kkhakankk' Alıntı:
önce tanıdık bi kasko bulman lazım ben öyle yaptırabildim cunku başka türlü yapmıyolar. bende asya 125t vardı ona 600 mılyona yaptırdım sanırım bunun kide en az 1 milyar vardır. eskı motorun kaskosunu dondurdum bunu daha tam ustume alamadım ondan dolayı bu motorumun ustune gecıremedım ozaman net bı fıyat söylerım sana
Sevgili kkhakankk,
Kesinlikle haklısın, ben bir sigortacı olarak sigortasız tek varlığım motosikletim. Sebebi; sigorta riskleri mantıklı primlere güvence altına alan bir sistemdir. Yanacak ev sigorta edilmez yada sigorta etmem demek yerine ciddi fiyatlandırma yapılır. Motosiklet sigortalarındada fiyat ortalama risk bedelinin %25- 30 u gibi, yani 3.500 ytl lik bir motorun yıllık kaskosu 1.000 YTL civarında, ki biri arazi biri binek iki aracımın değeri motorun kat be kat üstü ama primleri birinin 650 diğerinin 800 YTL. En basit hesap bir ev poliçesinde 35 milyarlık ev eşyası için yılda ortalama 250 YTL gibi prim ödersin. Buradan hesabını yapabilirsin. Sonuçta ben değmez diye düşünüyorum sigortacı olarak.
Ayrıca motosiklet sigortası alacaksanız istisnaları ve teminatlara iyi bakmanızı öneririm.
Sigorta poliçeleri bire bir aynı ise fiyat %10 dan fazla oynamaz, malesef günümüzde fiyat pahalı gelince gözle görünmez ama can alıcı olan 3. şahıs mali mesuliyet teminatlarıyla oynanır ve abi iyi bi indirim yaptım sana denir.:farao:
Unutmayın. Motosiklet kaskolarının çoğunda aslında çoğunda değil tümünde hırsızlık teminatında motorun kapalı mekanda kilit altında iken çalınması ödenir. Yani sokakta bırakıp çalınan motorunuzu şirketler ödemez.
Birçok sigorta şirketleri motosiklet sigortası yapmaz, yapar ancak fazla fiyat çalışır o da ancak yuklü bir portföyğnğz varsa.
Burada neyi ne kadar riske ettiğinizin kararını siz verin.
Kazasız belasız günler.
********* Önemli not: Sağlık veya hayat sigortanız var ise mutlaka ulaşım aracı olarak motosiklet kullanıyorum notunu ilave ettirin ve bir nüshasını saklayın. Aksi taktirde Allah vermesin bir kaza ufak tefek yaralanmalarda bile hasarınızın ödenmemesi gibi tatsız bir sürprizle karşılaşabilirsiniz.