Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

x3x

:cat:
bu tartıstınız motorun fiatı 1.840 tl dir arkadaslar benım hosuma gıttı ben almaya gıdıyorum ......:cat:

bana bu motorun elektrik şeması lazım. zenonu ona göre takacağım.

şema olmasa bile aslında 2 şeyi öğrensem yeter; birincisi motorun alternatörü kaç watt güç üretiyor? ikincisi çalışma anında sadece motor kısmı kaç wattlık bir elektrik çekiyor? lambaları ve ses sistemini multimetreyle ölçebilirim ama bu kısımlardaki enerji sarfiyatı acil lazım. kurban bayramında abimden gelirken zenon için lazım olan parçaları isteteceğim.
iyide kardesim ne yapacaksin elektrik semasini sen...
onunla isin yok...
fara gelen tesisata takacaksin zenonu ve akuden sigorta cekeceksin...
araba zenonu takacaksan far ile baya ugrasman lazim haberin olsun...
bunlarin fari kara duzen gecmeli eski tip...
yerine oturtma problemi yasarsin haberin olsun...
isten anlayan birine yaptir derim ben...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:10 ----------

beyaz far olarak ne taktırabilirim zenon haricinde biliyor musun ? Ben eskişehirdeyim buradaki servisler ampül yok bilmemne yok diye sallıyor hepsi oto elektirikçilerde uğraşmıyor.:pr:

maalesef takamassin senin dedigini baya arastirdim...
ampul soketi eski tip oldugundan H7 beyaz ampuller olmuyor buna...
ya zenon takacaksin yada sari sari devam edeceksin....
ki zenon taktiracaksan kesinlikle profesyonel birine taktir derim...
o hatayi bir kere yaptim 3.ayda zenon bozuldu...
paran heba olmasin....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:14 ----------

250lik maxi scooter fena....
burgmanin nerdeyse aynisi olmus...
gelse buda turkiyeye iyi tutar...

elektrik şeması devre analizi için lazım. hem sınav öncesi iyi bi örnek olur, hem de kaç watt boşta olduğunu hesaplayıp ona göre ekleme yaparım.

motorum 7700-7800 devirde 90 km/s görüyor.

slm arkadaslar bende mondial 150 zc almayı düşünüyorum fakat bugun ankara/sincan daki bayisine gittim mondialin ellerinde 150zc kalmadıgını sölediler ve bidaha gelmicek yeni motorlar gelcek dediler sizce ne yapmalıyım gelecek olan yeni modellerimi beklemeliyim yoksa baska şubesinde bakmıstım ellernde vardı kampanya var demsti 1650 tl demişti pazarlık yapmadan bu fiyatı sölemişti gidip yeni motorlar gelmeden almalımıyım?yen,i motorlar gelince eskisinin fiayatı düşermi artarmı nedersiniz...

ikisi hakkında bir fikrim yok.. ama sıfır alamıyorsan 2. el bir honda bakabilirsn.. düzenli bakımlarını yaptırıp uzun süre kullanırsn.. en önemlisi pişman olmassın..

ani en güzeli alabiliyorsan japon al derim...
pişman olmazsın...
birde aklımı kurcalayan bir konu var...
bugün ekzoz bağlantı yerinden patladı...
güzel bir ses çıkıyor...
en güzelide inanması zor gelecek ama düz yolda 110 km hızı gördüm...
bütün sorun ekzoz mu onu anlayamadım...

Son düzenleme:
Şu koskoca izmirde bir 150 zc hava filtresini 3 haftadır bulamıyorum
bol yedek parçasınıda motorunuda mondialin yani....:farao:

sonunda buldum akla karayı seçtim ve buldum
birde yanında bandoo kayış aldım
değiştiriyimmi acaba?

abilerim
kayış değişti
ama 5 saatte
yanlız bir hata yaptım
ayak marşının bağlı olduğu dişlinin konumunu unutum yarın serviste çevirterek düzelttireceğim
eğlenceli bir deneyim oldu bna :d

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:32 ----------

http://www.motosiklet.net/forum/mt-...5-motoru-soktum-birkac-parca-fazla-kaldi.html

bu konuda veriyor dşlinin yerini
keşke baksaydım buraya
:D

Yıne bazı arkadaslarjapon alın demeye başlamış sankı bız bılmıyoz hondanın daha ıyı oldugunu onlar bılıyo para olsa kımse mondıal almazdı ztn gıder honda alırdı ama dusuk butceye mondıal hıtap edıyo ben actıvaya 4.500bin tl verceme gider 2bin tl zc veririm zc tipiyle ACtİVAYI parcalar bırakır aradakı 2bin500tl ile servislerini yaptırırm 2side sorunsuz olur 2bin500 tl fazla verip sonra sorunsuz diyosun 2 zc alınıyor 4.5bin tl bılıyolarmı acaba vede nolursa olsun 2.5bin tl fark yok aralarında honda kazık fıyat politikasıyla yapıyo ne yapıyosa

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar