Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

benzinli motorlar öyledir arabalardada ilk çalışmada seri çalışıp ısınınca yavşalar o normal yani soğukken otomatik jikle olduğu için gaz verir kendi kendine ısındımmı durur tekerlek zaten :)

evet bugün fark ettim motor soguktu rolanti yüksekti bide sicakken denicem bakalim..büyük ihtimal senin dedigin gibi emre .birde arka amörtisörler kasiste çk vuruyo onu nasil yumusatacam bi ayari varmi acaba..ilk çalışmada egzoz duman atio sonra sonra kesilio..

arka amörtisör ayarı mevcut alt kısmını çevirerek yayın en uzun olduğu konumda bırakırsan en yumuşak olmuş olur ama onuda servis yapabilir senin çevirmen zor alet lazım. egzozda havalar soğuk olduğu için ilk çalışmada egzozda yoğunlaşan su buharı ısınınca duman şeklinde egzozdan çıkar. ama sıcak havalarda böyle bir şey olmaz. arabalardada aynı şey geçerlidir.:cat:

muhabbet tavan yapmis ne guzel...
umit kizmana gerek yok konu guncellensin diye dedik onu...
pazar gunu gorusuruz insaAllah arkadaslar...
bi bulusma yeri ayarlamak lazim gelir yalniz...

yok yaf kızmadim ..ben şimdi servise gidiorum ilk bakimı kaydedeceklermişs.amörtisörüde kaldırtcam bakalim bundanda para isterse yok diyecem..neyse görüsmek üzere

servise gittim.rolanti düsürdü ama amartisörler son seviyede dedi.ama yinede biraz vuruyo kasistlerde..baska bi çözüm varmi ?

Motor sogukken dönmesi normal ama cok hızlı degil cünkü elektronik jikle devrede oluyo ama isininca rölanti düşmesi lazim ve tekerde dönmemesi lazim. zaten motor sıcakken devir saatinde bin devirden biraz düşük olmalı ona göre ayarlatirsan problem olmaz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:10 ----------

Ilk bin km geçsin tekrar karbüratör ayarından sonra düzelir. bide gösterge bazen şaşırabiliyo depo kapağını açıp ordan bi bak. Eger bittiyse servise gidip kontrol ettir bu kadar olmaması lazim cünkü.

teşekür ederim sanrım depo göstergesinden kaynaklanıyor ...

.
bu gün sabah itibariyle ilk arızamı yaşadım .. şu an 100 km'De motorum ... bir yerlerde birşey içmek içni durdum .. dönüp bindiğimde motor çalışmıyordu ... marş olmuyordu ... :farao::farao::farao::farao::farao: aldığıma pişman olmaya başladım gibi

mondi arkadasın ki..100 km durmus bi yerde bidaha çalışmamış

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:46 ----------

onun yazdıgını kopyaladım ben alıntı yapamadım cvp vermek için..benimki masallah soguk havada bile ilk seferde alıyo

bu gün sabah itibariyle ilk arızamı yaşadım .. şu an 100 km'De motorum ... bir yerlerde birşey içmek içni durdum .. dönüp bindiğimde motor çalışmıyordu ... marş olmuyordu ... aldığıma pişman olmaya başladım gibi

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/mot...bilgi-paylasim-basligi-299.html#ixzz1K94aJg54

ne yaptin peki.hiç mi çalismadi?ayakla çalistimi peki

bir kaç saat önce motoru marş pedalıyla çalıştırdım arkadaşlar ... servise kadar gittim.. orda şalter gibi birşeyin attığını söyledi .. sorun çözüldü ... teşekürler .:cat:

bir kaç saat önce motoru marş pedalıyla çalıştırdım arkadaşlar ... servise kadar gittim.. orda şalter gibi birşeyin attığını söyledi .. sorun çözüldü ... teşekürler .:cat:

şalter :queen: sigorta atmiştir. bu sorunun önune geçmenin en iyi yolu orjinal cam sigortayı araba sigortası gibi kare şekılde olanlarla değiştirmek çünkü cam sigortalar dayanıksız oluyor. aklında bulunsun sigortada koltuğun altında akünün hemen yanında:cat: ufak tefek şeylerle canını sıkma olur böyle şeyler. kazasız belasız kullan:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu 150 zc lerin ön tarafa damacana sığıyormu??

şalter :queen: sigorta atmiştir. bu sorunun önune geçmenin en iyi yolu orjinal cam sigortayı araba sigortası gibi kare şekılde olanlarla değiştirmek çünkü cam sigortalar dayanıksız oluyor. aklında bulunsun sigortada koltuğun altında akünün hemen yanında:cat: ufak tefek şeylerle canını sıkma olur böyle şeyler. kazasız belasız kullan:cat:

pardon bir an aklıma gelmedi :D sigortaydı evet :D teşekür ederim bilgiler için ;) inş arıza yaşamam bir daha ... insanın başta canını sıkıyor :)

bu akünün bulundugu yerde sigorta var dedin.peki yedegide varmi orda sigorta.yedek koymuslarmi

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:23 ----------

mondi motorun resimleri varsa yüklermisin

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:31 ----------

ya ben simdi baktim akünün orda sigorta yok höremedim

bu 150 zc lerin ön tarafa damacana sığıyormu??

ayak basma yerinde yükselti olduğu için sığmıyo:queen::queen:

pardon bir an aklıma gelmedi :D sigortaydı evet :D teşekür ederim bilgiler için ;) inş arıza yaşamam bir daha ... insanın başta canını sıkıyor :)

yeni aldın şimdi en küçük sorunda canın sıkılır hemen:cat:

bu akünün bulundugu yerde sigorta var dedin.peki yedegide varmi orda sigorta.yedek koymuslarmi

[

yedek olması lazım sigortanın yuvasının içinde. akünün üzerindeki plastiği sök görürsün hemen yanında veya içeri kaçmıştır belki ama orda kesin :D

kilo 90 yumuşamamış olabilir belki..baska ne sorun olabilirki ..sanki bazen teker yarılacak sanıom

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar