merhaba..
1 ay evvel 2016 model xtreme max 150 aldım..
motorun liste fiyatı 5.490.- TL idi.. 5.200.- lira'ya aldım..
plaka, ruhsat ve trafik sigortası masrafları 600.- lira tuttu..
aldığım bayi deposuna 1 lt yakıt koymuştu.. burada okuduğum 'depo kapağı sızdırıyor' yorumlarına istinaden 8 lt benzin aldım..
ardından servise gittim.. plakasını taktılar, bir kaç vida-somun sıktılar..
500km boyunca 70-80 km hızı geçmemek ve sıkça vites değiştirmek suretiyle rodaj önerdiler..
500 km rodajı tamamlayıp ilk bakım için servise tekrar gittim.. yağ değişimi yapıldı..
tüm vida ve civatalar kontrol edildi.. arka frende bir miktar gevşeme olmuşmuştu, hidroliğinde hava oluştuğunu söyleyip tamamladılar..
bu arada servise bazı sorularım oldu.. genel olarak bu platformda okuduğum yorumlardan yola çıkarak sorduğum sorulardı..
ön çamurluğun yetersizliği.. yeni üretimlerde o sorun giderilmiş.. nitekim ben de test ettim.. motora bir miktar sıçrıyor ancak sürücüye ulaşmıyor..
egzos üzerindeki marka plakası.. evet, yine perçinli fakat yeni modellerde hiç bir gevşeme, çıkma sorunu oluşmamış..
egzos üzerindeki koruma.. hiç bir gevşeme sorunu yok..
far ayarı.. yeni modeller sorunsuz geliyormuş.. benim motorumda da havayı gösterme gibi bi sorun yok..
servis görevlisine 'benim müdahale edebileceğim durumlar için ne tür aletler lazım' diye sordum.. 5 alyan, 2 ad. küçük boy kurbağacık (ingiliz anahtarı), düz ve yıldız tornavidalar ile buji anahtarının yeterli olacağını söyledi..
lastik değişim kiti zaten malumunuz..
bugün itibariyle 650km'deyim.. şu ana kadar 18 litre benzin harcadım..
düz yolda 95-100 km/s görüyor.. sonrası yok..
vites geçişleri fena değil..
boyum 183cm.. 97 kilo'yum.. selesi çok rahat.. ayak uçlarım rahatlıkla yere ulaşıyor..
bir kere eşim artçım oldu, yaklaşık 20km şehir içi seyahat ettik; gayet rahat olduğunu ifade etti..
orjinalde çanta demiri yok.. ben 70 lira bedelle taktırdım.. yan çantalar için de portatif ekler planlıyorum..
üzerindeki standart lastikler şehiriçi kullanımda şu ana kadar bir rahatsızlık yaratmadı.. ancak belirtmeliyim;
ekstrem yatmalar, virajlar ve ıslak zeminler de görmedim henüz..
klasik yaz zamanı.. sabahları ilk seferde marş alıyor.. kışa doğru jikle kullanımı gerekecektir sanıyorum..
titreşim var fakat çok da rahatsızlık verecek boyutta değil..
motordaki ısınma, mersin'in sıcakları da eklenince fena boyutlarda.. sürüş esnasında hissetmiyorum ancak durduğum zaman hemen kendini gösteriyor..
bu yazıyı xtreme max 150 almak isteyenlere bi miktar fikir vermesi için hazırladım.. şimdilik paylaşabileceklerim bunlar..
umarım işinize yarar..
selamlar..
Ömer Efe