Teşekkürler Sky_forever , buralarda iyi bir servis bulursam 500 bakımına götürücem ..
Bu arada 150 zc lerimiz için en iyi yağ hangileri ? Bugün Shell de motorlar için mineralli bir yağ gördüm 2t , kullanan var mı ?
2T 2 zamanlılar için galiba aman ha
4T konur benim bildiğim
Valla ben serviste 3çeşit yağ var 35 tl olan en pahalısından koydurdum repsol güzeldir veya tam sentetik scooterlar için yağlar var önemli olan tam sentetik olması ve tabi bilinen bi marka olsun yağ önemlidir pahalı bile olsa koydur derim 5-10 tl hesabını yapma motorun yeni parçaların uyumu aşınması için kalite yağ kullanmak performansı ve ömrü uzatır..!
haydi hayırlı olsun ve geçmiş olsun.
Teşekkürler , 4t lerden iyi olanlara bakacağım o zaman ..
Bu arada motoru alalı daha 1 hafta oldu ve bugün YOLDA KALDIM ...r: Sabah işe gidiyordum ve motor evden çıktıktan 10 km kadar sonra hafif yavaşladığım bi zamanda tak dedi durdu . Marş basıyor ama gaz almıyordu . Deli oldum , daha dün benzin koymuştum . Bir ara çalışır gibi oldu pır pır etti gene durdu . Servisi aradım bir kamyonetleri vs olmadığı için gelip alamayacaklarını söylediler, neyseki çok uzakta değildi ittim motoru 1-2 km ve servise geldim ( bostancı motorstar ) .. usta altı motoru açtı içini , akünün üstündeki bağlantıları temizledi , bujiyi çıkardı baktı bi , onu ve ucunu da değiştirdi ( 400 km lik motorda buji neden değişir anlamadım gerçi ) , sonrasında motor çalıştı .. buji, ucu ve işçiliğe toplam 30 TL aldılar ..
Ben sorunu tam olarak anlamadım , neden bujiden kahynaklanmış olabilir , bu sorunu yaşayan var mı aranızda ? Haftasonu bakıma götürmeyi düşünüyorum , Motostardan daha iyi bir mondial servisi var mıdır buralarda?
Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim :rendeer:
arkadaşlar benım motor hastalandı servise götürdüm ama bana bıraz fazla dedı gibi geldi 130 lira önce sorununu yazım buji erimiş ve o parça pitonlara gitmiş piston temizlenecek yani , hava filtresinide degiştirecem sallanıp duruyo , aküde değişesek adam gibi bir servis arıyorum avrupa yakasında vee sizinde bilgilerinizi beklıyorum ...??
130 tl sadece pistonlara istedi...
iyi akşamlar abiler bende motor arıyorum kendime bu motor nasıl 150 hs 151rslere göre nasıl kilometre başına nasıl yakıo kaç kiloya kadar rahat binilebiliyo 110 kiloyumda ondan sordumyardımcı olursanız sevinirim bide 2.el almayı düşünüyorum izmirden.
mipek ben bugün 500 evlerde mondial bayisinde gördüm arızalı bi motor vardı 150 zc ye takılıydı ne çok güzel nede çok kötü ama eskisinden yani solucan egzosdan güzel olduğu kesin.. ayrıca serviste en çok arızalı 150 zc vardı benim motorla toplam 4 taneydi birisi dağılmış birisinin egzos yolda giderken düşmüş motorcu dedi diğerininde şasesi kırılmış aynı benim şase gibi :cyclopsan adama sordum aga dürüstçe cevap ver en çok hani motor arızaya geliyor 150 zc dedi tabi hiç şaşırmadım ordakilerle birlikte benim 150 zc de dahil 4 tane zc vardı maşallah :silent:
Suzuki Vstrom modelinde görmüş olduğum ince sis farlarının , bizim motorların normal far altına çok yakışacağını düşünmekteyim.
http://www.tuningpiyasa.com/images/products/01/04/90/10490_buyuk.jpg