Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

birazda dogadan iste Ordu ya 2-3 gun once yagan kardan goruntulerrr

buda samsun dan donus te cevre yolndan bi manzara accaip su wardi yollarda bu yagan karlar hep islatmisti resmen hawzdan gecer gibiydi tum yol motor batti:pr:

wala bunu yapmaq icin fazla ugrasmadim 50 dk yetti:queen:

Evvet, 60 sayfayı okudum ve 150zat almaktan vazgeçip 150zc 'ye transfer oldum. Arkadaşlar motordan şikayetler var yok değil ama çok küçük sorunlar;

Bu liste tüm motorlarda çıkan arızalar değildir, toplam arıza sayısını belirtmektetir, 150zc almak isteyen arkadaşlara yanlış yönlendirme yapmak istemiyorum, tamamen kişisel ön hazırlık listemdir. isterseniz size birde 150zat 'ın arıza listesini yazayım mesajın en altında görebilirsiniz...
- Fren balatasının bazı arkadaşlarda çıkardığı ses
- Egzoz civataları
- Çakmaklık kullanılmak istenildiğinde sigortanın atması ( ilginç :mrgreen:)
- Yağfiltresi

karar verdim alıyorum, bu arada başından belli bu bölümü terketmeyen demirbaş arkadaşlarada teşekkür ederim, inanılmaz bilgi paylaşımı olmuş... :rendeer:
---

150zat arıza listesi
- Arka fren
- Arka tekerin küçük olması
- Buji
- buji telleri
- Motor kayışı
- Fren teli
- Motor yağı
- Öncamdan gelen ses
- hava filtresi
- 2 kişi oturduğunda yere sürtme

Son düzenleme:
Evvet, 60 sayfayı okudum ve 150zat almaktan vazgeçip 150zc 'ye transfer oldum. Arkadaşlar motordan şikayetler var yok değil ama çok küçük sorunlar;

Bu liste tüm motorlarda çıkan arızalar değildir, toplam arıza sayısını belirtmektetir, 150zc almak isteyen arkadaşlara yanlış yönlendirme yapmak istemiyorum, tamamen kişisel ön hazırlık listemdir. isterseniz size birde 150zat 'ın arıza listesini yazayım mesajın en altında görebilirsiniz...
- Fren balatasının bazı arkadaşlarda çıkardığı ses
- Egzoz civataları
- Çakmaklık kullanılmak istenildiğinde sigortanın atması ( ilginç :mrgreen:)
- Yağfiltresi

karar verdim alıyorum, bu arada başından belli bu bölümü terketmeyen demirbaş arkadaşlarada teşekkür ederim, inanılmaz bilgi paylaşımı olmuş... :rendeer:
---

150zat arıza listesi
- Arka fren
- Arka tekerin küçük olması
- Buji
- buji telleri
- Motor kayışı
- Fren teli
- Motor yağı
- Öncamdan gelen ses
- hava filtresi
- 2 kişi oturduğunda yere sürtme

Arkadasim oncelikle topicimize hos geldin gercekten cok guzel bi inceleme istatistik ve verdigin dogru karar icin seni kutlarim... su an benim Zc bi tanidikta adam 120kg+yanina esini aliyor oda ort. 55-60 kg olsa motor 200kg civari yuk tasiyor ve ben size keske imkanm olsada onlarin bu motorla gezdikleri yerlerden sadece birinin fotosunu cekip atablsem sasarsiniz burda transalp gitmez dersiniz inanin ben gorunce bende inanamadim fakat keci gibi cikiyor masallah... dikkatlice okuyup not ettigin muhtemel sorunlarida yazmisin wala cok begendm ben sunu dicem o sorunlarin bazilari belkide ki cogu kullanimla ve kesinlikle servisle alakali oldugunu soylesem bu seni sanirim dahada heveslendirir tabiiki istedigini almakta ozgrsun biz sana burda illa alcan die bisi demioruz fakat seni bu arastrmadan dolayi tebrik ederim bize cok kisi geldi zc mi alsam onu bunu mu alsam die e biz de onlara motorlar arasndaki farki onu bunu anlattik fakat direk bole bi arastrma yapipta kardesm ben bu motoru aliorum dien bi seni grdum:cat: artk bu topice bulasma vesilenle zc ci olsanda olmasanda bize katlip su topici costurmak senn bu forumdaki en bas gorevlerinden biri oldu yeni gorevinde basarilar...:rendeer:

Öncelikle yeni görevimi beğendiğimi belirtmek isterim, teşekkür ederim...

Mondial 150zc 'nin gerçekten başarılı ve bir okadarda güzel bir tasarıma sahib olduğunu belirtmek istiyorum. 20 Mart 'da Motoshow'dan kask+mont+eldiven+dizlik+bellik almaya karar verdim ve eğer müsait olursam fuarda mondial yetkilileriyle görüşerek 150zc siparişi vermek istiyorum. En kısa sürede motoruma sahip olacağım ve gönderdiğiniz tüm resimleri arşivledim bilginize :)
---

Ehliyet sınavı sonuçları nezaman geliyor bilgisi olan varmı, 2 haftadır bekliyorum hala sonuç yok. A2 sınavına girdim ve motora binmeden hazırlıklı olmak isterim, her işte böyleyimdir ayıptır sölemesi :cat: sınavı geçersem B ehliyetim mevcut olduğu için A2 + B oluyor ...
---

kişisel bir mesaj: bugün şirketimize yaptığım tasarım ve kodlamanın bir başka websitesine uygulandığını ve çalındığını farkettim, inanılmaz sinirliyim fakat burada bulunmak beni biraz olsun rahatlatıyor, sanırım motorun verdiği heyecan ve okuduğum 60 sayfanın çok az sorun, çok fazla bilgi içerikli olmasındandır. Sanmayınki sabırlı ve araştırmacı bir kişiyim, aksine sabırsız ve bu sebeble sürekli kendisini zarar sokan birisiyim ama zaman + ticaret insana hiç beklemediği ve ummadığı şeyler öğretiyor. Kazık yemek, ödemeyi 1 sene sonra almak, söz verdiği kişilere zamanında ödeme yapamadığı için utanç duymak ve binlerce sebeb. Kişisel bir sorunum ve düşüncemi paylaştım umarım yanlış anlaşılmaz... Yorgunum 21 yaşındayım ama müşterilerimden kazık yemekten, yaptığım tasarımların altındaki imzamın silinmesinden, sitelerimin çalınmasından ( birebir kopyalanması), google seo uygulamalarımın ( arama sonucunda en üste çıkma tekniği terimi) birebir sloganı bile değiştirilmeden çalınmasından yoruldum...

Motora binmek istiyorum, sevdiğim kişileri görmeye gitmek, sevdiğim hisleri yaşamak istiyorum, rüzgarı özledim, arabanın camından gelen rüzgardan bana hayır yok... Ve son notum: tanıdıkla asla iş yapmayacaksın herzaman kazık yersin!... Bugün sitemizdeki kodları çalan kişi 2 gün öncesine kadar ofisime gelirdi, şimdi hiçbirşey yokmuş gibi davranıyor. Ama yinede beddua etmeyeceğim, Kurban olduğum allah onu bildiği gibi yapsın...
---

Son düzenleme:
Geçmiş olsun emeklerin için...
Zc konusunda evet gayet bilinçli bi kullanıcı araştırması yapmışsın...
Evet bu motorda kronik veya ulan şu dert var bu dert var olayı yok çakmaklık hariç :)
Gönül rahatlığı ile alabilirsin kafana takılan birşey varsa hemencik sor ;)

eh he gayet ii gidiosun:)
eet seni anlayabiliyorum eet ticaret gercekten oyle bisi yani yapacaksan kesinlikle tum tanidik ve akrabalardan cok uzk diyarlarda yapacaksn sevdiklerinin yuzune karsi surekli hayr demek zorunda kalmak her zmn kotu bisi... nese hayatta her zmn bazi basarilarin ardndaki lerden cok , bazi aptallar nam kazanmstir ama sonunun hayrli bittigi de cok azdir bu islerin ondan is konusunda fazlada skma canini derim hem artk motorcu olyosun ve bu gercekten oyle basit bi is deildir bikere bizi motora baglayan ortak sebebler olmali en basidinden kimseye hesab vermeden ve seni hic yalniz birakmicak bi dostun gibi gordugun ve ona deger verdigin bi icatla kafanin estigi tekerinin goturdugu yere gitme istegi gibi.... gercekten en dogru olani yapion wala su ana kadar gordugum motorunu almadan koruma elbiselerini alan cok cok az kisiden birisin ama kesnlikle en dogru karari vermissin once kesinlikle guvnlik benm arkadasm yazn 30 derecede bakkala giderken kaza yapti kim bileblrdiki o yuzden herzmn nolrsa olsn sicak , gunes vs.. koruma sart bu arada sanirm bu ise ilkdefa bulasan birisin , yani bu motorda bi acemilik ve zewki tatcan sonrada buyutcen gibime gelio ki sanirm ilerdeki talihli burgman ins. olrda bu arada eger sinawa gireli 2 hafta oldysa ort. bi 2 hafta daha beklicen yane sinaw sonuclari + ehliyet 1 , 1.5 ayI buluo.........

sky_forever ilgilendiğin için teşekkür ederim, şu 5.000 devir sorununu aşmıştın sanırım tam hatırlayamıyorum, tabi birde anılara dönersek yolda kalma maceranda vardı :mrgreen:...

sheltox haklısın uzaklarda çalışmak herzaman daha iyidir, evet burgman konusunda haklısın, Avustralya 'ya yazılım mühendisliği okumaya gideceğim bu 1 sene içerisinde ve gitmeden motor teknik ve motor kabiliyetimi geliştirmek istiyorum. nedendir diye sorduğumuzda, avrupa ülkeleri ve diğer gelişmiş ülkelerde belirli eğitimler ve hatta fazlasıyla lüx eğitimler veriliyor fakat onlarda olmayan birşey var Türkiye 'de.

nedir bu? motorsiklet canavarı minibüsçüler, taksiciler belediye otobüsleri ve benzeri sapık ruhlu taşıtlar... Onlar bu eğitimi asla alamazlar, F1 pistinde hayabusa bile sürdürseler bu eğitimi asla alamazlar, yaşasan Türkiye E-5 ve tem yolları, yaşasın çukurlarımız ve rampalarımız :mrgreen:

edit edit ediiiiiittt: bu arada mesajlarınızdaki iyi düşünceleriniz beni çok mutlu ediyor, inanın kocaman bir proje almış parasınıda peşin vermişler gibi heyecan duyuyorum, motorumu aldığımda oooof oooof, heyecandan ne diyeceğimi bilemiyorum :salut:

Son düzenleme:
sky_forever ilgilendiğin için teşekkür ederim, şu 5.000 devir sorununu aşmıştın sanırım tam hatırlayamıyorum, tabi birde anılara dönersek yolda kalma maceranda vardı :mrgreen:...

sheltox haklısın uzaklarda çalışmak herzaman daha iyidir, evet burgman konusunda haklısın, Avustralya 'ya yazılım mühendisliği okumaya gideceğim bu 1 sene içerisinde ve gitmeden motor teknik ve motor kabiliyetimi geliştirmek istiyorum. nedendir diye sorduğumuzda, avrupa ülkeleri ve diğer gelişmiş ülkelerde belirli eğitimler ve hatta fazlasıyla lüx eğitimler veriliyor fakat onlarda olmayan birşey var Türkiye 'de.

nedir bu? motorsiklet canavarı minibüsçüler, taksiciler belediye otobüsleri ve benzeri sapık ruhlu taşıtlar... Onlar bu eğitimi asla alamazlar, F1 pistinde hayabusa bile sürdürseler bu eğitimi asla alamazlar, yaşasan Türkiye E-5 ve tem yolları, yaşasın çukurlarımız ve rampalarımız :mrgreen:

edit edit ediiiiiittt: bu arada mesajlarınızdaki iyi düşünceleriniz beni çok mutlu ediyor, inanın kocaman bir proje almış parasınıda peşin vermişler gibi heyecan duyuyorum, motorumu aldığımda oooof oooof, heyecandan ne diyeceğimi bilemiyorum :salut:

hayırlı olsun ilk motorumdu kulllanıcı hataları olmadan daha iyi oluo diyebilirim genede dikkkatli olmak lazım ama özlemiyo değilim cok diorum zc olsaydı bu aradan nasıl gecerdım die...!!!!:salut:

ozan150zc sende bu başlığın demirbaşlarındansın, senide unutmadım :rendeer: senin eklediğin 150zc fotografları bilgisarımda arşiv olarak duruyor çok beğendim :)

ya benmkiler fotolar okkadar geziler yaptk topic canlansin die:mrgreen::mrgreen::p bndende 2 foto at:mrgreen: nese umarim kisa surede motoruna kavusursun ve bi sonraki adim icin kendini gelstirme frsati blrsun......

sheltox tüm fotoları topladım, hatta motorun eksik vidasını gösteren bi foto bile var :) şuan şurda başlık patlasa ne biliyim forumun db 'sinde sorun çıksa; 150zc forum başlığımız tarafımdan resim olarak yedeklenmiştir, üşenmeyin sizde metin olarak yedekleyin :) bugün sanırım 5-6 saat mesajları okudum, anlaya anlaya sindire sindire...

teşşekürler:)hayırlısı olsun ama acele etsen iyi olur fiyatlar fuardan sonra bayaaaa artacak solemedı deme:)

Amanıııın bu çok kötü bi haber ozan, bende fuarda almayı düşünüyordum sanırım biran önce almalıyım, bi websitesi ödemesi gelecekti gelse çok rahat alacağımda gittiğim kursun parası bir yandan motor biryandan kredi kartı biryandan hosting ödemeleri biryandan heeeyyyyttttt :sunny: sıyırmak üzereyim... :)

yaa aga bende fuardan aldım 2.450 ye patladı plakayla sen düşün artık ne diimki_???...yerinde olsam yani bi yerden para bekler gibi bi durumum olsa hazıran ayını beklerım mayısın sonuna dogru kampanya yapıolar ozaman hem kendı butcenı zorlamamamıs olursun hemde kazık yememış sonucta bu motor bı gun satıcaksın ve 2 elde ne kadar az zarar etsen senın ıyılıgıne ......BEKLE AGA MAYISIN SONUNA KADAR yada 2 hafta ıcınde al (tabi almaya kesın kararlıysan)

ozan150zc motoru alıyımda değil mayıs, 2009 haziran bile beklerim, malumunuz ticarette birşey daha öğreniyorsun; ucuzu bulduysan alma! daha ucuzunu ara :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar