Piper arkadasim,
Mesajindan alinti yapmama gerek yok,çünkü resmen bana tercüman olmussun..tamamen ayni nedenlerden(boyum 1.90)ve maxi istedigim için,bütçemde kisitli oldugu için zat150 seçenegini neredeyse aylardir düsünmekteyim..ama kesin bi karar vermek güç,çünkü "yok abi kesinlikle alinmaz bu alet"diye düsünürken ,bir arkadasiniz zat,la 12.000 km yaptigini ankara,dan kusadasina problemsiz gittiginden bahsediyor...sonra hop bir anda jincheng,in basina gelenleri duyuyorsun,(ve daha burda yazmaya üsendigim bi sürü tuhaf sey benim sagdan soldan duydugum)
Benim anladigim su:Eger bu alet alinacaksa iyi derece mekanik bilmek gerek,küçük arizalarla sabirla ugrasabilmek gerek ki ben bundan yoksunum,yeni yeni ögreniyorum...zat150,ye 2 kere bindim kullandim,arka freni cidden tutmuyor,o zaman insanlarin birakin 80,i 90,i 40 km hizla gitmesi bile bence sakat...150 kilo olan bir aletin arka freni böylemi olmalidir?bu bence çook ciddi bir eksi puan..ama alet birebir imitasyon olduğu için görünce insanın içi gidiyor bu da çok gıcık bi durum..
piper,eğer para biriktirebiliyorsan ya da bütçen daha düzgün bişeye izin veriyorsa bekle ve marka bişey al...bu majesty olabilir,burgman400 olabilir...piaggiox9 olabilir...2.elleri 7000-8000 ytl civarında sıfırları 11.000 civarında...pahalı ama malesef durum bu..
benim bütçem yetmediği için zat,la aynı para olan 0 yamaha bws100,ü tercih edicem,en azından motoru büyütmek istediğimde elden çıkarmakta az sorun yaşarım,dahada önemlisi bu alet beni üzmez,başımı ağrıtmaz ve işimi görür..serviside yanıbaşımda...
yaklaşık 1 senedir bende emanet olan peugeot speedfight2 kullanıyorum,boyum yüzünden belim her zaman ağrıyo,ama alet ne sabah ne akşam tık demeden çalışıyor,frenleri güven veriyor,kalitenin ne kadar önemli olduğunu farkediyosun,bunu o yüzden anlattım..sonuçta sağlığımız ve güvenliğimiz önemli..150zat bunu bana sağlamıyor...
çin malı motorların kokusu baharın gelmesiyle iyice çıkacak diye tahmin ediyorum,çünkü bu işte iyi para var diyen bir sürü bu işle ilgisi olmayan adam bu işe soyunacak,ve daha bir sürü abuk sabuk motor getirip burda satacaklar...bir sürü insanda mağdur olacak,aynı şu anda olduğu gibi...
güvenli sürüşler dilerim