yazılımcı kardeşim forumun yarısı okuduysan hiç yoksa ben en az kırk kez bu konuya cevap veren biriyimdir. Çok kısa yazıyorum vaktim çok kısıtlı.
1 Motorun üstüne bin motoru çalıştır ön freni sıkmadan öne doğru motoru kaktır. ittirdiğin dirençte ön amortisörlerin seni geri kaktırması lazım yani beşik gibi salması gerekiyor.
2 ön freni sık motora 1 nci viteste yavaş yavaş gaz vermeye başla, motorun tekerlek kitliyken sürüklenerek ilerlemesi gerekiyor olduğu yerde gitmeden bağırıyorsa debriyaj bitiktir.
3 motorun egsoz borularının silindirden çıktığı yerlere bak ikisindeki küflenme veya aşınmanın eşit olması lazım birisi parlak diğeri paslı ise silindirlerin ayarı dengesiz, hava yakıt oranı kaçık, bujilerden birisi sorunlu subap ayarı dengesiz olabilir.
4 motora boş viteste sonuna kadar gaz ver düz bir sesle bağırması lazım kesik kesik ses yada yutkunma yapıyorsa motorda hava yakıt oranı subap ayarı senkron ayarı kaçık olabilir
5 motorun ön ve arka tekerleğini elinle alttan üstten kavra sıkıcı sapa sola savur bilyelerinden oynama yada boşluk varmı gözlemle tekeri çevir dönerken yalpalıyor mu bak.
6 arka amortisörler için üstüne oturarak bir kaç kez sıpla seni sağa sola tepmemesi lazım eşit inip kalkması lazım ön ve arka amortisörlerden yağ kaçırıyor olabilir.
7 motora rolantide olduğu yerde iyice ısıt sonra binerek frenleri yokla. motoru sağa sola biraz yatırarak kullan arkası atma savurma yapıyormu bak. bu arka teker (çatal) mafsalının durumunu gösterir.
8 zincirde boşluk olup olmadığını anlamak için zincirin alttaki kısmını bir bezle yakala en fazla 3 5 cm esnemesi lazım
9 motorda altında üstünde açırı bir birikimi varsa zaten hadi iy günler de ordan uzaklaş.
Bunların hepsini aklında tutamayabilirsin o nedenle not al tek tek yap.Bütün arkadaşlara hayırlı günler dilerim. Ben mct yi de ramzey qm 250 yi de satalı yıllar oldu ama bu sayfayı hiç bırakmadım çünkü ilk yazmaya başladığım forum burasıydı sizde beni unutmazsınız inşallah
