slm arkadaşlar bende mondial kurbanıyım arkadaşım ii karar ver dedi ama bazen insanı cez vediyor işte hayaller chooper alamayınca yol belli tabiki neyse benim sorunum şu :mondial 250 mct kullanıyorum yolda kaldığım günleri hatırlıyamıyorum sadece ödediğim paralar var aklımda 500 ytl şimdiye kadar en son çekildiğimde ise servis çekiciye 100 ytl verdim bunlar bi yana bu motorun derdi ne zaman biticek diye düşünüyorum bir gün motoru yıkarken bi baktım boya döküldü arka bagajın gittim aldığım yere hiç ilgilenmediler orda başka ilçeden gelen usta bunun boyası hatalı yani kendi dökülmüş dedi bunun üzerine zar zor tamam dökülen yerin bagajın fotolarını istediler fakat ses seda yok 7 ay oldu nasıl garanti var nereler garantiye girdiğini anlamış değilim ewt gelelim başka soruna motorum bi ara yağ kaçırmaya başladı bunu park yaptığımda gördüm ve aşırı hemen servise gittim parça yok dedi keçe değişcekmiş o olabilir dedi eminde değil nasıl bi ustalıkj sa ? sonra başka bir motorcuya gittim bana abi hemen çıkmaz bu kalıcak 1 gün dedi işte çalışan birisiyim ve işyerim uzak ayaklarımı istiyor benden kısacası ok dedim ne zamn alırım yarın olur dedi ok dedim aldım ve bu arada vitewsleride belirttim vitesler karışıyor çalışırken motor boşa geçmiyor dedim ve sağ sol söküldü motor ve yağ konusu olarak dış keçe sanırım değişti fakat yağ yine akıyordu tekrar götürdüm bu sefer motorun altındaki yağ tıpa vidasına beyaz bi cilatin sardılar bakalım ne olucak sonra motorun sağ tarafında debriyaj balatalarına kadar incelendi ve balatalar bitmiş dediler sorun o dğişelim dedim gittiler aldılar ve taktılar ben görmedim takılanı işe gitmiştim mecburdum sonra ilk gün bi şey yok fakat 4 gün km 100/110/120 km ye çıktığımda vites debriyaj telini çekemedim debriyaj kolu sıkıştı ve trafikteydim ve motor gidiyor viteste aynı zamnda sıkıştı sonra 10 dk sonra açılıyor sanki hiç bi şey yokmuş gibi bu durum neden olur bilmiyorum ve başka servise sordum balataların orjinal olmadığı için bu durumu yapabileceğini söledi ben ne yapim bana yol gösterirmisiniz ve orjinal mct 250 debriyaj balataları ne kadardır ve adrese teslim olurmu bilgi verirseniz sevinirim saygılarımla
Dj umut kardeş , bizim ZAT çı arkadaşlar ibret alsın ..ZAT ın sorunlarından bahsediyorlar..Sorunlu motor görsünler...Bizde hiç olmassa vites ve viteskutusu sorunları yok...
Senin gördüğüm kadarı ile ilk mesajın fakat senin bu sorunlarını 250 MCT formunda paylaşman lazım..sen
Mondial 250 MCT formuna girerek
206 ıncı sahifeye kadar okumanı ve sonra , oradaki arkadaşlarlara sorunlarını dile getirek sorunlarının cevabını orada bulabileceğine inanıyorum.
250 MCT parça ve fiyatları için UĞUR MONDİAL sitesine girip satışsonrası hizmetlerden YEDEKPARÇA kısmında bulabilirsin.
Birde cümlelerinin arasına nokta veya virgül koyarak veya ayırarak yazarsan , daha kolay anlaşılacağına inanıyorum.Ben okurken bayağı
zorlandım..
Sana allah kolaylıklar versin....
Engin..
Karbüratörünün hava ayarı az herelde hava girişini biraz açarsan çgaz yiyişi düzelir...Gaza yüklenip egsosttan çıkan dumanı kontrol et ..Siyah gibi çıkarsa benzin miktarı fazla hava ( oksijen ) miktarı az demektir..
(Tabi bu arada motor ısındıktan sonra jiklenin tamamen açıldığından emin olman lazım )..
Motor sehpada çalışırkende verdiğin gazı rahat yemesi lazım..Gazı yerken kapaklanma yapmayana kadar gaz ve hava ayarları ile oyna...Eğer ayarı tam olmuşsa...Egsosttan siyah duman çıkmayacaktır. Motoru çalıştırırken de yarım marşta çalışması gerekir...
Kolaygelsin...