Bütün arkadaşlarımın ramazan bayramını kutlarım.. Sağlıcakla kalın arkadaşlar..
Şimdi cümlede düşüklük var kardeşim.Kim hangi sebeple bunu yapmış. Bunu yapanın kim olduğunu pas geçerek şunu diyebilirim hava filtresine krankın olduğu yerden bir ara hortum girer.Bu motorun yağını çırpmasından ve motor sıcaklığından ısınan sıcak yağın buharını çekmeye yarar burayı tıkarsanız yada tıkanırsa motor öksürme diye tabir edilen kesik gaz yeme olayı yapar.Bu karbüratörün tam altına denk gelen deliktir ve ordan bir hortum hava filtresine doğru gider. Hava filtrenizi ve kutunuzu söktüğünüzde içindeki ıslaklık ve az yağ bu buhardan gelen nemdem oluşmaktadır ve zararsızdır ancak hava filtresinin ıslanması ve yağlanması filtreyi vazife yapamaz hale getirir. Bu yazılan davranış çok hatalı bir haraket olmuş. Hava kutusuna giren tozların kabın içine yapışmasına neden olur filtre yağlandı ise havayı düzgün ememeyecek neticede az hava ile motor tekleme yapacaktır. En gerizekalı bir çırak bile bunu yapmaz bana kasıt var gibi geldi.İyi bari benzin deposunu açıp bir avuç toz şeker dökmemiş sen ondan sonra sekman ve pistonların halini gör. İşte biz aylardır ne yazıyoruz bu ustaların serrvislerin gözünde motorlu birer keriz olmaktan kurtulmak şart. Resmen dün bir arkadaşıma " sizin gibi motorcular olmasa biz aç kalırız " demiş. Bunu diyen büyük bir marka servisinin elemanı. Muhabbetlerimizde hep geçer bir kardeşimiz motoru götürdü yaptırdı getirdi abi tamam motor olmuş ama frene basınca motorun kıçı sağa doğru kaydı düşücektim az daha dedi bu önceden yoktu servisten sonra olmuş anlamadım dedi. Çay masasından kalktım gittim motorun amartisörlerine baktım birisini 3 e diğerini 5 e getirmiş.Yani motorun kuyruk dengesi kaçmış.Hayatta da anlaşılacak bir durum değil sonrada bizim için "siz olmasanız biz aç kalırız" diyorlar. Yani bizi keriz enayi sanıyorlar. Aslında kandıran kendisini kandırmış oluyor. Fark ettiyseniz burda sık sık bu konuya ait yazılar veriyorum çünkü bizim hep birlikte uyanmamız bilinçlenmemiz gerekiyor bir motoru acemi bir insan servisine yada tamire götürürken nelere dikkat etmeli yapılan işi nasıl izlemeli ve kontrolünü yapmalı fiyatını ön araştırmasını nasıl yapmalı bunları beraber yazışalım.
metzeller lastiklerini araştır arkadasım
Mondialin fabrikası dışında aynı parçaları direk ithal eden ve mondialden toplu ve yüklü miktarda mal çeken( ki bence fabrikadaki stoğu bu etkiliyor) firmalar var. bunalra yönelmenizi öneririm.
Evet doğru fabrika stoğunda bu ay anormal azalma bazı parçaların şiparini 1 aya yakın zamandır bekliyorum. Ancak internet üzerinden aynı parçayı makul rakamlara verebilen firmalar dolu. Çoğuda kapıda ödeme kolaylığı ile hizmete açık durumda.Örneğin rialli.com sitesi gibi. Dediğim gibi eğer bu motoru uzun vadeli aldı iseniz ve satma gibi bir düşünceniz yok ise arka fren balatası debriyaj pkalası saç ve baskı yayını piyanoları ön fren balatasını sağ ve sol kumanda düğmelerini buna benzer sık gerekcek malzemeleri alıp kenara koymakta ileriki zamanlar için büyük fayda var. Ben kendi motorumun aynısından temiz 2 nci el alıp dağıtıp tek tek temiz bir şekilde saklıyorum. 900-1000 tlt arası siteler de çok temiz mct mevcut.Birde motoru yarıp içini görmek öğrenmek ve mekanik bilginizin ilerlemesi açısından da büyük faydası olucaktır. Uğur senin lastik olayın için 2 3 yer ile görüştüm metzeller bir lastiği alıp iyice inceledim iş yapar türden bir lastik kardeşim al derim.
Slm ii aksamlar sonunda yeni aldığım 5bin km de 2005 model 1500tl ye aldığım mct'imin resimlerini ekleme fırsatı buluyorum.Resimdede göreceginiz gibi arka stop kırık![]()