Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

beyler bu motorun sıfırı suan nekadar ve sağlamlığı nasıl kısaca bılgı verırsenız sevınrımm . paket servise uygunmudur sızce ?

malatyada 1640 tl. parasına göre iyi motor. lastiğini ve farını değişince gayet güzel oluyor. adam gibi bir servisin varsa tavsiye ediyorum. 30 000i deviren ve 20 000i deviren arkadaşlar var. ben de şu an 9 000deyim. 135 kmde 4 litre benzin yakıyor. hava filtresi yüzünden ve motoru sıkıştırıp canını çıkardığım için (2 günde 300 km uzun yol dinlenmesiz dip gaz, subapları ayarsız, geri dönüşümü (egzoz)açık-arızalı, hava filtresi tıkalı, hava aldığı tek yer olan manifold sıkı sıkıya kapatılmış halde ve önceki bakımı 1500 km olan motorla) egzoz subabu yamuldu. gerek olmamasına rağmen üst kapağı değiştik. şimdilik rölanti vidasında sıkıntı var, rölanti motor soğukken 1500 sıcakken 2000 devirde.

haa, şase kıran 2 kişi var. birisi 33 000 civarında kırdı.

gene de hızı ve görüntüsü parasına göre iyi. hondaları bilirsin, beat mıydı aktiva mıydı onlara da bak.

peki sen gt 250rı tavsiye eder misin? 120 ile uzun yolda giderken ve şehir içinde ne kadar yakıyor? bakım masrafları ne kadar bakım aralıkları? kronik sorunları? enjeksiyonlu karbüratörlü farkları?

Son düzenleme:
maxi bütçe el veriyorsa al kardeşim sevinirim senin adına...
ama ikamet ettiğin yerde zc ustası bile zor bulurken bmw de sıkıntı çekermisin onu bizden daha iyi bilen sensin...
paket servise bu motor kesinlikle gitmez..
heleki motoru kurye kullanacaksa kesinlikle honda al derim....

Selam arkadaşlar. Bugün motorumu sattım.. Ne yalan söyleyeyim ilk motorum olduğu için üzüldüm ve içim buruk.. alan arkadaşa hayırlı olsun kazasız belasız kullansın inşallah.. Sağolsun iyi bi insanmış ne zaman istersen gel kullan dedi beni öyle görünce :)

phantom hayırlı olsun....
ümit hava filtreni bujini değiştir....
kendi orjibal kayışı var ise üstünde bir kontrol ettir derim...
hatta kapak sökülmüşken yeni kaliteli bir kayış taktırmanı tavsiye ederim...

malatyada 1640 tl. parasına göre iyi motor. lastiğini ve farını değişince gayet güzel oluyor. adam gibi bir servisin varsa tavsiye ediyorum. 30 000i deviren ve 20 000i deviren arkadaşlar var. ben de şu an 9 000deyim. 135 kmde 4 litre benzin yakıyor. hava filtresi yüzünden ve motoru sıkıştırıp canını çıkardığım için (2 günde 300 km uzun yol dinlenmesiz dip gaz, subapları ayarsız, geri dönüşümü (egzoz)açık-arızalı, hava filtresi tıkalı, hava aldığı tek yer olan manifold sıkı sıkıya kapatılmış halde ve önceki bakımı 1500 km olan motorla) egzoz subabu yamuldu. gerek olmamasına rağmen üst kapağı değiştik. şimdilik rölanti vidasında sıkıntı var, rölanti motor soğukken 1500 sıcakken 2000 devirde.

haa, şase kıran 2 kişi var. birisi 33 000 civarında kırdı.

gene de hızı ve görüntüsü parasına göre iyi. hondaları bilirsin, beat mıydı aktiva mıydı onlara da bak.

peki sen gt 250rı tavsiye eder misin? 120 ile uzun yolda giderken ve şehir içinde ne kadar yakıyor? bakım masrafları ne kadar bakım aralıkları? kronik sorunları? enjeksiyonlu karbüratörlü farkları?

benim acilen motor almam gerekıyor gazete dağıtım iişi için ve max 1500 tl cıkabılırımm. o parayada yıpranmış japon alacağıma sıfır çin alırsam daha az sorun yaşayacağımı duşunuyorum . ne olursa olsun eskı motor cok sorun cıkartıyor . 3 tane honda tıtan kullandım 3 undede cok sorun yaşadım .. sahibindende 1500 tlye sıfır zcler var ama 2007 model sanırım .. açıkcası tipide hoşuma gidiyor zc nın cok entellektüel duruyor . birde 150 lik oluşundan activaya göre cok cok performanslı olacağını düşünüyorum .suanki işimde activa kullanıyorum ve rampalar resmen işgence :) 30 lara kadar düşüyor hız ,ama hiçmi sorun cıkartmaz bi motor . 8 tane motor var dükkanda 3 aydır gunde 80 100 km yapıyor hepsı ve aşırı derece zorlanmasına kasıslere 80 km gibi hızlarla girilmesine rağmen ne yürüyen ne motorda hiç arıza cıkmıyor :) sanki dünyayı dolaşsanız en ufak arıza cıkmayacakmış hissi veriyor insana.. çin malı motorla kuryelık olmaz deniyor ama ptt nin butun motorları mondial .arkadaşım 15 bin cıvarında ve hıc sorun cıkmamış :S

hyosunga gelince , ilk olarak o paraya alabileceğiniz en güzel motor kalıp olarak 600lüklerden fazlası var eksiği yok mesela deposu 600 rr ve f inkinden daha büyük :) bu motoru alıyorsanız cok iyibakmanız lazım . sorunlu bi motor denemez ama ufak tefek sorunlar cıkartıyor .mesela pıyasadakı cogu motorun dijital göstergesi arızalı muhtemelen su kaçıyor .genelde elektrik tesisatından sorun yaratıyor . özellikle müşürlerden ( ayaklık .debriyaj ,vites müşürü vs. ) motoru düşürmek cok kolay ,ayaklık cok dık duruyor ve motor cok agır . ben silerken düşürdüm mesela :( . düştüğü zaman gidon direk kopuyor. parça sorunu yok . isdediğiniz parcayı kanuni yada yurtdışından anında sipariş verebilirsiniz. parça fiyatlarıda abartılı deıl japonlara gore baya ucuz . yakıt konusuna gelince benım motor biraz fazla yakıyordu 5 litreye yakın ama segmanlar kaçırıyormuş sorunn varmış yani ,motor şuan yapılıyor motoru aldıktan sonra görcez bakalım ne yaktığını .
bu zc cok sorun cıkaran bı makına deılse almayı düşünüyorum iş için sıfır fiyatı cok uygun

kuryeliğe fazla kullanıma bu motoru elinde tutamazsın en dandik activa bile arkasında bırakıyor bu motoru emin ol :cherry:

bakımı düzgün yapıldığı zamanlarda günde 80 km yol yaptığım oluyordu. tatil ve okula gitmediğim günler hariç ortalama 60 km diyelim. 10 agustosta motoru aldım. şimdi haziran 12. 10 ayda 9200-9300 km yol yaptım. önceki mesajımda motorun neden arızalandığını yazmıştım. salaklık bende ve serviste. 3-4 kere şişen motoru 5 dakka dinlenmeye bırakmadım. 3-4 kere şişen motoru 5 dakika dinlendirmeden güneşin dibinde uzun yokuşlarda zorladım.

inşallah gönlüne göre bir motor bulursun.

activa iyi hoşda bizim buralar full rampa activa yokuşda cok zayıf .ve duzgun bişi almak icin 2000 den fazla cıkmak lazım . ramzey qm125t 10e diye bi motor gördüm şimdi oda 1500 civarı görüntüde iyi bu nasıldır acaba

elazığ malatya arasında uzun ve dik yokuşlarda en az 70e kadar düşüyorum. 8 küsür beygirlik 9 küsür torklu bir makna.

elazığ malatya arasında uzun ve dik yokuşlarda en az 70e kadar düşüyorum. 8 küsür beygirlik 9 küsür torklu bir makna.

70 km güzel bi hız dik yokuşlarda. activa 40 ı gecmez sanırım :D bı kopek kovalasa işin yaş :D
ramzeyin hakkındaki yorumlara bakıyorumda hiç şikayetçi olan yok herkes memnun motordan . rmz daha fazla aklıma yatmaya başladı . bide ufak tefek işe daha uygun gibi

70 km güzel bi hız dik yokuşlarda. activa 40 ı gecmez sanırım :D bı kopek kovalasa işin yaş :D
ramzeyin hakkındaki yorumlara bakıyorumda hiç şikayetçi olan yok herkes memnun motordan . rmz daha fazla aklıma yatmaya başladı . bide ufak tefek işe daha uygun gibi

Dostum activadan şaşma, başına iş alma derim.

nexus 500 42 beygirken neden aynı motorlu x9 500 45 beygir anlayamıyorum...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar