Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar geçen gün önüme bir arabanın çıkmasıyla ani fren yaptım motoru kaydırdım sola yattı bir iki çiziği var Bu olaydan şunu anladım bu motora ilk yapılması gereken listiklerinin değiştirilmesi gerektiği halbuki tüm forumu satırı satırınada okumuştum bu konudan da çok yerde bahsedildi tekerler normal yolda dahi naylon olduğu için buz üzerinde kayar gibi kayıyor Lastikler biraz pahalı olsada kafaya koydum değiştireceğim

Arkadaşlar geçen gün önüme bir arabanın çıkmasıyla ani fren yaptım motoru kaydırdım sola yattı bir iki çiziği var Bu olaydan şunu anladım bu motora ilk yapılması gereken listiklerinin değiştirilmesi gerektiği halbuki tüm forumu satırı satırınada okumuştum bu konudan da çok yerde bahsedildi tekerler normal yolda dahi naylon olduğu için buz üzerinde kayar gibi kayıyor Lastikler biraz pahalı olsada kafaya koydum değiştireceğim

michelin buzun üstünde sağa sola yatırmayıp gaza frene dokunmazsanız yatırtmıyor. o 10 metre hayatımdan çok şey götürmüştü.

sağanak yağmurda 90 km hızla s virajları rahatça aldırıyor. lastiği alırken 2012 olmasına dikkat edin. xx12 yazması lazım sanırım. xx de üretildiği hafta oluyor.

maxi arkadasa aynen katiliyorum..bendede aynı lastikten var misheelin....günlük kullandıgım yolu hava kuru olsa bile ıslıyolar kışın ortasında niye ıslıyolarsa..lastikler gayet güzel yol tutuş saglıyo kaydırma yok gibi bişi tabi fireni kazıttırmassan...ayrıca maxi sana bi sorum olacak..bu lastigin ömrü ne kadar 3500 km dir kullaniyorum aşınma falan yok daha ne kadar daha kullanabilirim?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ben zc de hala orjinal lastikleri kullanıyorum.13.000 km oldu. Ön+arka fren kombinasyonu yapmazsam eğer sadece arkayı kullandığımda 8 çiziyor neredeyse.. Bu lastikler 13.000 km dayandıysa michelin,pirelli vb markalar daha uzun kullanılır diye düşünüyorum. Tabi kullanım şekli de önemli..

Bu arada 2 zamanlı motosiklet yağını benzinle karıştırıp,yağ bitince buna ekleyebilir miyim ?

valla 10 000 sonra sertleşmeye başlar diyorlar ama normal kulanımda 3 sene ve ya 30 000 km olması lazım.

inanır mısınız çoğu zaman sadece arka freni kullanıyorum. kitleme kayma vs olmuyor.

80le giderken frenleri kazıklarıdğında resmen yere çivileniyor motor. böyle dümdüz kayıp duruyorum. önce arkayla amortisör boşluklarını aldıktan sonra öne tam kuvvetle basıyorum. bu motorun en iyi yönü frenleri.

olur da para ve motor denk getirebilirsem 200-250 cc çıkma motor takmayı düşünüyorum. sym, kymco falan. fantazi olsun.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Kötülüyoruz falan ama fren konusunda hakkını yememek lazım.. Amörtisörlere ayar falan yapabiliyor muyuz ? En ufak tümsekte bile sıkıntı,görüntü olsun diye mi koymuşlar ki :silent:

Benim arkadan pek şikayetim yok ama ön neredeyse hiç yaylanmıyordu.İnternette de araştırdım pek bir cevap bulamamıştım.Yanılmıyorsam 12 numara alyan ile ön amortisör tapalarını açtırdım.Baya bi hava yapmış yaylanmamasının sebebi buymuş.Arkayı bilmiyorum...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Benim arkadan pek şikayetim yok ama ön neredeyse hiç yaylanmıyordu.İnternette de araştırdım pek bir cevap bulamamıştım.Yanılmıyorsam 12 numara alyan ile ön amortisör tapalarını açtırdım.Baya bi hava yapmış yaylanmamasının sebebi buymuş.Arkayı bilmiyorum...

Bakım zamanı,bir kontrol ettireyim o zaman belki dediğiniz gibi hava yapmış olabilir..

aslında ön amortisörleri söktürüp yağlarını değiştirmek en iyi çözüm. ybr amortisörünün çifti 45 lira. değiştirmek 2 lokmaya bakıyor. bi ara denerim.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
aslında ön amortisörleri söktürüp yağlarını değiştirmek en iyi çözüm. ybr amortisörünün çifti 45 lira. değiştirmek 2 lokmaya bakıyor. bi ara denerim.

uyumlu oluyor mu ybr amortisoru? bahara dogru güzel bi elden geciricem zcyi.şayet uyarsa denemekte fayda var.

arkadaslar acil tavsiyenizi bekliyorum.motoru 1650 tl ye istiolar ne yapayım..satammı eger satarsam ne alayım????????

anında sat ybr alırsın hemen sat. keşke benimkine bu fiyat verilse. olmazsa benimkini satalım :) ciddiyim sen satmazsan adamın nosunu gönder ben götütürüm ona

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
2.el bi zcye verilebilcek en güzel teklifi almışsınız..
Motosikletinizin eksiği sorunu falan da yoksa,az km yapmış bi zc için çok iyi bi teklif..
10.000 li kmlerden sonra motosikletin her parçası değiştir beni diyecek.
. Şimdi servise götürsem en azından 500 tlye yakın masraf çıkar. Lastiği ,egzozu,varyatör grubu,motorun iç kısımları falan..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar