Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Uğur şubat ayında ben motorumu satmayı düşünüyorum kısmetse yaza doğru hyosung alacağım. ilgilenirsen haberleşiriz. 2500 tl düşünüyorum ama bişeyler yaparız :)

2008 model 22500 km de temiz motor :)

Teşekkür ederim teklifiniz için ben Nisan sonuna doğru,şayet planladığım iş imkanlarını bulursam düşünüyorum almayı. Eğer o zamana kadar motosikletinizi satmazsanız,Allah da ömür verirse tekrar konuşuruz :)

ekşi sözlük hakkında

yardım abi, bilgi paylaşımı.

ekşisözlükte 2001den beri yazarım. son 4-5 senede çok bozdu. bilgi paylaşımı kalmadı. hatta pkk sempatizanı doldu orası. bişey yazmaya üşenir oldum. burada en azından motosiklet hakkında paylaşım yapıp eski alışkanlığımı devam ettiriyorum işte :)

selam nasılsınız. tekrar görüşmek güzel. hatırladınız mı beni. şase deyim başka bişey demeyim.

hayırlısıyla motoru sattım. bi daha tövbe değil satın almak motorla karşılaşsam yolumu değiştirecem o derece anlayın.
ama ben teslim ederken cam gibi verdim.
500 lira zarar ettim.
şükür şükür az kala alana üstüne para verecektim.

ekşi sözlük hakkında dvdır da duyduğuma göre ekşi sözlük kapanmış.
orada ki senin bahsettiğin şahısları dvdır a (twitter) e bekleriz.
kurumsallaşmak çok önemli
benim anladığım sözlükler kurumsallaşmayı, dünyaya hitap etmeyi başaramıyorlar.
bak youtubeyi kapatabiliyorlar mı?
dünya durur kıyamet kopar. bi devlet gibi oldu.

---------- Post added at 16:06 ---------- Previous post was at 16:03 ----------

slm kardeş eğer illa scooter alacaksan spacy 110 luk var. ondan şaşma
hem rahat edersin.
hemde reşat altın gibi zarar etmezsin kar bile edersin.
başka hangi motoru alırsan zarar edersin başın ağrır.

---------- Post added at 16:10 ---------- Previous post was at 16:06 ----------

selam arkadaşlar. kayışı değiştirecektim ama istediğim marka bulamadığım için değişmek istemiyordum hatırlarsanız. bayramda elazığ'a gittim. 2. günü mü neydi köyden merkeze dönerken 9000 kmyi deviren "powerlink" marka kayışım koptu. abim bizimkileri bıraktıktan sonra geri döndü ve motoru çektik 50 km hızla 42 km kadar.

bayramda 400+ kilometre yaptım, bugün iş çıkışı şehir içinde tur atayım derken daha yeni değiştirdiğim arka varyatör sanki gene kavramamaya başladı. 3000e kadar titreşim arttı. ya kayış geniş, ya da tamir görmüş bir arka varyatörü 0 diye sattılar bana. büyük ihtimal arka varyatör... hayırlısı diyorum.

artık bana Gaziantep yolları gözükmüştür. çok zorda kalmazsam bir daha ne malatyada ne elazığda servislere gitmem.

motoru boyama işine gelince: sırf motorun siyah yerlerini metalik gri yapmak için benden 250 lira para istemişlerdi. eğer çizikler çok belli olmuyorsa golden rose marka mavi ojeyi mavi renkli zcler için tavsiye ederim.

slm kardeş ben gaziantepe gelirsen ben sana bi motorcu tavsiye edeyim.
malzemeyi ustamotordan al.
parça bağlamak için onların zamanı olmaz
çok beklersin.
montaj için sana başka birini önereyim .
yine yakın yerlerin de kime sorsan söylerler
MZ MEMET i bul sorununu halleder.
hatta selamımı söyle
ÖMER benim ismim muhasebeci ömer dersin.

---------- Post added at 17:51 ---------- Previous post was at 16:10 ----------

ben böyle diyorum ama gerçekten gözlerimle gördüğüm şeyi söyleyim.
yani ben desem honda spacy e çelikten dala sağlam gerçekten yanlış olmaz.

antep te masal parkının ordayım. ışıklarda bekliyorum. karşıya geçeceğim. ilerden bi honda spacy geldi.
bi baktım saydım. adam 5 tane önüne 3 tane arkasına 5 tane suyu yüklemiş gümbür gümbür götürüyor.
lan dedim şanlış mı saydım. yok 8 tane valla doğru. vay arkadaş helal olsun dedim.
yani japon malı diye abartıyolar dedim. ama gerçekten adamlar kaliteden hatta kalite ötesi iş yapıyorlar.
sonuçta oda çin üretimi olabilir ama kardeşim mühendislik japon olduktan sonra olay tamamdır.
vel hasıl iş mühendislikte bitiyor.
almanlarda öyle adamlarda her alanda mühendisler azı dişi gibi.

selam nasılsınız. tekrar görüşmek güzel. hatırladınız mı beni. şase deyim başka bişey demeyim.

hayırlısıyla motoru sattım. bi daha tövbe değil satın almak motorla karşılaşsam yolumu değiştirecem o derece anlayın.
ama ben teslim ederken cam gibi verdim.
500 lira zarar ettim.
şükür şükür az kala alana üstüne para verecektim.

ekşi sözlük hakkında dvdır da duyduğuma göre ekşi sözlük kapanmış.
orada ki senin bahsettiğin şahısları dvdır a (twitter) e bekleriz.
kurumsallaşmak çok önemli
benim anladığım sözlükler kurumsallaşmayı, dünyaya hitap etmeyi başaramıyorlar.
bak youtubeyi kapatabiliyorlar mı?
dünya durur kıyamet kopar. bi devlet gibi oldu.

---------- Post added at 16:06 ---------- Previous post was at 16:03 ----------

slm kardeş eğer illa scooter alacaksan spacy 110 luk var. ondan şaşma
hem rahat edersin.
hemde reşat altın gibi zarar etmezsin kar bile edersin.
başka hangi motoru alırsan zarar edersin başın ağrır.

---------- Post added at 16:10 ---------- Previous post was at 16:06 ----------

slm kardeş ben gaziantepe gelirsen ben sana bi motorcu tavsiye edeyim.
malzemeyi ustamotordan al.
parça bağlamak için onların zamanı olmaz
çok beklersin.
montaj için sana başka birini önereyim .
yine yakın yerlerin de kime sorsan söylerler
MZ MEMET i bul sorununu halleder.
hatta selamımı söyle
ÖMER benim ismim muhasebeci ömer dersin.

---------- Post added at 17:51 ---------- Previous post was at 16:10 ----------

ben böyle diyorum ama gerçekten gözlerimle gördüğüm şeyi söyleyim.
yani ben desem honda spacy e çelikten dala sağlam gerçekten yanlış olmaz.

antep te masal parkının ordayım. ışıklarda bekliyorum. karşıya geçeceğim. ilerden bi honda spacy geldi.
bi baktım saydım. adam 5 tane önüne 3 tane arkasına 5 tane suyu yüklemiş gümbür gümbür götürüyor.
lan dedim şanlış mı saydım. yok 8 tane valla doğru. vay arkadaş helal olsun dedim.
yani japon malı diye abartıyolar dedim. ama gerçekten adamlar kaliteden hatta kalite ötesi iş yapıyorlar.
sonuçta oda çin üretimi olabilir ama kardeşim mühendislik japon olduktan sonra olay tamamdır.
vel hasıl iş mühendislikte bitiyor.
almanlarda öyle adamlarda her alanda mühendisler azı dişi gibi.

tekrar hoşgelmişsin abi. şase kırılması yaşamıştın hatırlıyorum. benim zc şu an 15420de. halen daha canavar gibi. üzerinde 125cc karbüratörü olmasına rağmen 90 yapıyor. sabahları soğukta ybrden daha çabuk çalışıp yol alıyor. zc ile marşa bastığım gibi gazı kökleyip giderken ybrde 1-2 dakika beklemek zorunda olmak kötü.

para durumum düzelirse bu zcyi komple elden geçireceğim. ön arka aöortisörleri ybr amortisörleriyle değiştireceğim, karbüratör değişecek. hatta başka bir motor bulup 2 krankı birleştirip 300 zc yapma planım var :).

ybr de spacy de dediğin gibi çok sağlamlar. spacy bir de çok az yakıyor. bu da önemli.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Far anahtarım bozuktu,servisten gelmiş. İki ayna ve ön gidon koruması toplamda 65 tlye geldi. Ben soldaki far anahtarını kendim değiştirmeye kalksam becerebilir miyim acaba ? Karışık bi yapısı var mı elektronik aksamının. Hiç anlamam da elektronikten..

Far anahtarım bozuktu,servisten gelmiş. İki ayna ve ön gidon koruması toplamda 65 tlye geldi. Ben soldaki far anahtarını kendim değiştirmeye kalksam becerebilir miyim acaba ? Karışık bi yapısı var mı elektronik aksamının. Hiç anlamam da elektronikten..

bi tornavidayla söküpo bak. resmini çek. sonra söküp yeni takozu tak. karıştırırsan resme bakarsın.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Söke taka deneyeceğim artık :) Benim anlamadığım konu sağ taraftaki far anahtarı bozuk ama sol tarafın değişmesi lazımmış..

Bu arada Ybr ile günler nasıl geçiyor :)

Söke taka deneyeceğim artık :) Benim anlamadığım konu sağ taraftaki far anahtarı bozuk ama sol tarafın değişmesi lazımmış..

Bu arada Ybr ile günler nasıl geçiyor :)

motor hala Elazığ'da. 2 günde bir gece çalışıyorum. 2 kere sabah erkenden kalkıp gittim. şansıma karla karışık yağmur yağdı. gitmeyecem dedim 2 gün; bu sefer de güneş açtı. haftasonu gideyim dedim. bhava durumuna baktım kar gözüküyor!

ne biçim bi şansım var anlamadım. anlayacağın hala zcye devam :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
motor hala Elazığ'da. 2 günde bir gece çalışıyorum. 2 kere sabah erkenden kalkıp gittim. şansıma karla karışık yağmur yağdı. gitmeyecem dedim 2 gün; bu sefer de güneş açtı. haftasonu gideyim dedim. bhava durumuna baktım kar gözüküyor!

ne biçim bi şansım var anlamadım. anlayacağın hala zcye devam :)

Olsun bu havalarda huyunu suyu bildiğiniz motorla gitmek daha iyi olur,en azından nerde ne şekilde tepki vereceğini daha önceden anlarsınız..

2dir benzin alıyorum. 4.1 litre 142 km. maşşallah diyelim.

zcnin diz örtüsünü ybrye uydurmaya çalışacağım. olur inşallah.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
2dir benzin alıyorum. 4.1 litre 142 km. maşşallah diyelim.

zcnin diz örtüsünü ybrye uydurmaya çalışacağım. olur inşallah.

MaşAllah. Bende geçen ölçtüm. 1 Litre 28-30 km yapıyor. Şehir içi ve çoğu zaman agresif kullanmada.

Bu arada egsozu en kısa zamanda en ekonomik yollardan değiştirmeyi düşünüyorum,çünkü kaçak var yine. Bakımları hariç masraf çıkaran tek parça egsoz oldu şimdiye dek.

http://www.rialli.com/urunler/scoot...-ve-depo-grubu/29__egsoz-komple-zat-modeller/

http://www.rialli.com/urunler/scoot...-egsoz-komple-sk-150cc-scooter-serisi-ms1441/

Ürünlerden hangisi olabilir sizce. Burda araştırdım 100-150 tl arası tutuyor.

2. linkteki egzozun aynısını ümit kullanıyor gayet de memnundu. sadece ara boru yaptırman gerekiyor. toplamda 70-75 lirayı geçmez.

ben aynı egzozu 70 liraya taktırdım..100 -150 liraya özel el yapımı egzoz yaptırırsın...benim salyangoz egzoz hala duruyo sıfır gibi ..şimdiki egzoz gayet güzel ve performanta katkisi var...degismenizi tavsiye ederim..ama uak sana bi link atçam burdaki egzozlar 130 lira el yapımı bi bak istersen
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...et-125-150-cc-performans-egsoz-67647715/detay
şahsen ben almayı düsünüyorum.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ben aynı egzozu 70 liraya taktırdım..100 -150 liraya özel el yapımı egzoz yaptırırsın...benim salyangoz egzoz hala duruyo sıfır gibi ..şimdiki egzoz gayet güzel ve performanta katkisi var...degismenizi tavsiye ederim..ama uak sana bi link atçam burdaki egzozlar 130 lira el yapımı bi bak istersen
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...et-125-150-cc-performans-egsoz-67647715/detay
şahsen ben almayı düsünüyorum.

Değiştiricem inş en kısa zamanda çünkü boyuyorum pas tutuyor,sürekli kaçak oluyor,kaynak vs ile uğraşmaktan bıktım acıkcası. Sizin taktırdığınız egsozda paslanma vs oluşuyor mu ?

benim taktıgım egzozun sadece boru kısmında hafif bi paslanma oldu..tüpte hiç bi sorun yok gayet güzel..
1n356.jpg

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Peki sağolun çok teşekkür ederim,çokta iyi durmuş üzerinde sizin "zc"nin.

Şirkette Honda Activa kullanıyorum.Şu titreşim de olmasa güzel motor aslında bizimki.Activa da ilginç 50'ye kadar çok yavaş gitmeyeceğim diyor sonra nitroya geçer gibi hızlanıyor.70.000 km'de motor ekmeği yenmiş birazıcık ama:p ZC yerden yüksek ve iri bu yüzden kayma anında toparlamak daha güç.Dün hondanın depoyu fulledim 80 km yaptım ibre F'den oynamadı bakalım bugün ne olacak...

Motoru sahibindene verdim.

Bugün de küçük bir hesap yaptım 6 ayda kaç para çıktı cebimden diye,

1875 TL Motor
170 TL Bakım
105 TL Aksesuar
545 TL Ekipman
505 TL 120 Lt Benzin 3400 km

Toplam: 3200 TL

Heyt be :p İphone'nun kralını alırdım bu paraya.200 liralık telefonla dolaşıyoruz...:p Bu arada motorla yaptığım 3 adet kazanın ve kırdığım 1 serçe parmağımın bedeli paha biçilemez...

Motoru sahibindene verdim.

Bugün de küçük bir hesap yaptım 6 ayda kaç para çıktı cebimden diye,

1875 TL Motor
170 TL Bakım
105 TL Aksesuar
545 TL Ekipman
505 TL 120 Lt Benzin 3400 km

Toplam: 3200 TL

Heyt be :p İphone'nun kralını alırdım bu paraya.200 liralık telefonla dolaşıyoruz...:p Bu arada motorla yaptığım 3 adet kazanın ve kırdığım 1 serçe parmağımın bedeli paha biçilemez...

vay be gitti bi zc ci daha ..hayırlısı olsun carbon.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar