selam arkadaşlar,
2010 şubat trafiğe çıkışlı 7200 km de mct kullanıcısıyım forumu motoru aldıktan sonra takip etmeye başladım ancak pek fazla katkıda bulunamadığım için (kendimi yeterli tecrübede görmediğimden) kendimde suçluluk duyuyordum. (beleşçilik gibi oluyor bana göre :salut
dün yeni aldığım tulumu denemek ve yağmurda motor sürmenin keyfine varmak için cbf150 kullanan bir arkadaşımla beraber küçük bir tur attık. güzergah bilgisi eklediğim fotoda mevcuttur. geneli dağlık bölge olan 360 km lik turumuz sırasında 12 lt ile 317 km yol yaptım;yakıt ile ilgili genel fikir verebilir diye düşündüm. max hızım düz yolda 110 yokuş aşağı 120 idi yanlız 120 baya bir tedirgin ediyor. motorun gidon göbeğini yola çıkmadan önce sıkıştırmama rağmen 250. km de gevşeme yaptı

r:. uzun yola çıkacak arkadaşların 30 luk anahtarını mutlaka yanlarına almalarını tavsiye ederim :wiinkk:.
bu arada bir de arka dişli meselesi var

r:. forumdaki değiştiren arkadaşların tecrübelerini okuduktan sonra denemeye karar verdim. 31T taktım 3 hafta takılı kaldı. yanlız karaman-yeşiledere-taşkentin çıkışındaki balıkçıya ulaşabilmek için çıkmak gereken yokuşta 1. vites yarım debriyaj kullanmak zorunda kalınca nefret ettim ve ertesi gün çıkardım. benim gibi dağ daş çıkıcak arkadaşlara hiç tavsiye etmem. ancak benim bayırda işim olmaz düzde basar giderim diyen arkadaşlara 80 km de başlayan titreşim 100 km ye taşınıyor max hız 120 km bayır aşağı 130 yapıyor. BU VERİLER TECRÜBE AMAÇLI 1 ER DEFA YAPILMIŞ DENEMELERİN SONUÇLARIDIR :bounce: ayrıca motorla ne kadar oynanırsa o kadar suyu çıkıyor. kurcalamamak lazım.
birazcık tersten oldu kusura kalmayın ama benim yaşadığım en büyük sorun yağ keçelerinin patlamasıydı. motoru 500 km bakımına götürdüğümde karaman 1. servisi eccük yolmaya çalıştı beni ve 1.5 lt koyması gereken yağı (kitapçıkta 1.8 diyor ama fazla geliyor :farao: ) 2 lt koydu ve aynı gün keçelerim patladı. karaman 2. servise gittim.fabrikadan orjinal keçeler getirttim ancak düzen tutmadı. fabrikayı ayağa kaldırdım. servis hatası olduğuna dair şahitlerim olduğunu 2 servisin çalışmalarını ve ifadelerini videoya çektiğimi (ki gerçekten çekmiştim :queen: ) başlarına bela olacağımı söyledim. onlarda 2. servise bu adamın işini çöz nasıl yaparsin bilmiyoruz ama başımıza bela olmasın deyince 42 senelik keçeçi ahmetten 1 avuç dolusu keçe ile geldi deneyerek yarım numara büyük keçe takmak suretiyle sızıntıyı kesmiş olduk
paylaşacaklarım şimdilik bu kadar
hepinize kazasız günler diliyorum.
kaskınızı mutlaka takmayı unutmayın BİŞEY OLMAZ DEMEYİN BİŞEY OLUR BEN 200 TL LİK ÇENEDEN AÇILIR LS2 KASK SAYESİNDE HAYATTAYIM KOCAMAN BİR KAYA KAFAMA GİRİYORDU KASKIMA MİNNETTARIM :cat:
hepinize kazasız günler diliyorum.
TEKERİNİZE DAŞ DEĞMESİN