Arkadaşlar yazın uzun yol yapmayı düşünüyorum 151 rs nin arkasına komple endurolardaki gibi bir sağa bir sola birde arkaya olmak üzere 3 adet bagaj yaptırayı düşünüyorum.Sizce nasıl olur düşüncelerinizi alabilirmiyim...
Bu motorları üretenler şehir içi için üretmişler ama, motor konusunda profesyonal olan arkadaşlar bunu gerçekleştirebilir, yorgun demokrat gibi..
Çünkü yolda bakım gerekebilir vede yedek parça ve gerekli takımların yanında olması gerekir.
Benim motorum RS151 12000 civarında hiç bir sorun yaşamadım, ama tabii gerekli bakımlarını zamanında yaptırdım,tedbir için 4000 bakımında kayışını japon malı bir kayışla değiştirdim.
Kış tipi Doro lastiklerle 3000 değiştirdim. (kaymamak için sadece)
Yağını hiç aksatmadan 2500-3000 de bir değiştirdim,hava filitresinide yaklaşık 3-4 binde bir değiştirdim.
Zaman zaman yetkili servislere de gittim ama genelde işini iyi bildiğim motorcularla çalıştım.
Yaklaşık 20 yıllık motor tecrübesinden sonra bunları öğreniyorsunuz.
Ancak bazı arkadaşların ''dandik çin malı'' gibi yaklaşımlarına katılmıyorum.
Bizler yıllar önce motor aldığımızda öğle kötüydülerki alır almaz servise götürüp ayyarlatırdık yoksa kullanmak mümkün olmazdı,yetkili serviste bulmak kolay değildi, işi öğrenmeyen motor kullanamazdı eli temiz motorcu olmaz gibi çok doğal değimler vardı; O günleri yaşayan motorculardan biri olarak bu motorlara dandik diyenlere şaşırıyorum.
Bastınmı vın diye gidiyor, frenleri mükemmel tutuyor,marşa bastınmı çalışıyor,az benzin yakıyor,elimizi yağa bulamıyor , nerede ise her parçasını bulmak kolay vede ucuz.. :cat: EEEE yani daha ne istiyorsunuz.
Ha paramız çok biz japon malı vs almak istiyorduk ama
istemeden bunu aldık diyorsanız, o zaman buradaki insanların moralini bozmayın yanii...