Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

benim üzerinde şuanda zaten 151rsnin egzozu var ve hiçbir işlem yapılmadan 1 adet kelepçeyle tutturuldu ve sesi çok güzel :cat: resimleri akşam isterseniz yüklerim. nasıl montaj yapıldığınıda görürsünüz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:31 ----------

resimleri şimdi telefonla çektim biraz kötü kusura bakmayın:rendeer:
dsc01034rb.jpg

dsc01035c.jpg

dsc01036p.jpg

Not: Yerdeki yağ motordan değil yağ değiştirirken geçen gün yere döktüm:queen::queen:

NASIL YA ______!????:cyclopsan:cyclopsan:cyclopsan:cyclopsan:cyclopsan:cyclopsan?daha fazla fotoğraf rica ediyorum senden acil bir şekilde çÜNKÜ YARIN GİDİP TAKTIRIRIM eğer ÖYLEYSE

NASIL YA ______!????:cyclopsan:cyclopsan:cyclopsan:cyclopsan:cyclopsan:cyclopsan?daha fazla fotoğraf rica ediyorum senden acil bir şekilde çÜNKÜ YARIN GİDİP TAKTIRIRIM eğer ÖYLEYSE

montajı çok kolay siz bile takabilirsiniz. öncelikle komple egzoz alıyorsunuz yani egzoz boğaz borusu ve susturucu tüpü ortalama 60 tl fiyatı var komple conta dahil. daha sonra orjinal egzoz sökuldukten sonra resimde görülen kelepçeyi tutması için daha uzun aynı dişteki civata ve civata etrafına girebilecek bir boru takıyoruzki vidayı sıkabilelim ve kelepçeyi tutturalım. zaten motorcuya gittinizde ustaya tarif edin o kolayca takar. resimlere detaylı bakılınca civatadaki boru görülüyor.:cat:

Arkadaşlar Merhaba. Foruma az önce kayıt oldum ancak uzun zamandır takip ediyorum. Öncelikle 28 şubatta emniyet müdürlüğünden A2 ehliyetimi alacağım ve ardından ortalama 1200 lira civarında birikmiş paramla bir scooter almayı düşünüyorum.

Aklımda 150zat, AS150 T1 gibi maxiscooter lar vardı ancak burda gördüğüm güzel 150ZC ler aklımı çeldi diyebilirim :)

Sorularım:
1- Ben Büyükçekmece tarafında oturuyorum, mesela burdan bu motora binip şehir içine yani eminönü, taksim vb. yerlere gidebilirmiyim? Yani bu güveni sağlarmı 150ZC ?

2- Ben genelde kız arkadaşımla gezeceğim ikimizin ortalama kilosu 100 civarında olacaktır, bu yüzden bir sorun yaşarmıyım? Yani motor ikimizi sorunsuz bir şekilde gideceğimiz yere ulaştırırmı?

3- Fazla hız meraklısı değilim ancak hız gerektiği zamanlarda olur trafikte, hızlanması ve son hızı hakkında bilgi verirseniz sevinirim..

4- Yakıt kapasitesi ilkte söylediğim motorlara göre daha az bu bir sorun teşkil edermi?

Sorularımla sizi sıkmış olabilirim ancak araştırmadan almak istemiyorum :)

Teşekkürler saygılar.

ok

arkadaş 150zc ile büyükçekmeceden eminönüne tabiki gidersin. bildiğim kadarıyla 140/150 kilo taşıma kapasitesi var.hızlanması güzel . 85 km yapar maksimum 100 km yapanlar varmış ama güvenli olmaz daha fazlası.yakıt kapasitesi seni çok ilgilendirmicektir 15 tl benzinle 120/130 km yapıyorum ben.bittikce alacaksın.çok olumsuz tarafları yazan arkadaşlar olmasına rağmen ben fazla düşünmeden aldım memnunum şu an bir sıkıntı yok motorda ancak nazik kullan hor kulanılacak bir motor değil

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:58 ----------

emre egzost güzel durmuş,kendi egzosundan 100 kat şık olmuş bende egzosu değiştirmeyi düşünüyorum bir arızası yok ancak görüntü açısından gözüme batıyor kıvrımlı bir acayip bişey olması beni rahatsız ediyor.yeni tip egzos var demiş sky arkadaş ben şimdi servisten bu yeni tip egzostu alabilirmiyim bir gidip sorucam.görsellik önemli arkadaş motor yakışıklı egzost ben burda eğreti duruyorum diye bağırıyor resmen.onu çizen mühendisinde kafasımı kıyaktı nedir adam oturup günlerce düşünse bu egzosu meydana getiremez

arkadaşlar merhaba. Foruma az önce kayıt oldum ancak uzun zamandır takip ediyorum. öncelikle 28 şubatta emniyet müdürlüğünden a2 ehliyetimi alacağım ve ardından ortalama 1200 lira civarında birikmiş paramla bir scooter almayı düşünüyorum.

Aklımda 150zat, as150 t1 gibi maxiscooter lar vardı ancak burda gördüğüm güzel 150zc ler aklımı çeldi diyebilirim :)

sorularım:
1- ben büyükçekmece tarafında oturuyorum, mesela burdan bu motora binip şehir içine yani eminönü, taksim vb. Yerlere gidebilirmiyim? Yani bu güveni sağlarmı 150zc ?

2- ben genelde kız arkadaşımla gezeceğim ikimizin ortalama kilosu 100 civarında olacaktır, bu yüzden bir sorun yaşarmıyım? Yani motor ikimizi sorunsuz bir şekilde gideceğimiz yere ulaştırırmı?

3- fazla hız meraklısı değilim ancak hız gerektiği zamanlarda olur trafikte, hızlanması ve son hızı hakkında bilgi verirseniz sevinirim..

4- yakıt kapasitesi ilkte söylediğim motorlara göre daha az bu bir sorun teşkil edermi?

teşekkürler saygılar.

bende beylıkduzunde oturuyorum ve motorumu satmayı dusunuyorum 6bin km rede 05352985346 numaradan ararsan gorusebılırız hata beykente oturuyorum EMİNÖNÜ BEYKENTEN 67KM RE HİÇ DURMADAN GİTİM 10DK İŞİMİ HALEDİP DONDUM 130KM YANI SORUN ÇIAKRMIYOR TEKIRDAĞA BİLE GİTİM DURMADAN 135KM YANI ICIN RAHAT OLSUN OKDR MESAFE GİDİYOR ALMAYI GORUSMEYI DUSUNURSEN SIMDIDEN SOYLIYORUM RUHSATI VERMEDEN MOTORU VERMEM NE SEN NE BEN SIKINTIYA GIRIYIM ::D SATMA SEBEBIM CBF 150 ALICAĞIMDAN

Son düzenleme:
Arkadaşlar Merhaba. Foruma az önce kayıt oldum ancak uzun zamandır takip ediyorum. Öncelikle 28 şubatta emniyet müdürlüğünden A2 ehliyetimi alacağım ve ardından ortalama 1200 lira civarında birikmiş paramla bir scooter almayı düşünüyorum.

Aklımda 150zat, AS150 T1 gibi maxiscooter lar vardı ancak burda gördüğüm güzel 150ZC ler aklımı çeldi diyebilirim :)

Sorularım:
1- Ben Büyükçekmece tarafında oturuyorum, mesela burdan bu motora binip şehir içine yani eminönü, taksim vb. yerlere gidebilirmiyim? Yani bu güveni sağlarmı 150ZC ?

2- Ben genelde kız arkadaşımla gezeceğim ikimizin ortalama kilosu 100 civarında olacaktır, bu yüzden bir sorun yaşarmıyım? Yani motor ikimizi sorunsuz bir şekilde gideceğimiz yere ulaştırırmı?

3- Fazla hız meraklısı değilim ancak hız gerektiği zamanlarda olur trafikte, hızlanması ve son hızı hakkında bilgi verirseniz sevinirim..

4- Yakıt kapasitesi ilkte söylediğim motorlara göre daha az bu bir sorun teşkil edermi?

Teşekkürler saygılar.

foruma hoşeldiniz. sorularını ben kendi açımdan yanıtlim zaten sende anlamak istediğini anlarsın:wiinkk:
1- diğer düşündüğün scooterlarla zcnin motor aksamında fazla bir değişiklik yok yani ikiside aynı fabrikada üretilip farklı yerlerde toplanıp satılıyor. onun için hepsi düzgün kullanırsan ve bakımını yaparsan uzun yola rahatlıkla gidersin ben 1 günde durmadan 170km yaptığımı hatırlıyorum.
2-ben 100kg kız arkadaşım 70kg civarında biniyorum hep hiçbir problem olmadı senin bu konuda sıkıntı çekeceğinin düşünmüyorum.
3-sonuçta 150cc scooter alıyorsun fazla bir performans beklemiceksin ama bana bu gune kadar tek yetmediği nokta 2 kişi yokuş yukarı sollama yaparken motor zorlanıyor haberin olsun.ancak buda normal zaten sonuçta 170kg söz konusu ve rampa yukarı hak veriyorum zcye :queen: fakat düz yolda diğer 150ccler gibi gidiyor bir fark yok benim son süratim 2 kişi 90 buarada:cherry: aslında burda önemli olan hızlanması değil fren performansı işte bu konuda zc 1 numara diğebilirim çift disk kullandığı için çok güzel bir frenleme yapabiliyorsun o konuda gözün arkada kalmasın:bounce:
4-diğer motorların yakıt depoları bildiğim kadarıyla 6 ltre fakat ben ne kadar zorlarsam zorlim 5,8 litre alıyor:queen: bu kadar farkta bir sorun teşkil etmez.

sonuç: eğer bu kriterlerde bir motorsiklet alacaksan ve farklı olmak istiyorsan bence zc al çünkü asya kanuni gibi çin malları içerisinde zc birtek mondialde var fakat senin düşündüklerin bütün markalarda var. Fakat gözüne hangisi hoş geliyorsa onu alabilirsin tabi :p şimdiden hayırlı olsun..

Herkese selamlar, yazışmalarınızı,yaptıklarınızı ve scooterlariniza gösterdiginiz ilgiyi görüyorum gerçekten takdir edilesi. şimdi herkes gibi benimde 1-2sorum olacak : öncelikle ilk motorum olacak, aslinda SYM joyride200 dusunuyordum 2.el ancak zannedersem maddi durumum ona elvermeyecek.bende ilk başta hiç çin malı vs. düşünmüyordum açıkcası ancak belirttiğim gibi maddi durum SYM ye müsaade etmeyince araştırırken SYMnin tıpine enyakın 150zc yi fark ettim.Tabi benim maxi veya benzer bir scooter bakmamin sebebi eşimlede binecek olmamiz. Tabi emreakyol arkadaş toplam 170kg olarak binebildiğine göre 120kg olarak biz bir sıkıntı çekmeyiz zannedersem. benim bu noktada sorularım şu yönde olacak; 2.el alırken nelere dikkat edeyim ve kontrol edeyim? maksimum kaç km ye kadar ve kaç modele kadar sınır koyardınız almak için? ve şuan son olarak lastik konusunda, herkes michelin pilot mu alıp takıyor yoksa daha uygun ama yeterli performanslı ne önerirsiniz? Saygılar Can

Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim, kafamdaki soruları netleştirdiniz inş. en kısa zamanda alacağım :)

Alper150ZC Arkadaşım fiyat olarak ne kadar istiyorsun :) özelden mesaj atarsan sevinirim veya [email protected] a mail atabilirsin :) teklifinle ilginlenebilirim :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:25 ----------

Birde belirtmeden duramayacağım :mrgreen: 150ZC yi sevmemde emeği geçen EMREAKYOL 'a teşekkürler.

Abi naptın sen mercek far falan müthiş olmuş :queen: :cat:

@emreakyol

Emrecim şimdi sen siyaha boyadığın için freni falan net göremedim ama biraz anladım gibi. BU resimleri ve anlatımını gidip ustaya göstericem..
Ordan tutturduğumuzda egzoz TEK BİR YERDEN Mİ TUTTURULMUŞ oluyor ??Tam göremiyorum resimde çünkü?? Eğer TEK bir yer tutuyorsa bu NE kadar SAğlıklı Olur buranın yolları berbat çünkü!

@spaw10
Valla yeni tip egzozdan SIKINTI yaşan olmuş mesela faruk07 gibi.Ama yaşamayanda olmuş unnamed gibi. Ben sadece resim olarak görmüştüm taktırma şansım olmadı..Ama zaten rs egzozu takılabiliyorsa emrenin dediği gibi ve sağlıklı olacaksa rs egzozuda alabilirsin...Ya da o pahalı olan egzozu alabilirsin ama ses yapıyor dağılmış falan dedi faruk artık kullanıma bağlı olarak mı olmuş yoksa şanssızlık mı yoksa harbiden parasını etmeyen bir egzoz mu tam bilemiyorum

Emreakyol emreeee

Emre senden bişey istesek bize bir kardeşlik yapsanda şu rs egzosun sesi güzel demişsin bir videoya çekip koysan birkaçta yandan uzak çekim foto koysan .bizde dinlesek sesi güzel olmuşsa taktırıcam sky da bende merak içindeyiz egzost konusunda saygılar sevgiler kardeşim

Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim, kafamdaki soruları netleştirdiniz inş. en kısa zamanda alacağım :)

Alper150ZC Arkadaşım fiyat olarak ne kadar istiyorsun :) özelden mesaj atarsan sevinirim veya [email protected] a mail atabilirsin :) teklifinle ilginlenebilirim :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:25 ----------

Birde belirtmeden duramayacağım :mrgreen: 150ZC yi sevmemde emeği geçen EMREAKYOL 'a teşekkürler.

Abi naptın sen mercek far falan müthiş olmuş :queen: :cat:

yorum için teşekkürler daha iyileri sizin olsun..:cat:

@emreakyol

Emrecim şimdi sen siyaha boyadığın için freni falan net göremedim ama biraz anladım gibi. BU resimleri ve anlatımını gidip ustaya göstericem..
Ordan tutturduğumuzda egzoz TEK BİR YERDEN Mİ TUTTURULMUŞ oluyor ??Tam göremiyorum resimde çünkü?? Eğer TEK bir yer tutuyorsa bu NE kadar SAğlıklı Olur buranın yolları berbat çünkü!

@spaw10
Valla yeni tip egzozdan SIKINTI yaşan olmuş mesela faruk07 gibi.Ama yaşamayanda olmuş unnamed gibi. Ben sadece resim olarak görmüştüm taktırma şansım olmadı..Ama zaten rs egzozu takılabiliyorsa emrenin dediği gibi ve sağlıklı olacaksa rs egzozuda alabilirsin...Ya da o pahalı olan egzozu alabilirsin ama ses yapıyor dağılmış falan dedi faruk artık kullanıma bağlı olarak mı olmuş yoksa şanssızlık mı yoksa harbiden parasını etmeyen bir egzoz mu tam bilemiyorum

egzozu normalde rslerde 2 kelepçe tutuyor o kunuda haklısın ama bizim buranın yolları bozul olmadığı içinmi bilmiyorum ama bugune kadar bir problem çıkarmadı. sende hiç problem olmasın işim kesin olsun 1 kere olsun istiyorsan motorcularda özel bir jel gibi bir şey var adını şimdi hatırlamadım vidanıın dişlerine sürülüyor hatta benzer bir ürünün linki bu ürün sayesinde vida bir daha titreşimden açılmıyor. ustana onuda tarif edersen anlayabilir veya birazdan ustamın yanına gittiğimde sorarım:cherry:

Emre senden bişey istesek bize bir kardeşlik yapsanda şu rs egzosun sesi güzel demişsin bir videoya çekip koysan birkaçta yandan uzak çekim foto koysan .bizde dinlesek sesi güzel olmuşsa taktırıcam sky da bende merak içindeyiz egzost konusunda saygılar sevgiler kardeşim

videosu geçen akşam bir video çekmiştim fakat telefonla olduğu için ne kadar iyi bilmiyorum videonun linki burda zaten ayrıca gündüz resimlerini çekerim hatta yeni video çekerim akşama eklemiş olurum:cat:

Herkese selamlar, yazışmalarınızı,yaptıklarınızı ve scooterlariniza gösterdiginiz ilgiyi görüyorum gerçekten takdir edilesi. şimdi herkes gibi benimde 1-2sorum olacak : öncelikle ilk motorum olacak, aslinda SYM joyride200 dusunuyordum 2.el ancak zannedersem maddi durumum ona elvermeyecek.bende ilk başta hiç çin malı vs. düşünmüyordum açıkcası ancak belirttiğim gibi maddi durum SYM ye müsaade etmeyince araştırırken SYMnin tıpine enyakın 150zc yi fark ettim.Tabi benim maxi veya benzer bir scooter bakmamin sebebi eşimlede binecek olmamiz. Tabi emreakyol arkadaş toplam 170kg olarak binebildiğine göre 120kg olarak biz bir sıkıntı çekmeyiz zannedersem. benim bu noktada sorularım şu yönde olacak; 2.el alırken nelere dikkat edeyim ve kontrol edeyim? maksimum kaç km ye kadar ve kaç modele kadar sınır koyardınız almak için? ve şuan son olarak lastik konusunda, herkes michelin pilot mu alıp takıyor yoksa daha uygun ama yeterli performanslı ne önerirsiniz? Saygılar Can

2.el alırken motoru eğer sürebiliyorsanız bir denemenizi tavsiye ederim motor kalkışta belli eder zaten kendini dikkat çekici bir ses varsa nedenini sorun ve granajlardaki çiziklerin oluşum nedenini araştırın lastik konusundada ben ırc kullanıyorum ve memlunum ayrıca michelin pilot almayı bugune kadar gerek duymadım o kadar viraja ve makasa girmeme rahmen:queen: çünkü sonuçta altımızdaki makinanın sınırları belli ona göre davranıyorum ama piyasanın en iyisi tabiki michelin pilot fakat eğer virajlara çok yatırıp yağmurda ani hareket yapmadığınız sürece michelin pilota gerek duymuyorum. tercih sizin:cat:

Son düzenleme:
E çok güzel olmuş..İLgine alakana teşekkür ederim.
Egzoz olayına giricem bende..
Gösterge panelinin ordaki extra gösterge nedir ?

yağ hararet göstergesi...
millet diyeyim size bu adama dikkat edin:)...
imkanınız varsa o motoruda yakından görün...
bagaj lambası hararet göstergesi amerikan sinyaller...
tebrik ediyorum emre seni...

emreakyol vala emre sen gelemden once forum olmustu nerdeyse yine canlandırdın ortalığı kopmıyalım canlı tutalım burayı :D

emreakyol vala emre sen gelemden once forum olmustu nerdeyse yine canlandırdın ortalığı kopmıyalım canlı tutalım burayı :D

:cherry: artık canlı tutmaya çalışıcam sonuçta artık bu motorum benim oyuncağım oldu ve böyle gidicek. şimdi jantları boyatıcam fakat iyibir usta arıyorum yardımcı olabilecek varmı yoksa jantlarada kendim girişicem:queen:

Emre çabalarını gerçekten takdir ediyorum.
Motosikletini belli ki seviyorsun ama hepsinden önemlisi uğraşıp emek vermeyi daha çok seviyorsun ve bunu işi çirkinleştirmeden, göze batırmadan ,sade ve şık yapıyorsun..
gerçekten tebrik, çizgini bozmamanı ve hep böle değişiklikleri düşün ama hepte hem kullanışlı hemde sade kal ;)

kullanışlı işler peşinde olduğun mercek far yapmandan belli zaten. :)

mercekleri aldığın kişi çok yakın dostum olur ve zamanında arabam varken bende sadece xenon ampülün rahatsız etmesinden ve dağınık halinden memnun olmadığımdan mercek işine girişmiştik, ozamanlar daha kendi arabasında ve bir kaç araçta yapıyordu. benim kide ilk bi-xenon denemelerinden olmuştu ama harikada olmuştu :) birde ben orjinal hastasıyım.tabi kullanışlılıkta o yüzden ilk başta 6000k almak zorunda kaldığım xenonları merceğe geçerken satıp, 4300k d2s kit almıştım hella. aydınlatma dahada başarılı olmuştu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar