Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar bende bir 150zc sahibi olmak istiyorum. Forumu kısaca okumak istedim ama 346 sayfa olmuş yetişemedim malum :) 1.000 - 2.000 Tl arası bir motor düşünüyorum 2 kişi binicem. Rahat olsun, az yaksın çok sorun çıkarmasın istiyorum.
150 Zc uygunmudur sizce?
1-Yakıtı nasıl?
2-Kronik problemleri var mı? Çok sorun çıkarıyor mu?
3-1.000 - 1.400 Tl arası 2.500 km ye kadar var bu motordan alınır mı?
4-2.000 tl ye kadar başka alternatif var mı?

İlginize teşekkürler.

9000 km yaptım bu motorla, sıfır almıştım. Şahsen asla ve asla tavsiye etmiyorum. Belkide çin malları arasında alınacak son motordur. Mondial'in her motoru sorun çıkartıyor fakat bu en çok sorun çıkartan modeli.

kim demiş bende 5000 km kullanıyorum hiç sorun yaşamadım ben ve benim gibi memnun olan çok arkadaş var burda

:D senin dylan da jazz da kokluyordur eminim. hondadan şaşmıyorsun :)

dylanın yakıtı net olarak hiç denemedim kardeşim...:cat:
jazz şehir içi ortalama 5,5 yakıyor, uzun yolda en son 4,5 düşürmüştüm:)
alacağız sanada bir honda maxi yorma kafanı kardeşim:cat::rendeer:

arkadaş çok sorunlu bir motor demiş 10 gün öncesine kadar bu motoru kullanıyordum dediğiniz gibi mekanik aksamdan çokda fazla sorun çıkarmadı 5000 km yol yaptım benzin haricinde bir kere yolda kalmadım:cat:
birazda kullanıcı ile alakalı problemler doğabiliyor:cat::rendeer:

ok ii gecelerr..tesekler

hocam ön göğüsü sökmeden biraz zorlanırsın baştan söyleyeyim. sis için dediğim ürünü kullanman gerek. h1 falan kullanma akünü bitirirsin. park kablosu ince olduğundan yangın bile çıkarabilir.

eğer ben rüzgarlığı bile sökmem diyorsan; motorun ön tarafına geçip park lambalarını olduğu yerden çıkarıyorsun. tıpayla fara sabitlenmişler, biraz zorlarsan çıkar. bir taraftaki parkı aşağı doğru sarkıt. buradaki bir kabloyu kesmeden, yeni kabloyu parkın kablosuna ek yaparak oradan aşağı doğru kablonu uzat. sisinin bir ucuna parktan gelen kabloyu bağla. aynı şeyi 2. park lambası kablosu için de yap. deneme yaparsan hata yapmamış olursun. eğer lamba yanmazsa sisine bağlanan kabloların yerlerini değiştir. aynı şeyi diğer tarafa da uygula.

anahtar için de sislere giden bir kabloyu kes, kestiğin yerden gidona ek kablo yap. anahtarının bir tarafına bu kabloyu bağla. anahtarın diğer ucundan da bir kablo uzatıp sis farının kestiğin kablosunun diğer tarafına ekle.

yani sisleri paralel, anahtarı seri bağlayacaksın. + ucu +ya bağlarsan paralel, + ucu -ye bağlarsan seri bağlamış olursun. motorun ve sisin 12v ile çalıştığı için paralel bağlaman gerek. sisi seri bağlarsan voltajı düşer ve az ışık verir.

Son düzenleme:
peki hocam anahtar koymasak direk parkların dügmesi ile çalıştırsak bi sorun olurmu.birde bu park kabloları taşırmı o yükü..heriki fparka ayrı sekilde iki sisi baglayacaz?birde senin kullandigin sislerd,i nerden bulacamm.2 adet yeterli olmasmı 4 tanemi olmasi gerekli..4 taneside parka baglandiginda kablolarda sorun olmazmı.birde park lambasına 2 kablo gelio eksi ve artıyı bu iki kablodan alacam demi

sisler led diğilse artı eksi sorun yapmaz

bu arada sattığım motorda şase kırmıştır
ufak bir kaldırımdan inerken hallolmuş motor sadece alt koruması kırılmış diğer plastik parçaların vida yerledindede çatlaklar varmış
e birde şase 300 tl
adam arıyıp motoru geri al diyor :queen:
gel konuşalım dedim gelsinde bitarafına monte ediyim motoru :cherry:

beni aramasına deymez var böyle salaklar:pr::cherry:
zaten istemiyerek satmıştım gözüm kalmıştı
okadar emeğim vardı üstünde...
birde ucuza vermek zorunda kaldım hondanın gazabına uğradım 15 güne gelicek dendi motor bende para tamamlıym demiştim:pr::cherry:

Arkadaşlar hala 150zc kullanmaya dvam mı? Bende alıyım mı birtane? :) Sorunsuz mu yaa biraz yardımcı olun :)

kim demiş bende 5000 km kullanıyorum hiç sorun yaşamadım ben ve benim gibi memnun olan çok arkadaş var burda

Hiç sorun yaşamadım deme bence mutlaka ufak tefekte olsa yaşamışsındır. Ben bu motorun üstündeki tecrübelerimi yazdım sadece. Asla ve asla tavsiye etmediğim bir motor 150 zc. Yolda giderken şase'si ortadan ikiye ayrılan , sigarasını yakmak için çakmak soketine bastığında alev alev yanıp kül olan, 10 km lik bir yolda en az 4 tane vida eksilten ve o egzostundan iğrenç bir cızıltı çıkarmaya başlayan yaptırdıktan sonra her hafta aynı sorunu ver bir motor bu. Kullanan arkadaşlara allah kaza bela sorun göstermesin ama kanaatimce motosiklet tehlikeli bir araç ise bu motorla bu tehlike çok çok daha fazla.

peki hocam anahtar koymasak direk parkların dügmesi ile çalıştırsak bi sorun olurmu.birde bu park kabloları taşırmı o yükü..heriki fparka ayrı sekilde iki sisi baglayacaz?birde senin kullandigin sislerd,i nerden bulacamm.2 adet yeterli olmasmı 4 tanemi olmasi gerekli..4 taneside parka baglandiginda kablolarda sorun olmazmı.birde park lambasına 2 kablo gelio eksi ve artıyı bu iki kablodan alacam demi

anahtar koymayabilirsin, ama trafik polisi görünce farlarını komple kapaman gerekebilir. ben sırf polisler için koydum anahtarı.

park kabloları taşır, zaten orijinalinde 5w kaldıran kablo 3+3=6w lambaları neden kaldırmasın? sağ parka 2 tane sol parka 2 tane bağladım. evet park lambasına gelen 2 kabloya ek yaparak aldığın +yı sislerin +larına, diğer park lambasına da sis lambalarından gelen -lere bağlayacaksın. elektriği ve kabloları su borusunda dolaşan su gibi düşün, su biyerden gelip dolaşıp diğer uçtan kaynağa (aküye) dönecek.

dediğim gibi zaten orijinali 5w çekiyor. kesinlikle benim dediğim sislerden almalısın. eğer oto aksesuarcılarda satılan ve içinde h1 lamba bulunan 55wlık 2 sis kullanırsan dediğin gibi kablolarda sıkıntı çıkar ve motor çalışmazsa sırf bu sislerle yarım saatte akün biter. benim dediğim malzeme ise motor çalışmazken 6,5-7 saatte anca aküyü bitirir.

alacağın malzeme şunun 12 voltla çalışanı. elektrik toptancılarından ve ya direk link üzerinden alabilirsin.

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...ul-toptan-garantili-kaliteli-42690347/detay/?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:59 ----------

sisler led diğilse artı eksi sorun yapmaz

bu arada sattığım motorda şase kırmıştır
ufak bir kaldırımdan inerken hallolmuş motor sadece alt koruması kırılmış diğer plastik parçaların vida yerledindede çatlaklar varmış
e birde şase 300 tl
adam arıyıp motoru geri al diyor :queen:
gel konuşalım dedim gelsinde bitarafına monte ediyim motoru :cherry:

boşver hocam geri dönüş bile yapma. kaldırımdan atlayıp zıplayıp kullanmadığını nereden bileceksin; belli ki hor kullanmış. kaldırımdan atlamak nedir yahu?

yarın zc nin yeni egzozundan almayı düsünüyorum ..acaba 151 rs nin egzozundanmı taktırsam sizce ne dersiniz.?

öylemi diosun abi.ölemi yapsam acaba suan ki egzozda ii durumda yani bi sorunu yok ..evet haklısın bu egzoz biraz eskisin ozaman alırım ben egzozu..veya senin tanıdıga yaptırırım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar