Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

O SASEYİ DESTEKLEMEK İÇİN KOMPLE SÖKÜLECEK BÜTÜN PARÇALAR..SONRAS TOPLARKEN NORMAl toplanırmı..toplandı dielim grenajlar arsı açıklık olacak ve sökülüp takılan parçalar eminim yerinden oynayım ses yapacaktır..gerçi bu insan hayatından önemli deil ama sökülmeden çözümü yokmudur

http://www.ugurmondialyp.com/parts/...runleri.php?urun_id=53&kat_id=1&parcakatid=32

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:32 ----------

yeni model mondialinde şasi hemen hemen aynı genel bir sorun olsa illa bi değişiklik olurdu bence oyuzden bütün zc lere olcak diye bişi yok...:) rahat ol ümit

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:36 ----------

ümit_150_zc

Tam ona sarılırken gördüm pencereden
Gülünecek ne vardı, gülüyordun ya öperken
Bu gece seninle olalım canım derken
Sildim seni o anda kalbimden
Neydi kopan içimden
Yıllar zincirinden
Öldüm sanki yaşarken
Kaçtım hemen o sahneden
Kendimi buldum ben çalıştığım bu yerde
Azalır acılar da belki gitgide
Uykusuz her gece bu soğuk kahvede
Sabahlarım bazen günlerce
Rüyalarıma gelme diye
Uykusuz her gece, yorgun ölesiye
Unutur muyum seni yorulsam her gece
Masada boş bardaklar
Kirlenmiş tabaklar
Çoğalıyor önümde bitmesin sabaha kadar
Yakmıyor elimi artık bu kaynar sular
Yoruldukça kaybolur acılar

tam kırılan yerle ilgili foto varmı ??

fotosu var nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:03 ----------

http://www.ugurmondialyp.com/parts/...runleri.php?urun_id=53&kat_id=1&parcakatid=32

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:32 ----------

yeni model mondialinde şasi hemen hemen aynı genel bir sorun olsa illa bi değişiklik olurdu bence oyuzden bütün zc lere olcak diye bişi yok...:) rahat ol ümit

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:36 ----------

ümit_150_zc

arkadaşım şase resimde zaten görünüyor.
solan yukarıdoğru çıkan tek parça var ya
boru o boru tam kökünden kırıldı
zaten en zayıf noktasıda orası
benim ki oradan kırıldı.

mühendislik hesaplamalarında hata vardır bence
yoksa heryeri kaya gibi motor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:12 ----------

Arkadaşlar ben 2 gün önce yazmıştım hatırlarsanız.

Mondialin sitesindeki mail adresine ba mail yazdım.

Tekrar bana dönüş yaptılar. Mağduriyetinizi gidereceğiz.
Böyle bi sorun olduğu için gerçekten çok üzgünüz dediler.
Bu hafta içinde halledeceklerini söylediler.
Geri dönüşümden çok memnun kaldım diyebilirim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:24 ----------

http://www.imageupload.org/?d=4DC24C9A1

BU LİNKE UPLOAD ETTİM BAKABİLİRSİNİZ.

yani benim amacım ürünü motoru karalamak değil
benim yaşadığımı kimsenin yaşamamasını isterim.
üst linkte şasenin grafiği var zaten oradan bakabilirsiniz.

lgcrn tekrar geçmiş olsun. resime baktığımda kırılmış değil yırtılmış gibi gördüm sanki...

paslanma ve çürüme var gibi sanki ama resimde tam olarak neresi oldugunu anlayamadım ??

maşanın arkasındaki borudan kırılmış....
tekradan geçmiş olsun...
illaki size yi şekilde geri dönüş yapacaklar...
yoksa bu tip bir hatanın ne demek olduğunu kendileride biliyorlar...
şase bu, oda kırılırsa at çöpe motoru...

birazdaha uzaktan çekseydin daha anlaşır olurdu

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:38 ----------

bukadar canlı online bi bölüm varmı bu sitede ??

o boru nasıl o şekle geldi ve nasıl yırtılır gibi kırıldı..
hayret verici bir durum...
Allah kimsenin başına vermesin...

birazdaha uzaktan çekseydin daha anlaşır olurdu

bukadar canlı online bi bölüm varmı bu sitede ??

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:01 ----------

nerde bu millet :)

ben zaten sürerken ayaklarımı öne uzatıyordum. bence herkes böyle sürsün. belli olmaz...

ilk bakımda tüm kaportayı söktürüp heryerine 2 şişe wd40 sıkacağım...:pr:

sürekli dip gaz gidiyorum, düşünsenize 90la giderken gidon böğrüme giriyor:pr: atlayıp kurtaramazsın da kendini... kask da işe yaramaz kafa kopar resmen.

şimdi özelden yazmak isterim ama gelişmelerden sizi haberdar edeyim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:45 ----------

arkadaşlar mondialin int sitesinden mail adresine usulüne uygun bi mail yazdım dün akşam

hemen sabahleyin 9 da aradılar.

biz motorumuzun arkasında dururuz dedi arayan arkadaş.

ne gerekiyorsa hepsini yerine getirip mağduriyetinizi gidereceğiz dediler.
en geç önümüzdeki hafta ptesi salı hallederiz dediler.

en azından adamlar davalarına sahip çıktılar.
sorumluluk sahibi olduklarına inandırdılar beni.

evet aramaları sorumluluk sahibi olduklarını gösterio..gerçi buda ciddi bi sorun hayat meselesi bir mehkemelik durumunda hatalı çıkacaklarını bildiklerini düsündükleri içinde bu sekilde ilgi olabilir.ama yinede arızanın arkasında durmaları çok ii.içimizi rahatlattı biraz..gerçi söle bişeyde var suan sasenin kirilmis allaha sükür cana gelen bisi yokk..ya böle bi durumda cana gelse arkasında dursalar ne olur durmasalar ne olur demi.

evet
avukatla görüştüm. şimdi sen olay kazayla sonuçlanmadığı için ancak rapor alırsan
çalışıyorsan maaş ücretini ve sağlık masrafını alırsın dedi.

olabilecek bi kaza için kesinlikle tazminat talep edemezsin dedi.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:58 ----------

ben zaten sürerken ayaklarımı öne uzatıyordum. bence herkes böyle sürsün. belli olmaz...

ilk bakımda tüm kaportayı söktürüp heryerine 2 şişe wd40 sıkacağım...:pr:

sürekli dip gaz gidiyorum, düşünsenize 90la giderken gidon böğrüme giriyor:pr: atlayıp kurtaramazsın da kendini... kask da işe yaramaz kafa kopar resmen.

böyle bişey olduktan sonra değil ayağını uzatmak kafanın üstüne koysanda çaresi yok bi kere motora binmekle bu riski göze alıyoruz.

AMA HERŞEYE RAĞMEN MOTORDAKİ ADRENALİN HİÇBİŞEYDE YOK

HA BİDE 2500 MOTOR SPOR ARABADA Kİ:)))

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:01 ----------

evet aramaları sorumluluk sahibi olduklarını gösterio..gerçi buda ciddi bi sorun hayat meselesi bir mehkemelik durumunda hatalı çıkacaklarını bildiklerini düsündükleri içinde bu sekilde ilgi olabilir.ama yinede arızanın arkasında durmaları çok ii.içimizi rahatlattı biraz..gerçi söle bişeyde var suan sasenin kirilmis allaha sükür cana gelen bisi yokk..ya böle bi durumda cana gelse arkasında dursalar ne olur durmasalar ne olur demi.

ya inan şöyle bakıyorsun işçinin bi anlık dalgınlığına gelmiş olabilir
öyle ise problem yok
ama eğer üretimden anlayanlar bilir
dikkat ederseniz borunun yanına sadece destek sacı konmuş.
Sadece sac kaynak yapılmış
boru kaynatılmamış
kaynakta sacdan kopmuş
daha önce endişelenen arkadaşlar vardı.
Onlar o kısmı açıp sağlamlaştırırlarsa problem kalmıyor.
Bu motor uçak deseniz yine çeker.
Eğer boruda kaynak yapılsa yine sorun olmaz
boru ne kadar ince olursa olsun mukavemet gösterir.

Bahsettiğim gibi üretim planında saç kaynatılıp bırakılacak yazıyorsa,
ve herkesin motoru bu şekildeyse
herkesin motorunu kontrol ettirmesi gerekir.

Ilgililere duyrulur.

Birkaç kişide hatta daha fazla çıkarsa fabrikanın motorları çağırıp hatayı düzeltmesi gerekir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:06 ----------

bu gibi işlemler toyotada veya benzer firmalarda da oluyor

hatta o firmaya olan güvende artıyor.
kaliteside artıyor.

olumsuzlukları fırsata çevirmek bu olsa gerek.

mondial bu motoru geri çağırmaz kesinlikle...
bilgilendirdiğin konular için teşekkürler...

ne oluyor beyler ya.2 hafta foruma uğramadık,neler olmuş neler.
böyle değişik hayallerinizle adamın içinde motora binme hevesi bırakmıyorsunuz.
zaten motora binmek başlıbaşına bir risk iken bir de böyle muhabbetler iyice tadını kaçırıyor.
şimdi bu şase kırılması olayıyla ilgili benim tahminlerim şunlar:
birincisi,bu motorda titreşim ve titreşimlerden doğan sarsıntı çok fazla.motoru çalıştırdığınız zaman sallanmayan,titremeyen hiçbir yer yok neredeyse.o yüzden km'si yüksek olan motorların zamanlar bu titreşimlerin şasenin gidon bağlantı kısmının mukavemetini yenip,orada içten içe korozyon ve hasar meydana getirmesi normal gibi.
ha bu durumun önüne nasıl geçilebilir,bununla ilgili pek birşey söyleyemeyeceğim ama dediğiniz gibi kaynak attırılabilir.

diğer bir yaklaşım da yoldan kaynaklanan sarsıntıları amartisörlerle birlikte bu bağlantı aksamının da emiyor olması.yani ön lastik ufak/büyük bir çukura girdiğinde hidrolikler sarsıntı ve darbenin tamamını absorbe edemiyor.bu yüzden gidonun şaseyle bağlanan kısmına büyük miktarda yük binmiş oluyor.bu durumda da zamanla kullanılan malzemede aşınma ve yıpranmaların meydana gelmesi de kaçınılmaz oluyor haliyle.

yani şimdi sıfır motoru şase kırılmasın die kaynatmak ne kadar dogru..onu geçtik simdi gittik kaynattık dielimm.ve tekrar kırıldı bunu garantiden nasıl degisecez..demiceklermi siz buna kayna k yaptırmıssınız garantiden çıkmış die..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar