Arkadaşlar merhaba,
Bende bir MCT 250 sahibiyim. Epeydir foruma bakmıyordum. Bu başlığın açılması çok iyi olmuş. Merak etmeyin 6 kişi değilsiniz.
Benim motosikletin çalışmama problemi var. Motor soğukken ilk çalıştırmada çok zor çalışıyor hatta çalışmıyor. (Çalıştırma şeklim jikle çekili halde gaz vermeden marşa basma şeklinde) Motor çalışmamakta o kadar direniyorki marşa basmaktan akü bitiyor. Birkaç defa yiterek çalıştırmak zorunda kaldım. Hatta bi keresinde akü bitti, yiteleyerek de çalışmadı, servisi çağırmak zorunda kaldım. Buji değişimi sonrası çalıştı ama problem hala devam ediyor. Motor çalışsa bile gaz verdiğinizde hemen stop ediyor. Onun için jikle çekili halde motor iyice ısınıncaya kadar (15-20dk.) beklemek zorunda kalıyorum. (Motor biraz ısındıktan sonra boğulmasın diye jikleyi kapatıyorum.) Serviste depo+karbüratör temizliği, subap ayarları, karbüratör ayarı, hava filtresi temizliği vs. hepsi yapıldı ancak sorun hala devam ediyor. Çözümü hakkında bir fikriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Çünkü oldukça can sıkıcı bir durum.
Bu arada sormak ve eklemek istediğim bir kaç şey var,
- Önceki mesajlarda lastik basınçlarının 26 ve 40 psi olduğu belirtilmiş. Evet katalog bilgilerine göre bu değerler doğru. Bende kPa-psi dönüşümünü internetten bulup bakmıştım ama arka teker için verilen 280 kPa (40psi) değeri bana çok yüksek geldi. Yanlış hatırlamıyorsam arka lastiğin üzerini kontrol etmiş ve max. lastik basıncının 40psi olduğunu görmüştüm. Onun için ben 180 kPa (28psi) vuruyorum. Konu hakkında net bir bilgisi olan arkadaşlar doğru lastik basınçlarını verirse çok iyi olur çünkü bence önemli bir konu.
- Motoru aldığınızda takım çantasından hangi parçalar çıkıyor. Benden sadece 2 adet açık anahtar ve düz ve yıldız olabilen çift taraflı tornavida çıktı. Buji anahtarının çıkmaması bence normal değil. Bi yerlerde yedek buji verildiğini bile okumuştum. (Motosikleti 2005'in 7. ayında aldım.)
Hepinize kazasız sürüşler diliyorum...