karbüratörün dış yüzeyinde benzin vardı ama nerden akıttığını göremedim. Yani yukardan biyerlerden akıtıyor çünkü karbüratörün dış yüzeyinde benzin vardı.
Anladom kardeşim dediğin gibi şu anda varsayımlar üzerine konuşuyoruz.Yarın fotosunu çekip koyarım. Tahminlerimce karbüratörün üst kısmından biryerden akıtıyor çünkü karbüratöreün dış yüzeyi benzindi. Nerden aktığını göremedim, motoru sökmeyi bilmediğim için göremedim, karbüratörün üst kısımından biyerden damlıyor. Ben de aldığımdan beri hep benzin kokusu alıyordum ve yalıt tüketimi fazla geliyordu bana(100km de 5.5 litre yakıyordu) sebebi bu olabilir mi?