çanta tamiri
arkadaşlar geçen ay benim arkadaş sağolsun üniversiteye beraber giderken geriye yaslanarak zaten tek dili kırık çantamın ikinci dilini de kırarak tek ayağa düşürmüştü. ben de çözüm arayışlarına girip sanayiye gittim.
demir doğramacılardan birine gidip 15 cmlik delikli profil alıp demir makasıyla çantanın dili eninde kestirdim. 12 delik vardı, 14 kısa vida, somon ve pul aldım. çantanın üzerinde gerekli yerleri işaretledikten sonra plastiği lehim makinasıyla eritip vidalara göre delikler açtım. en öne ikişer, diğer deliklere birer somon attım.
somonlar o kadar uğraşmama rağmen birkaç yerde motorun alt plastik tablasına rasgeldi. oraları da lehim makinasıyla somonlara göre deldikten sonra çanta eskisinden bile güzel oldu.
geçen sigortayı attırdığımda çantanın sinyal stop park kabloları yanmıştı kısa devre yüzünden. ethernet kabloları çok dandik. normal 1.5luk kablo kullandım bu sefer. tek şase hattıyla +ları da ayrı ayrı çektim. 6lı soket de almıştım ama sağolsun satan arkadaş birbiri içine geçmeyen soketleri satmış. 2 farklı soket vermiş sağolsun. ben de direk bağladım. sınavlarım bailadığı için sanayiye gidemiyorum.
sonuç olarak çanta eskisiinden sağlam oldu. 1 milim bile kımıldamıyor. çanta çok az esniyor. şimdiye kadar 200 km yapmama rağmen kırılmadı. belki buradan birilerine lazım olur.
ek: herkese iyi geceler