Mondial Mondial 150 ZAT Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Dostum öncelikle motorun hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan.

Ön teker kayması ilk başlarda çok yaşanıyor gibi ama elin zamanla frene uyum sağlıyor yani kaydırmadan fren yapmayı öğretiyor zat bize.

sabah çalıştırmada sorun yaşıyorsan sana bakmanı ytavsiye edeceğim yer bobindir. Sağ arka tarafta egsoz un üstünden kaportanın içine bakarsan iki kablonun bağlandığı bir zımbırtı göreceksin işte o zımbırtı kablolar büyük ihtimal yerinden çıkmış yada az temas ediyor olabilir. Motorun bazen çalışıp bazen çalışmama nedenlerinin başında geliyor. Umarım sorun budur çünkü çözümü kolay. İnşallah daha büyük sorunu yoktur.

Tekrardan motorun hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız güzel günlerde binesin inşallah.

Sanırım ben sorunumu yanlış tarif ettim..
Starta basınca motoru çeviriyor ancak motor devir almıyor yani çalışmıyor..Hani kıv kıv kıvvv yapıyor ama almıyor sonra..Senin dediğin o kablolarda sorun olsa sanırım ateşleme düğmesi hiç çalışmaz..
Acaba motor soğuk diyemi oluyor bu iş?
Sabahları motoru çalıştırıp gaz verip yola çıkınca gazdan elimi çekince stop ta ediyor..Bu sanırım motorun ısınmasını beklemeden hemen yola çıkmamdan ileri geliyor..ama ilk marşa basarken bu kadar çalışmama sorunu yapması normalmi?

Sanırım ben sorunumu yanlış tarif ettim..
Starta basınca motoru çeviriyor ancak motor devir almıyor yani çalışmıyor..Hani kıv kıv kıvvv yapıyor ama almıyor sonra..Senin dediğin o kablolarda sorun olsa sanırım ateşleme düğmesi hiç çalışmaz..
Acaba motor soğuk diyemi oluyor bu iş?
Sabahları motoru çalıştırıp gaz verip yola çıkınca gazdan elimi çekince stop ta ediyor..Bu sanırım motorun ısınmasını beklemeden hemen yola çıkmamdan ileri geliyor..ama ilk marşa basarken bu kadar çalışmama sorunu yapması normalmi?

Yok senin tarifinde bi sorun yok dostum.

Marşa basıp, buji ateşleme yapıyor ama motor çalışmıyor. Yani senin sorun bujide veya aküde değil sanırım. Bahsettiğim bobin tellerinde hafif bi gevşeme var o kadar. Yani en azından bence öyle diyorum.

Konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olan arkadaşlar sana daha iyi cevaplar verecektir umarım.

ŞEHRA_ZAT....

Aramıza hoş geldin!!!!

NİCK'in çoook yaratıcı:) hoşuma gitti....

umarım kalıcı ve katılımcı olursun...

İtaljet-jupiter modeli ile bu kasayı ilk yapan firma. Bizim zatlar onun çinli klonları sadece.

Italjet_Jupiter_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Italjet_Jupiter.3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Italjet_Jupiter.5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Italjet_Jupiter.4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Italjet_Jupiter.6_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

main_Italjet%20Jupiter%20250.jpg

20060817_031300_6250986.jpg

20061004_083932__meter.jpg

Hadi madem resim koyduk bide özellikleri yazalım tam olsun değil mi?

mechanical characteristics
Piston displacement 249.0 cc.
Power/R.P.M. 15 KW/n.d.
Type of motor 4T
Cylinders 1
Diam. x race 66.8/69.0
Rel. compression n.d.
Feeding Carburetor
Refrigeration It eliminates
Ignition Electronic CDI
Starting Electrical
Clutch Centrifugal automatic

general performances
Length 2110,00 mm.
Wheelbase 1530,00 mm.
Width 740,00 mm.
Height seat 730,00 mm.
Empty weight 150,00 kgs.
Capacity I deposit 11,00 liters

structure of moto
Chassis Multitubular
Material Steel
Advance n.d.
Launching n.d.
Front suspension adjustable hydraulic engineer
Diam. I sweep n.d.
Route n.d.
Settings n.d.
Back suspension Monoamortiguador
Route n.d.
Settings n.d.
Front brake Disc
Diameter 250,00 mm.
Drive n.d.
Back brake Disc
Diameter 230,00 mm.

Drive n.d.
Front tire 110/90x12
Back tire 130/70x12

Son düzenleme:
Yok senin tarifinde bi sorun yok dostum.

Marşa basıp, buji ateşleme yapıyor ama motor çalışmıyor. Yani senin sorun bujide veya aküde değil sanırım. Bahsettiğim bobin tellerinde hafif bi gevşeme var o kadar. Yani en azından bence öyle diyorum.

Konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olan arkadaşlar sana daha iyi cevaplar verecektir umarım.

Hmm bugün bi baktım o tellere sağlam gibiydiler ben genede ittirdim yerlerine ama sanki daha çabuk çalıştırdım motoru..

Başka ve çözümü belli bir sorun olarak 3 günlük motorcağızımın, değiştirdiğim dunlop ön lastiği iniyor sürekli inanılmaz gıcık bir durum bu da :pr:

Ayberk'e not: İsmet ustaya taktırmadım lastiği böyle oldu işte grrr..Çırak takmıştı..Gerçi lastik te hatalı olabilir belki..

Genele soru:
Düşük hızlarda (40-50 km/s) 40-45 dk. sürdüm moturu bugün..Sonlara doğru zatcağzımın rölantisimi yükseldi nedir..böyle kızışmış gibi çalışmaya başladı eleman..
Bayılmaya başlama belirtilerimidir bu?

Birde lastik hava basınçları ne olmalı bu dunlopların?

Son düzenleme:
göstergeler bile aynı. sadece sol tarafta bizde akü göstergesi var jupiterde motor sıcaklıgı hararet

ön camı çok farklıve çok güzel!!! bayıldım valla!!!

ayrıca; arka yan grenajlarda farklı...

fiyat konusuna gelince;bayaa bi km'si var,model olarakta düşük!!! ama 1.500USD.... ÇOK PAHALI!!!!

:bounce::farao::farao::farao:

ön camı ayrı satılıyor ama biraz tuzlu 75 euro :queen:

http://cgi.ebay.it/PARABREZZA-KIT-BIONDI-ITALJET-JUPITER-250-DA02-CLUB_W0QQitemZ170292551486QQcmdZViewItemQQptZRicambi_e_Accessori_Moto?hash=item170292551486&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1385|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318

işte zatın farkı italyan...

belki parçalar bile orijindir baksanıza her tarafı aynı arka grenajlar dışında.

bizimkilerin yan grenajları bence daha güzel.onun arkalarında disk olması güzel.ayrıca nedense hepsinin önündeki üçgen yer boş arma vs takmıyorlar neden acaba?

Son düzenleme:
Konuyu Toplam 6 üye okuyor. (5 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
AYBERK, serkanzat, mondialcii, hondaRED, logaritma

3-5 eksikle herkes burda:)

selam serkanzat..

valla bu jüpiter, bizim zatlara yakışan cc de ve güçte..işte tamda bu motorun kasası bizim zat-ı muhteremler.. :)

selam osbourne
yaşadığın ufak tefek sorunları okudumda ama en yakın zamanda motorun tüm sistemi oturur merak etme..:cat:

Son düzenleme:
Konuyu Toplam 9 üye okuyor. (7 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
AYBERK, enginogurlu, osbourne, serkanzat, sedat_57, mondialcii, hondaRED

Merhaba sayın motosiklet.net, 150 ZAT kullanıcıları. Size bir şey sormak istiyorum, ben bakımları kendim yaptırdım, garanti kağıdında imzalı, servis onaylı bakım yaptırmadım yani. Şimdi marş motoru bozuldu garantiye gitsem, bakımları servis onaylı yaptırmamışsanız o yüzden ilgilenemeyiz gibi bir şey derler mi acaba?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba sayın motosiklet.net, 150 ZAT kullanıcıları. Size bir şey sormak istiyorum, ben bakımları kendim yaptırdım, garanti kağıdında imzalı, servis onaylı bakım yaptırmadım yani. Şimdi marş motoru bozuldu garantiye gitsem, bakımları servis onaylı yaptırmamışsanız o yüzden ilgilenemeyiz gibi bir şey derler mi acaba?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Dostum sanırım bu senin gittiğin servise göre değişir. Adam iyi birisi ise kaşeleri basar eski tarih atar ve bakımları burada yapıldı der garantiden değiştirir.

Yok kıl bir servise gidersen aynen dediğin gibi bakımları yaptırmamışsın kendi cebinden değiştireceksin der.

Sonuçta tüm sorunları çıkartanda, çözende senin karşındaki kişinin insanlığı olacak.

Sana bol şans dilerim.

Dostum sanırım bu senin gittiğin servise göre değişir. Adam iyi birisi ise kaşeleri basar eski tarih atar ve bakımları burada yapıldı der garantiden değiştirir.

Yok kıl bir servise gidersen aynen dediğin gibi bakımları yaptırmamışsın kendi cebinden değiştireceksin der.

Sonuçta tüm sorunları çıkartanda, çözende senin karşındaki kişinin insanlığı olacak.

Sana bol şans dilerim.

Teşekkür ederim, peki bana önerebileceğiniz bir servis var mı? :silent:

Çağlayan, CMT motor gerçekten çok kıl bir servis, insanın sinirlerini bozuyor. Tam dayaklık biri oradaki usta. Adam benden önce geldi, 10 tl verdi naber dedi bahşiş olarak verdi sıramı aldı adam. Kavga çıkarmamak için kendimi zor tuttum.

Bana önerebileceğiniz servis var mı? :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar