Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadaşlar ZC 150 gitti çok şükür, başlangıç seviyesinde yeni öğrenen biri için ideal olsa da uzun vadede maalesef güven vermiyor.
Satan bayi de aynı şeyleri söylüyor. Kısmetse şimdi temiz bir joyride 200 bakıyorum.
Fiyatlar yazlıkçı motorcular yüzünden nerdeyse 500 TL fazla sahibinden'de, beğendiğim motora 3900 diyor arkadaş, 3600 e düşüyor; bense çok temiz olduğundan az fazla olsun diyorum ama haziranda 3000 bine giden emsallerini görünce 3300 den fazla vermek gelmiyor içimden.

Sizce kışı mı bekleyeyim yoksa temizini bulmuşken 400-500 TL fazla mı vereyim? ne dersiniz?

kışı bekle bence yazın biraz tuzlu benimde gts ler hoşuma gidiyor oldummu en az 250cc olsun istyorum

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
arkadaşlar ZC 150 gitti çok şükür, başlangıç seviyesinde yeni öğrenen biri için ideal olsa da uzun vadede maalesef güven vermiyor.
Satan bayi de aynı şeyleri söylüyor. Kısmetse şimdi temiz bir joyride 200 bakıyorum.
Fiyatlar yazlıkçı motorcular yüzünden nerdeyse 500 TL fazla sahibinden'de, beğendiğim motora 3900 diyor arkadaş, 3600 e düşüyor; bense çok temiz olduğundan az fazla olsun diyorum ama haziranda 3000 bine giden emsallerini görünce 3300 den fazla vermek gelmiyor içimden.

Sizce kışı mı bekleyeyim yoksa temizini bulmuşken 400-500 TL fazla mı vereyim? ne dersiniz?

hocam güven vermeyen noktalar neler sizce? ben ikinci el almak için çok yoğun araştırıyordum hatta kafamda bu motordan baska yoktu ama yorumları geçmiş yorumlardaki sorunları okudukça soğudum biraz. ama hala aklımın bi kosesinde var.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
abi gorucem insaAllah hem tanısırız, nerede bulabilirim sizi

Selam eski zececiler yeni zececiLer ve aramıza yeni katıLacaklar :rendeer: =) Arkadaşlar bildiğiniz üzere bende kırmızı zc var tamam herşey güzel kaskım falanda var ama bir sorunumuz var kız arkadaşım kaskı yok şimdi zeceye uygun fazla abartıya kaçmayacak pembe kaliteli (güvenli) bir kask nereden bulabiliriz motorcuları gezdim hep siyah hep siyah, hep erkek hep erkek arkadaş :)):pr: Pembe yerine mor falanda olabilir sanırım ne bileyim kızLar öyle renkleri severya :joker::p ama zarif kibar bir şey olması lazım, hafta sonları uzun yol yapmayı düşünüyorum kız arkadaşımla azda olsa :)

Son düzenleme:
yeni başlıyorsan, kısa süreliğine al kullan, öğren sonra elden çıkar...
Güven vermeyen yönü çabuk dağılması, tırnakların kırılıp vidaların kolay gevşemesi vs...

en fazlası bi spreye bakar...
fullface almazsın, vizörü söker pembeye boyarsın bu kadar kolay....
birde zc ile uzun yola çıkacaksın kesinlikle yanına yedek benzin al derim....:)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bugun sağolsun @ceyhun1982 abi ile motoru daha yakından inceleme fırsatı buldum. Dikkatli ve titiz baktıkça basit,şehir içi gereksinimleri karşılayacak bir model zc. Özelikle iki kişi çekişi gayet iyi..

Sprey işi mantıklı geldi kız arkaşımla kafamıza göre birşeyler yapabiliriz hem orjinal olur ha :)) Kullanacağım spreyin markası ne olmalı , türü veya ?

Evet malesef benzin deposu biraz küçük yanında yedek bulundurmak lazım azda olsa :)

Bir de arkadaşLar bugun mahalledeki bebeler arka farın camını kırmışlar onu nasıl değiştirecegiz komple arka cam mı değişecek yoksa sadece kırılan bölgemi nasıl yapıcaz tam olarak anlamadım kafam karıştı
2ake9g8.jpg

rica ederim kardeş neyse o.üsteki ilan içinde fiyat falan iyi ama resimdeki ilk sürüm 150 zc yakından gidip görmen lazım son sürümlerde fren disk i tam yuvarlak değil hafif papatya şeklinde ilk sürüm http://www.mondialonline.com/_files/ugurmondialyp.com/netsis_urun_resim/big/FR11.01X09.240.jpg ikinci sürüm http://resim.pitbullx.com/images/ec9cbb1774.jpg

ceyhun bence u diskler sonradan takılma...bunların hepsi düz disk soradan ayrı alınanlar paptya seklinde

---------- Post added at 19:02 ---------- Previous post was at 18:57 ----------

o kırmızı olan bölümü degisebilirsin tabi bursada insallh bulursun

sırf far camını bulman biraz zor olabilir
hazır o cam değiştirme işiyle far açılmışken led stop uygulutabilirsin elektronikten anlıyorsan çok zevkli oluyor :)

arkadaşlar bir kaç gün önce salı gecesi 01.00'da çıktığım 470 kmlik gezi bugün akşam 5te noktalandı. tek sıkıntım Elazığ'da değiştiğim 25 liralık castrol power1 racing 10-50 yağın tıpanın tam sıkılmaması sebebiyle yolda dökülmesi oldu. 250 gram yağla ayrıca yağa bulanmış bir teker ve arka frenle 50 km yol yaptım.

bu hatayı yapan usta Elazığ'daki oruç motordur. lutfedip arka balatayı değişmekten başka bir şey yapmadı, değişene kadar bir ton mırın kırın etti. arka frensiz, yağa bulanmış tekerle resmen ölümden dönmüşüm adamın yaptığına bakın. ben gene de efendiliğimi bozmayıp motora bir bakmasını söyledim. balatayı değişti motorun sesini dinledi, bi bağırttı o kadar. üstelik "ben bu motor bir daha bakmam, sen çok pimpiriklisin, bu yüzden hiç yapmayacağım hataları senin motorda yapıyorum" dedi. adamın her servisine gidişimde saygısızlık yapmadım, hatta resmen çıraklık yaptım gene de bana "sen bu servise bir daha gelme" dedi. afedersiniz ama si... misin sabaha mı bırakırsın hesabı...

artık ustaların bu tür şerefsizliklerine alıştığım için sakince "ben sana hakkımı helal etmiyorum" dedim defolup evime gittim.

ne malatyada ne elazığda adam gibi usta yok arkadaş. 1 tane yok. 3 kere gittim bi karbüratör temizliği+ayarı ve bir subap ayarı yaptıramadım bu adama!

şunu soracağım, 250 gr yağla yaptığım 50 kilometre motoruma ne kadar zarar vermiştir? 50 gram yağ bile korumaya yetermiş dedi kendini usta zanan şahıs. e peki neden 750 gram koyuyoruz?

moturum rampalarda bazen 65-70e kadar düşsem de sonuç olarak 470 km çok güzel geçti. yokuş aşağı 9500 devirde 110 küsür de yaptım. virajlarda volkswagen caddy tipi araçları sollamak çok zevkliydi. virajlar özellikle çok zevkliydi. kilometreye 0.138 kuruş yaktık ortalama olarak.

kilometre 10860.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar