Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

bu arada galiba kimse benim satılık ilanımı iplemedi ne yapsam kış için lastikleri değiştirsemmi acaba istanbul avrup ayakasında kışlık çift lastik 100 tl civarı bilen varmı benim motorcu 110 artı 20 130 diyor daha uygun bilen varmı?

bu arada galiba kimse benim satılık ilanımı iplemedi ne yapsam kış için lastikleri değiştirsemmi acaba istanbul avrup ayakasında kışlık çift lastik 100 tl civarı bilen varmı benim motorcu 110 artı 20 130 diyor daha uygun bilen varmı?

zaten olmadı..
motor kısmından problem yokta, granajlarda problem çıktı yatmış motor..
zc ninki gibi ucuz olsa direk alacaktım motoru...
birde 100 liralık lastiği takma derim pekde bir işe yaramıyor...
good year, lassa, michelin 3'lüsünden birini tercih et derim...

arkadaşlar bu gün direksiyon sınavına girdin kendi motorumla girdim bir aksilik olmazsa sanıyorum geçtim sınavdan önce vitesli motorda deneme sürüşü yaptık ve şuna kanaat getirdim şehir içinde (ulan artis sanki ay 5 defa şehir dışına çıkıyorsun) en iyisi scooter bunu satınca kesin 250 lik alıcam yaşasın scooter

arkadaşlar bu gün direksiyon sınavına girdin kendi motorumla girdim bir aksilik olmazsa sanıyorum geçtim sınavdan önce vitesli motorda deneme sürüşü yaptık ve şuna kanaat getirdim şehir içinde (ulan artis sanki ay 5 defa şehir dışına çıkıyorsun) en iyisi scooter bunu satınca kesin 250 lik alıcam yaşasın scooter

mondial almada...
kesinlikle bir daha ki tercihim japon olacak....
250'lik burgmana bindim geçen gün ne motordu...
konfor hız ve sağlamlık hepsi bu motorda birleşmiş...

benim vecihi
img0292v.jpg

img02960.jpg

img0299vs.jpg

img0301gv.jpg

img0295n.jpg

img0297i.jpg

anfi-hoparlör

img03050.jpg

img0294ak.jpg

net bilgim olsa yardımcı oalcağımda..
benim lastikler kendi orjinali..
daha alamak nasip olmadı..
michelin pilot sport'u öneririm ama...
kışlık mı onuda bilmiyorum...

net bilgim olsa yardımcı oalcağımda..
benim lastikler kendi orjinali..
daha alamak nasip olmadı..
michelin pilot sport'u öneririm ama...
kışlık mı onuda bilmiyorum...

michelin pilot sport sc var bende ve accayip memnunum. ıslaktaki performansı süper. 40la giderken ıslak zeminde 1 doğan boyunda duruyor. malatyadayım ve gece 12-1de işten geliyorum. hava soğukken bile güzel gidiyor. daha kar yağmadığı için bir şey söyleyemeyeceğim. gerçi pek yağacağa da benzemiyor.

saolasın verdiğin bilgiler için..
benim anlayamadığım bayramdan 1 hafta sonra yeni ekzoz geldi garantiden...
taktık...
dün akşam patladı ekzoz..
deli olacam en sonunda bu ekzoz yüzünden...
daha yeni ekzozla 100 km yol yapmadım..
bu kadar ağdimi olur...

Öncelikle herkese iyi akşamlar ....
Genel anlamda 2000 km ye gelen moturumdan oldukça memnunum .Performansı gayet yerınde ilk 500 km lik sürecten sonra motorumla 100 iki kişiykende 90 ı gördüm ( bu motor acısından benım için yeterli bir hzdır)

Ben bir sorunumu sizlerle paylaşmak istiyorum .3 gün önce motorumla eve geldim kontağı kapattım üstünü örttüm vs vs. ertesi gün sabah motorumu çalıştırmak için gittgimde kontoğı cevırdım marşa bastım ses seda yok bir iki deneme yine yok( ilk kontagı cevırdıgımde farlarda çok hafıf bir işık vardı sonra oda gitti ) ... ayakla denedim ondada ses seda yok yanı ... aküye baktım bir kutup basında hafıf oksitlenme var onu temızledım sigorta dan olabilir belki dedim yeedek sigortayı değiştirdim yine kontagı verıdım denedım hic bir ses seda yok .....
Şimdi sorun sizce nerede aküdemi ( aküde olsa ayaklada çalışması gerekmezmiydi ? )
elektrik arsamındamı ?
alttan elektrık akımını saglayan soket çıkmış olabilirmi olabilir ise bu soket tam olarak nerede ?

yada beyinmi yanmış ....( duran motorun beynı nasıl yanacak ? ) kafam karısık yanı :)

bilgi ve deneyimleriniz paylasır iseniz sevinirim .....

Yuhasu akü koyacağım 14amper....
fena basıyor, denedim aaküyü start tuşuna dokunmanız yetiyor....
birde arkadaşlar sahibinden.com'da performans kit buldum 250 tl'ye...
motora artısı ve eksisi nedir bileniniz varmıdır?
%30 performans artışı sağlıyor demiş...
kafama yatarsa taktırmayı düşünüyorum....

bence bu makinaya fazla para harcamak mantıklı değil. yüksek amper akü için de sigortoların kablo kaliten yetersiz. tesisatla birlikte motoru yakmanız an meselesi . en basitinden cdi beyin :)
beyini yakarsak ucuz. komple kablolar yüksek amperden erirse o zaman işimiz zor..

Lastik soran arkadaşlar için bir öneri de benden gelsin.

Pirelli düşünüyorsanız , fiyatları çok uygun bir satıcı var. Taze lastikler üstelik. Yardımcı olabilirim.

Nylon lastiklerden kurtulup bu lastiklere geçtiğimden beri , yağmurda gaza basmak gibi manyakça bir huy edindim :)

Lastik soran arkadaşlar için bir öneri de benden gelsin.

Pirelli düşünüyorsanız , fiyatları çok uygun bir satıcı var. Taze lastikler üstelik. Yardımcı olabilirim.

Nylon lastiklerden kurtulup bu lastiklere geçtiğimden beri , yağmurda gaza basmak gibi manyakça bir huy edindim :)

çiftini takmasıyla birlikte ne kadara malederiz

Ben lastiklerimi 130TL bir fiyata aldım. Dikkat ettiyseniz ben farklı bir mtosiklet kullanıyorum. Ancak sonuçta hertürlü güzel lastiği alabileceğiniz bir yer burası. Kafadan distribütör.

Lastiklerin montajı içinde 20TL verdim.

Ha birde nitrojen bastrdım:)

Hani başka motorun reklamını bu başlık altında yapmayayım benim nick altında gördüğünüz motorun sayfası yine burada forum olarak bulunmakta. Fotoğrafları ile görebilirsiniz.

Yine yardımcı olabileceğim bir konu olursa , ZC benim kardeş motorum gibidir...

arkadaşlar resimlerimden sonra nazar mı ettiniz nedir, bütün gün başımdan bela eksik olmadı. önce mp3ü anfiye bağladığım ara kablo mp3 tarafından bozuldu. ara kablo aradım 1 saat. 2-3 tane araba sürücüsüyle sinyal ve ayna meseleleri yüzünden el kol işareti yaptık. ara kabloyu gene bulamadım, bir yerden 3.5luk jak buldum. işe geç gittiğim için fırça yedim, neyse boş anıma denk geldi kabloyu yara yara kopan yerini buldum zorla, kabloyu çeke çeke yeni ucu monte ettim. 1 saat uğraştırdı sağolsun.

üstüne de hep benzin aldığım yerdeki elemanın gerizekalılığına mı denk geldim nedir, benim motora benzini koyarken yanındaki adama "sen doldur ben şu arabanın suyuna bakayım" dedi, söylediği adam da tetiği bozdu, 2.5 litre benzin koydu 1 litresini yere döktü. ilk eleman da 4 kere geri çağırıp fullemesini söylememe rağmen gidip bambaşka bir arabayı yıkamayla uğraşınca kavga ettik. 2si üstüme yürüdü. biri yumruk atacakken bileğinden tutup büktüm diğerine de tekme attım. sonra da polis çağırdım. polis her zamanki gibi prosedürü abartarak anlatıp olayı kapatma yoluna gitti. ben de 9 tlyi pompacının suratına fırlatıp hepsine siktiri çekip bastım gittim başka bi shellden benzinimi fulleyip motoru yıkatıp eve döndüm. motora dökülen benzin Allah'tan parlamadı da motor yanmadı.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 05:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:36 ----------

uzun zamandır bahsettiğim ses sistemi ve alarmla ilgili yazım:

http://www.motosiklet.net/forum/mt-.../83546-motosiklette-ses-sistemi-ve-alarm.html

Maxi97 birader bak İstanbuldan sana şöyle bir destek vereyim , dün akşam bende oksijen ziyanı olan bir gerzeğin , yeşil çayırlarda özgürce koşması gerekirken araba sahibi olması ve üzerime kırması sonucu bir gerginlik yaşadım.

Araba içinde iki tane hesapta çok atarlı tipler , üzerime sürüp , ne yapıyorsun sen diye kapalı kasktan bağırınca eliyle hadi hadi yaptı. Zannediyorlar ki ben motorumdan ayrılamıyorum. Önlerinde indirdim sehpayı , kollarda koruma dizlerde koruma , üzerimde XXL elbise ile sanırım , Gulyabaniye benziyordum , bunların araba içinde iken üzerine yürüdüm. Salaklar camlarını ve kapılarını kilitlediler. Cama kırmayacak ama akıllarını alacak yumruğumu vurdum. Polisi arıyorum filan gibi titreyen ellerle birşeyler söylüyorlardı.

Kısacası geçmiş olsun , aramızda kilometreler var ama gerzekler hep aynı be ağbi...:)

egzosumu zımparalıyıp boyamıştım bi sene daha dayandı hala dayanıyor saıyordumki altına baktığım fazlasıyla paslandığını gördüm.anck bir kere daha zımparalamaya dayanırmı bilmiyorum o yuzden artık oluruna bırakıyorum.bakalım bende delebilcekmiyim egzos :cherry:

he bide aküde dayanır diyodum ama oda beni yarı yolda bıraktı
işin kötüsü zayıf gücüyle marş motorumu yıpratıyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:23 ----------

arkadaşlar resimlerimden sonra nazar mı ettiniz nedir, bütün gün başımdan bela eksik olmadı. önce mp3ü anfiye bağladığım ara kablo mp3 tarafından bozuldu. ara kablo aradım 1 saat. 2-3 tane araba sürücüsüyle sinyal ve ayna meseleleri yüzünden el kol işareti yaptık. ara kabloyu gene bulamadım, bir yerden 3.5luk jak buldum. işe geç gittiğim için fırça yedim, neyse boş anıma denk geldi kabloyu yara yara kopan yerini buldum zorla, kabloyu çeke çeke yeni ucu monte ettim. 1 saat uğraştırdı sağolsun.

üstüne de hep benzin aldığım yerdeki elemanın gerizekalılığına mı denk geldim nedir, benim motora benzini koyarken yanındaki adama "sen doldur ben şu arabanın suyuna bakayım" dedi, söylediği adam da tetiği bozdu, 2.5 litre benzin koydu 1 litresini yere döktü. ilk eleman da 4 kere geri çağırıp fullemesini söylememe rağmen gidip bambaşka bir arabayı yıkamayla uğraşınca kavga ettik. 2si üstüme yürüdü. biri yumruk atacakken bileğinden tutup büktüm diğerine de tekme attım. sonra da polis çağırdım. polis her zamanki gibi prosedürü abartarak anlatıp olayı kapatma yoluna gitti. ben de 9 tlyi pompacının suratına fırlatıp hepsine siktiri çekip bastım gittim başka bi shellden benzinimi fulleyip motoru yıkatıp eve döndüm. motora dökülen benzin Allah'tan parlamadı da motor yanmadı.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 05:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:36 ----------

uzun zamandır bahsettiğim ses sistemi ve alarmla ilgili yazım:

http://www.motosiklet.net/forum/mt-.../83546-motosiklette-ses-sistemi-ve-alarm.html

o benzincilere fazla yüz gösteriyorlar
neye güvenip böyle iş yaptıklarını anlıyamadım anlıyamıyorumda :silent::farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar