Bir arkadaş derken sanırım benden bahsediyorsun gursu. :cherry: Egsoza cıvataları ben koydum ve fotoğraflı açıklamıştım. Dedimya şiddetler tavsiye ederim. :cat:
Bu arada başka bir konuya daha dikkatinizi çekmek istiyorum arkadaşlar. :rendeer: Sağ tarafta arka tekerleği tutan siyah metal bir parça var. Bu metal parçanın arka tarafına tekerlek dingili, amortisör ve fren sistemi bağlanıyor. Ön tarafı ise motor bloğuna 2 uzun cıvata ile sabitlenmiş durumda. Yani arka tekerlek yukarı aşağı esnediğinde motor bloğu ile birlikte hareket ediyorlar. Yalnız bu 2 cıvata çok ama çok önemli!
Geçenlerde bunlardan birinin olmadığını gördüm!:silent: Doğal olarak düşmüş olabileciğini düşündüm ama içinde kırılmıştı!

r: Çok zor bir uğraştan sonra kırılmış cıvatayı içinden çıkardım. Nasıl derseniz; 5mm çelik matkap ucuyla cıvatanın tam ortasından delik açarak. Daha sonra uzun bir vidayı içine oturtup sıkarak arka taraftan (cıvatanın girdiği yerin arka tarafı boş) dışarı çıkardım. Ve yerine yenisini taktım. :cherry:
Özellikle 2 kişi binen arkadaşlar; Demek ki bu civatalar, çelik (çelik çok sert olduğu için kırılabiliyor, daha yumuşak alaşımlı metali olan cıvata seçilmeli)olmasından dolayı, arka tekerleğin bir çukura girmesi ve sert bir şekilde esnemesi sonucu kırılabiliyor. Ama tekerleği tutan çok önemli cıvatalar bunlar. Bu cıvatalara çok dikkat etmek gerekir.
Herkese kazasız, belasız, keyifli sürüşler...