arkadaşlar merhabalar,
maxıma uzun süre sonra tekrar kavuştum, tabi forumu çok eskiden daha maxı almadan heyecanla okurdum.son paylaşımları okuyamadım en kısa sürede okurum fakat birçok kişi değişmiş yeni arkadaşlar var ve tek gerçek değişmemiş bu motor normal bir motor değil bu motor bir tutku.
Centikoya özel bi yer açıyorum, forumda paylaşımları ile hala yeni arkadaşlara tutkusunu ve bilgisini aktarıyor sana çok teşekkur ediyorum arkadaşım.
arkadaşım diyorum eskiler bilir tolgacan ve centiko ne yapmış yada nasıl tavsiye verir diye merak ederdim ve tüm forumu okuyup üstünden uzun yıllar geçtikten sonra bile centilkoyu burda görmek eski bir dostu görmek gibi.
herkese selamlar tekrar, bende yaklaşık 2 yıl motoru yatırdıktan sonra vakit ayırabileceğimi düşünerek yanıma getirmiştim fakat 1 senede burda yattı.
şimdi tekrar toparlama düşüncem var ve vaktimde olduğunca ilgilenicem.
birkaç hafta önce kurcalamaya ve siparişler geçmeye başladım, burdan kendi kendine bişeyler yapanlarada faydam olursa diye paylaşımlar yapmaya çalışacağım.genel olarak herşeyi elden geçireceğim neler yapacağımı yazabilirsem ilk etapta yeterli olur diye düşünüyorum fazlada yüklenmesem iyi olur.
aklıma takılan birkaç konu var onları da umuyorum bilenler yazacaktır veya akıl yürüterek çözeriz.
resim yaklaşık 4 yıl öncesine ve şimdiki haline ait. eski yeni fotoların tam tersi biraz bizimkisi
[url]https://resmim.net/f/TejIZy.jpg[/url]
[url]https://resmim.net/f/7CifnX.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:27 ----------
internetten biraz araştır xtreme max başlığında birkaç sitede çoğu var.
forumuda takip edersen kullandığım ve sipariş verdiğim tüm parçaarın özellklerini ilerde paylaşmayı düşünüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:30 ----------
selamlar elinize sağlık, bu işlemleri yaparken ufakda olsa bi anlatım yazarsanız benim gibi bu tarz modifiyeleri yapacak olanlara fikir verebilir.
resimler 10 numara elinize sağlık
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:36 ----------
yapacaklarımın bir kısmını yazayım,
-ön amortisor yağ ve kaçe değişimi
-jant telleri tamamlanması temizliği akord, iö lastik kontrol
-krenajların tamiri macunlanıp boyanması
-demir aksam pasdan arındırma temizlik
-ön gidon tamir ve boya, üstünde bağlı parçaları komple elden geçirme elcikler kütükler gösterge vs
-elektrik tesisatı komple yeniden yapılacak , akü değişecek
-hava filtresi
-kırık manifolt değişim
-arka çamurluk park vb
-gaz teli
-debriyaj teli
-ön arka far
-benzin ve hava hortumları
-karburatör temizlik ayar
-buji
-korna
-ayaklıklar
-vites kolu
-far yüzeyi yenileme
-sızdırmazlık için conta değişimi
-cc yükseltmeyi düşünüyorum motoru biraz da kullanmak için ama tam emin olamadım performans olarak yapanlardan kullananlardan kullanım farklılıklarını yorumlayan olursa çok güzel olur onu çok merak ediyorum.
ve birde muayene işi var sinyal ayna vb tamamda motor kısmını çaktırmadan halletmek lazım aksi halde sıkıntı olur diye düşünüyorum
aklıma gelenler şimdilik bunlar