ya kaçtane Çin malı scooter sayfası bu kadar online ve canlı kaç tane Çin malı scooterı olupta çıkan buyuk yada küçk sorunları paylaşıyor anlatıyor gösteriyor ??
Ben de bir karşı firma çalışanı değilim ve yıllar önce ilk motosikletim de 125ZN idi. Ayrıca şu ana kadar bir sorun yaşamaman, yaşamayacağın anlamına gelmez.
Sen bu konuda belki fazlasıyla rahat ve vurdumduymazsın ancak, insan hayatına biçilen değer yargıları seninle farklı olan; daha duyarlı arkadaşları bir nebze de olsa bilinçlendirebildiysem eğer, gece rahat uyurum.
Sonuç olarak ben sadece bir motosikletçi hassasiyetiyle ve insana değer veren yapıda bir kişi olarak, böyle bir sorunun varlığı karşısında tepkisiz kalamadım.
Daha önce de söylediğim gibi, şase kırılması bir motosiklette oluşabilecek en ciddi sorundur bana göre; çünkü sürücünün ve motosikletin tüm parçalarının sorumluluğu o şase dediğimiz parçanın üzerine yük olarak binmiştir.
Kimse 1-1,5 liraya aldığı malın çok kaliteli olmasını beklemez zaten. Ama yine söylüyorum, aynı fiyatlara piyasada o kadar Çin malı motosiklet varken, ilk defa böyle bir sorunun bu modelde ortaya çıkması, insanın aklına ister istemez soru işaretleri getiriyor.
Benim dikkat çekmek istediğim ve üzerinde durulması gereken nokta da işte bu.
Allah korusun ama, İlla birinin mi ölmesi lazım, şase kırılmasından dolayı oluşabilecek bir can kaybında firmanın ödeyeceği tazminatı düşünebiliyor musunuz? Bu bence firmanın da maddi unsurlardan öncelikli olarak insan hayatına verilen değer anlamında üzerinde ciddi anlamda durması gereken bir husus.
dreamdark bu konuda çok haklı arkadaşlar.bu konuyla ilgili mondial'e bir şekilde sesimizi duyurmamız gerek.en basitinden bu başlıktaki tüm kullanıcılar mail atabilir.ayrı ayrı olarak.baktılar 50-60 kişiden tepki geliyor,illa ki kayıtsız kalamayacaklar.
tüketici mahkemelerine kadar yolu var.benim konuyla ilgilenecek tanıdıklarım da var ticaret odasında.
tamam,belki firma motorlaını geri çağırıp toplatmayacak ama an azından rahatsızlığını dile getirmiş olanlara ,serviste genel bir bakım,sağlam mı değil diye kontrol yaptırtacak.
ayrıca ceyhun,savunduğun davayı bir de şu açıdan değerlendir.Allah korusun bu olay senin başına geldi ve sen bu iki arkadaş kadar basit atlatamadın. en iyi olasılıkla sakat kaldın.şunu mu diyeceksin:" ya ben zaten böyle bir şey bekliyordum,kaçınılmaz sonumdu bu benim.1500 liralık bir aletten bundan fazlası beklenmez.kaderimde sakat kalmam varmış" mı,yoksa ilk fırsatta sen ailen firmanın tepesine mi binersiniz,yüklü miktarla tazminat davalarıyla?
lütfen biraz mantıklı olalım arkadaşlar.bu olayı böylece örtbas ettirmeyelim.
arkadaslar lastik almayi düsünüorum...mishelin prelli metzler arasinda kaldim sizce hangisi?birde bu kaliteli kayış nekadardir
mishelin plot sport yazio 110 tl bu tek lastik fiyatimi çift lastikmi.
tek lastik. bence iyi fiyat. ben 140a almıştım.
90 km hızla yağmur dibinde duble yolda virajları çok güzel alabiliyorsun bu lastikle. fren mesafen de azalıyor.