Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadaşlar selam bugün Castrol Actevo 4T 20W-40 yağ aldım. Sizce 20W 40 kalınmı gelir?

GEçmiş olsun dilekleri yazan her arkadaşıma sağolun diyorum.Evet titreşim uzun kmler ve ön süspansiyonların katılıyorum onlara ama yinede böyle olmaması lazım!

kontorüm yok ne yapabileceğimizi burdan yazarsan sevinirim motoru kaldığı yerden alıp tamirciye götürdüm henüz açıp net bakmadık çünkü hem yeni bir motor alıyorum onnla uğraşıyorum hemde istanbula falan gidicem ilgilenemedim fakat yaptırıp satmayı düşünüyorum..

arkadaşlar selam bugün Castrol Actevo 4T 20W-40 yağ aldım. Sizce 20W 40 kalınmı gelir?

benim motorda şu an bu yağ var, pek memnun değilim açıkçası. sanki bu yağdan sonra çekişi düştü gibi. 10w40 ince olduğu için daha iyi yağlar.

şase olayı insanın canını sıksa da mondialin tavrı beni "tatmin etti".

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:00 ----------

GEçmiş olsun dilekleri yazan her arkadaşıma sağolun diyorum.Evet titreşim uzun kmler ve ön süspansiyonların katılıyorum onlara ama yinede böyle olmaması lazım!

kontorüm yok ne yapabileceğimizi burdan yazarsan sevinirim motoru kaldığı yerden alıp tamirciye götürdüm henüz açıp net bakmadık çünkü hem yeni bir motor alıyorum onnla uğraşıyorum hemde istanbula falan gidicem ilgilenemedim fakat yaptırıp satmayı düşünüyorum..

abi rs 151 motoru takmıştın, performansı artmış mıydı? memnun olmuş muydun? o konu havada kaldı bence.

benim motorda şu an bu yağ var, pek memnun değilim açıkçası. sanki bu yağdan sonra çekişi düştü gibi. 10w40 ince olduğu için daha iyi yağlar.

şase olayı insanın canını sıksa da mondialin tavrı beni "tatmin etti".

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:00 ----------

abi rs 151 motoru takmıştın, performansı artmış mıydı? memnun olmuş muydun? o konu havada kaldı bence.

Sağol maxi97 olmazsa aldığım yerden gidip değiştireyim bari..

sky herşey gönlünce olsun....
alacağın motor herhalde japon olur bu sefer....
satarken bence söyle şasedeki durumu sana şükürler olsun birşey olmadı, alan kişiyede birşey olmasın..
yada direk hurdaya çıkar...

yani şimdi sıfır motoru şase kırılmasın die kaynatmak ne kadar dogru..onu geçtik simdi gittik kaynattık dielimm.ve tekrar kırıldı bunu garantiden nasıl degisecez..demiceklermi siz buna kayna k yaptırmıssınız garantiden çıkmış die..

bence amiyane tavırla

sen eşşeğini sağlam kazığa bağla

onlar garantiden değişmesinler

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:23 ----------

orda yazdım olanları

hakkını ararsan gerekeni yaparlar.

ağlamayana meme yok hesabı

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:25 ----------

bide götürdüğün servis yetkili servis olsun

başkasına müdahele ettirme

yinede sen bilirsin.

motosiklet kullanmaya yeni başlayan biri için çok ideal bir alet ama bir yerden sonra artık yetmemeye başlıyor insana.yaptığı maksimum hız 80,bilemedin 90.bir de full devirde çalıştığı için yakıtı da çok yakıyor.
bu aletten sonra artık vitesli bir motora geçmek lazım sanırım.

bu arada şase olayıyla ilgili,mağduriyet yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum.bir an unutmuşum.Allah herkese kazasız belasız kullanmak nasip eylesin.

bu egzos neden bukadar kıvrılmış ? Bilmediğimiz yada anlamadığımız bir performans denemesimi :pr: :farao:
neyse vatana hayırlı olsun nedesek boş.

kardesım tam da ben bunu sorucakdım 150 zc aldım 1 hafta oluo üstünde abart egzost war sızce bı sorun olurmu 2 3 gunden berı egzost un sesı degısmeye basladı ucuz bı benzın buldum bundan mı kaynaklanıo acaba yoksa baska bısey mı wardır

kardesım tam da ben bunu sorucakdım 150 zc aldım 1 hafta oluo üstünde abart egzost war sızce bı sorun olurmu 2 3 gunden berı egzost un sesı degısmeye basladı ucuz bı benzın buldum bundan mı kaynaklanıo acaba yoksa baska bısey mı wardır

sesi değişiyor derken?
üstündeki ekzoz sıfır ise gün geçtikçe sesi değişir bir yerde durur...
içindeki elyaf yanar yanar ve biter sonunda bittiği gün sesi aynı kalır....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ist/anadolu yakasında zc sini satan varsa irtibata geçsin/tabi gerçek değerinde satan varsa :D

ben motoru 1000 km den sonra almıştım.

motor kısmından hışır hışır bi ses geliyordu.
bahsettiğin bu olsa gerek
servise götürdüm. zamanla düzelir dedi.
şimdi ise saat gibi çalışıyor.

Gözlerime inanamıyorum, şase kırılmasından bahsediliyor burada.

Bu talihsiz olay başına gelen 2 arkadaşa da geçmiş olsun, Allah korumuş resmen.
E-5 trafiğinde ya da TEM'de kamyonların arasında giderken gerçekleşseydi bu olay, olacakları tahmin bile etmek istemiyorum.

Şase kırılması çok çok ciddi bir olaydır arkadaşlar. Herşey kırılıp dökülebilir ama, bir motosiklette en sağlam olması gereken parçadır şase ve kırılmasını geçtim, yamulması bile kabul edilemez.

Kırık şaseye kaynak yapılması fln, tamamen etik olmayan uygulamalardır ve kırık şaseli motosiklet direkt perte çıkarılır.
1990 model 80-90 bin kilometredeki Japon motosikletlerinde o kadar metal yorgunluğuna bile böyle bir olay gerçekleşmiyorken, 2-3 yaşındaki motosikletlerde bu nasıl bir rezalettir? Kaçıncı sınıf bir metal kullanmışlar?

Sadece bu forumda bile 2 kişinin başına gelmişse ve böyle birşey söz konusuysa, kesinlikle bu mal ayıplı maldır ve piyasadan toplatılması ya da firma tarafından geri çağrılarak gerekli incelemeler ve müdahalenin yapılması gerekir. Aksi halde insan hayatına yönelik bir tehdit söz konusu ve kimse bu sorumluluğun altına giremez.

Allah korusun biri bu nedenle hayatını kaybetse bunun hesabını kim verecek, hukuki yollara başvurulduğunda firmanın ödemeye mahkum edileceği meblağı tahmin edebiliyor musunuz?
Uğur şirketler grubunun bu konuya ciddi şekilde el atması lazım.

Bazen komşumun ZC'sini kullanıyordum sağa sola giderken ve şimdi anlıyorumki kelle koltukta gidiyormuşum. Bir daha tövbe.

Bence 150ZC sahipleri bu konuyla alakalı bir mail ya da dilekçe hazırlasın ve olayın vuku bulduğu motosikletlerin bilgilerini de ekleyerek, şase kırılması gibi ciddi bir tehlikenin araştırılıp incelenmesi konusunda gerekenlerin yapılması talebinde bulunarak firmaya baskı yapmalı.
Aksi takdirde başa gelebilecek talihsiz bir durumda hukuki sürecin ciddiyeti hakkında bilgilendirilmeli.

O motorlara binerken bir kez daha düşünün arkadaşlar, bu iş çocuk oyuncağı değil, sizin ve sevdiklerinizin canını taşıyorsunuz.

Allah hepinize kazasız belasız sürüşler nasip etsin İnşallah.

E-5 trafiğinde ya da TEM'de kamyonların arasında giderken gerçekleşseydi bu olay, olacakları tahmin bile etmek istemiyorum.

Şase kırılması çok çok ciddi bir olaydır arkadaşlar. Herşey kırılıp dökülebilir ama, bir motosiklette en sağlam olması gereken parçadır şase ve kırılmasını geçtim, yamulması bile kabul edilemez.

Kırık şaseye kaynak yapılması fln, tamamen etik olmayan uygulamalardır ve kırık şaseli motosiklet direkt perte çıkarılır.
1990 model 80-90 bin kilometredeki Japon motosikletlerinde o kadar metal yorgunluğuna bile böyle bir olay gerçekleşmiyorken, 2-3 yaşındaki motosikletlerde bu nasıl bir rezalettir? Kaçıncı sınıf bir metal kullanmışlar?

Sadece bu forumda bile 2 kişinin başına gelmişse ve böyle birşey söz konusuysa, kesinlikle bu mal ayıplı maldır ve piyasadan toplatılması ya da firma tarafından geri çağrılarak gerekli incelemeler ve müdahalenin yapılması gerekir. Aksi halde insan hayatına yönelik bir tehdit söz konusu ve kimse bu sorumluluğun altına giremez.

Allah korusun biri bu nedenle hayatını kaybetse bunun hesabını kim verecek, hukuki yollara başvurulduğunda firmanın ödemeye mahkum edileceği meblağı tahmin edebiliyor musunuz?

Bazen komşumun ZC'sini kullanıyordum sağa sola giderken ve şimdi anlıyorumki kelle koltukta gidiyormuşum. Bir daha tövbe.

Bence 150ZC sahipleri bu konuyla alakalı bir mail ya da dilekçe hazırlasın ve olayın vuku bulduğu motosikletlerin bilgilerini de ekleyerek, şase kırılması gibi ciddi bir tehlikenin araştırılıp incelenmesi konusunda gerekenlerin yapılması talebinde bulunarak firmaya baskı yapmalı.
Aksi takdirde başa gelebilecek talihsiz bir durumda hukuki sürecin ciddiyeti hakkında bilgilendirilmeli.

O motorlara binerken bir kez daha düşünün arkadaşlar, bu iş çocuk oyuncağı değil, sizin ve sevdiklerinizin canını taşıyorsunuz.

iyi güzel hos dionuzda ne yapalım simdi atalımmı satalımmı

benimde kafama takılmıyor değil açıkçası...
bu konuda elinizde bir dilekçe örneği varmıdır?
yada ön ayak olurmusunuz bir dilekçe hazılayalım sizinle?

iyi güzel hos dionuzda ne yapalım simdi atalımmı satalımmı

Başvuru yapın ki gerekli inceleme yapılsın diyorum ve ben olsam bu iş sonuçlanana kadar binmezdim o motora; şahsen kendimi güvende hissedemeyeceğim için.

benimde kafama takılmıyor değil açıkçası...
bu konuda elinizde bir dilekçe örneği varmıdır?
yada ön ayak olurmusunuz bir dilekçe hazılayalım sizinle?

Dilekçe örneği yok ama hazırlayabiliriz illaki.
Şu şekilde olabilir:

Öncelikle, dilekçenin kazayı geçiren arkadaşlar tarafından sunulması, somut kanıt teşkil edeceğinden daha doğru olacaktır :

"UĞUR MOTORLU ARAÇLAR MAKİNA TURİZM TAŞIMACILIK SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.' ne, Tarih: .....

Firmanızdan satın almış olduğum .... plakalı, .... şase ve .... motor numaralı Mondial 150ZC marka motosikletim ile .... tarihinde normal yol koşullarında .... km/h süratle seyrederken, motosikletimin şasesinin kırılması nedeniyle kaza geçirmiş bulunmaktayım.

.... model bir motosikletin şasesinin kırılması ve yarattığı tehlikenin büyüklüğü, hiç de hafife alınmaması gereken bir kusurdur. Geçirmiş olduğum kaza ana arterlerde veya daha yüksek süratlerde yaşansaydı sonuçları çok daha ağır olabilirdi.

Aynı şekilde .... kişiye ait, .... plakalı, .... şase ve .... motor numaralı Mondial 150ZC marka motosiklette de şase kırılması yaşanmıştır.

Böyle bir kusurun insan hayatına dolaylı olarak kastı söz konusu olan ve bu motosiklette 1'den fazla kez ortaya çıkması nedeniyle, olayın hukuki boyutunun da göz önüne alınarak, ilgili model araç hakkında gerekli incelemelerin yapılmasını, gerekiyorsa satılan motosikletlerin çağrılarak müdahale edilmesini veya ayıplı/kusurlu bir mal ise piyasadan toplatılıp satışının durdurularak, gereğinin ivedi olarak yapılmasını, tüm hassasiyetimizle rica ediyoruz.

Saygılarımızla."

Kazayı yapan kişilerin imzaları yan yana ve al tarafa da bu modeli kullanan tanıdığınız herkesin plaka, isim, tel bilgileri ve hepsinin imzası.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:
arkadaşlar ne kadar ekmek okadar göfte yada 3 kuruşa 5 göfte olmaz fiyatına göre motor gayet iyi ve ben çok memnunum..nokta

dream üstat yardımların için teşekkür ederim...
öncelikle bu talihsiz olayı yaşayan arkadaşlar buyursun hep beraber bir dilekçe dolduralım...
bizim canımız sağ başkalarında canı yanmasın....
bu konuda hem fikir olmamızı bekliyorum....

dream üstat yardımların için teşekkür ederim...
öncelikle bu talihsiz olayı yaşayan arkadaşlar buyursun hep beraber bir dilekçe dolduralım...
bizim canımız sağ başkalarında canı yanmasın....
bu konuda hem fikir olmamızı bekliyorum....

Rica ederim dostum.

arkadaşlar ne kadar ekmek okadar göfte yada 3 kuruşa 5 göfte olmaz fiyatına göre motor gayet iyi ve ben çok memnunum..nokta

Güzel kardeşim, sen Mondial'in başka bir modelinde ya da aynı fiyatlara satılan başka bir Çin malı motosiklette böyle bir olaya rastladın mı?
Kaldı ki burada 1'den fazla vak'a söz konusu ve bu çok ciddi bir kusur.
Malıma .ok attırmayacağım diye körü körüne savunacağına, olaya mantıklı açıdan yaklaşmanı öneririm.
Kendi canın ya da sevdiklerinin hayatı senin için bu kadar değersiz mi?
Düşünüp de konuşun ne olur..

adamlar dese türkiyede 10000000 sattık 5 tanesi kırılmış sizce ne olur ??

O 5 kişiden biri sen ve kardeşin olsaydı ne olurdu?

1,5 senedir bu motor bende ne kendi motorumda ne çevremde herhangi bir sorun sıkıntı görmedim kaldıki şasi kırılma olayı ne gördüm nede duydum ben mondialin ortaği değilim ama sonuçta buda kul yapısı ve çok kaliteli bir marka değil 1 1,5 lira verip çok sağlam ve kaliteli olmasını beklemiyorum bekliyenlerede şaşıyorum geçen bi konuşmamızda demiştim her 2/3 senede bir scooter mı yeniliyecem elimden geldigince ok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar