Mondial Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Bundan almayı planlıyordum .. Bir gün babamla yoldayken 1-2 gün önce yolda bundan gördüm dedim babama bizimkini satınca bak şu iyi ucuz dedim alabiliriz diye düşündüğümü söyledim. Yok dedi cross alacaksan sabır edip iyi bişey alırız o pek yaramaz dedi aslında sevinmedim değil daha iyi bişey diyince aklım direk ktm lere gidiyor ama okadarda değildir heralde :D

Bundan almayı planlıyordum .. Bir gün babamla yoldayken 1-2 gün önce yolda bundan gördüm dedim babama bizimkini satınca bak şu iyi ucuz dedim alabiliriz diye düşündüğümü söyledim. Yok dedi cross alacaksan sabır edip iyi bişey alırız o pek yaramaz dedi aslında sevinmedim değil daha iyi bişey diyince aklım direk ktm lere gidiyor ama okadarda değildir heralde :D

arkadasım hayırlı olsun insallah ktm alırsınız

KTM nin caddeye cıkan dört zamanlı sıfırı 30.000 lira

şimdi onu max ile kıyaslamanın ne anlamı var, bu konuyu buraya tasımanın da anlamı yoktu.

insallah gönlündeki olur.

100 saat sonrası piston değişim zamanı geldiğinde de yada yedek parca lazım oldugunda yarım max parası harcamak gerekince

umarım yinede kararından memnun kalırsın

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:25 ----------

Yeni blog yazınız için teşekkürler. gayet bilgilendirici. motor modifiye bölümü bloga ne zaman eklenecek ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:03 ----------

Birde motoru edindigimizde elimizde olmasi gereken alet edevat ne olmalidir. Tamir vs icin. Yanimizda bulunmasi gereken yedek parcalar. Bunlara da deginebilirmisiniz blog'ta ?

ilerde modifiye konusunu bloga ben ekleyecegim.

bu sayfalardada ayrıntılı sekilde herseyi yazdım ve herseyiyle tartısıldı

tamir için gerekli tüm anahtar takımlarını ayrıntılı olarak yazmıstım önceki mesajlarda mevcuttur.

forumu okursanız herseye, tüm bilgilere ulasırsınız

235 sayfayi da okumus bulunmaktayim bilgilerede sahibim fakat blogta toplu halde bulunmasi ve daha sade sekilde anlatilmis olmasi. Okuyucular icin daha rahat bir zemin. En azindan burda yapilan tartismalarin bir sonuc belgesi olacagindan blogta olmasinin daha uygun olacagini dusundum sadece.

235 sayfayi da okumus bulunmaktayim bilgilerede sahibim fakat blogta toplu halde bulunmasi ve daha sade sekilde anlatilmis olmasi. Okuyucular icin daha rahat bir zemin. En azindan burda yapilan tartismalarin bir sonuc belgesi olacagindan blogta olmasinin daha uygun olacagini dusundum sadece.

bloga da uygun bir zamanımda ekleyecegim zaten

anahtar grubunu sormussun, önceki sayfalarda AZYGOS isimli arkadasda sormustu ve ayrıntılı olarak onuda yazmıstım

demekki 235 sayfayı gerektiği kadar incelememişsin.

onlarıda bloga ekleyecegim :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:21 ----------

gerekli alet edevatların listesi

sayfa 215 den

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/97268-mondial-150-x-treme-max-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-215.html#post3328954

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:31 ----------

+ manyetoyu sökmek içinde cektirme, bu urunun sadece içindeki vidayı kullanıyoruz

http://denizmotortr.com/u-aparat_cg_manyeto_sokme_-_cg_125_yedek_parca-8205.html

O_B_53499997-14042013193238.jpg

yada vida satan yerden 5-6 cm uzunlugunda

vida diş adımı 1,5 mm olan

vida diş dıs capı 15,5 yada 16 mm (tam ölçemedim)olan bir vida almak lazım

http://www.camgoz.com.tr/asp/product/21747/CG-VOLANT-CEKTIRME-APARAT

yukarıdaki de vida tarzı satılan

arkadasım hayırlı olsun insallah ktm alırsınız

KTM nin caddeye cıkan dört zamanlı sıfırı 30.000 lira

şimdi onu max ile kıyaslamanın ne anlamı var, bu konuyu buraya tasımanın da anlamı yoktu.

insallah gönlündeki olur.

100 saat sonrası piston değişim zamanı geldiğinde de yada yedek parca lazım oldugunda yarım max parası harcamak gerekince

umarım yinede kararından memnun kalırsın

Estagfurullah , sadece paylasmak istedim kiyaslama felanda yapmadim zaten ktm de olmaz sadece iyi demisken keske okadar iyilerden olsa diye dusundum olsa olsa yine yamaha felan olur 2. El diye.tahmin ediyorum :) ben normalde buna raziyken oyle bisey demesi bir anda sevindirdi sadece :-D parca konusundada haklisin , artik bozuluncada sabir et parcayi aliriz deriz heralde eheh :-D :-D

Son düzenleme:
Estagfurullah , sadece paylasmak istedim kiyaslama felanda yapmadim zaten ktm de olmaz sadece iyi demisken keske okadar iyilerden olsa diye dusundum olsa olsa yine yamaha felan olur 2. El diye.tahmin ediyorum :) ben normalde buna raziyken oyle bisey demesi bir anda sevindirdi sadece :-D parca konusundada haklisin , artik bozuluncada sabir et parcayi aliriz deriz heralde eheh :-D :-D

neyse insallah adam akıllı güçlü bir japon alabilirsin.

şimdiden hayırlı olsun

Cenkito yardım gerek, tüm elektrik bağlantıları direksiyon ve kafada toplanmış ,söktümmü geriye motor kısmı kalıyor, uzatmayayım direksiyonu komple sökebilmem için ana mili ayırmam gerek fakat korkuyorum bilmeden bir hasar vermeyeyim, bu konuda bilginiz varmı

İşaretlediğim parçayı sökecek ekipmanım yok, tornavida ve çekiç ile dönüyor ama doğrumu yapıyorum bilmiyorum, mili tutan son parça o , altta büstte başkaca tutan bişey yok, nasıl sökmeliyim? torna vida çekiç devammı?

müsait isen bana motorun önden, bu haliyle , değişik acılarla birkaç

resim atabilirmisim biraz alt ve üstten bir kac resim

özelden atarsın

Çok sağol , işin gücün rast gitsin , yoksa kaba kuwet ile bişeyleri kıracaktım kesin.

Ancak sökümü kolay olmadı, yan cıvatalardan sonra torna vida ile araya girip kastırıp, tahta tokmak ile 2 tarafıda eşitle vs, zor oldu ama hsarsız oldu tekrar sağol.:cat:

Çok sağol , işin gücün rast gitsin , yoksa kaba kuwet ile bişeyleri kıracaktım kesin.

Ancak sökümü kolay olmadı, yan cıvatalardan sonra torna vida ile araya girip kastırıp, tahta tokmak ile 2 tarafıda eşitle vs, zor oldu ama hsarsız oldu tekrar sağol.:cat:

hasarsız halletmene sevindim,

işlerin kalan kısmı içinde kolay gelsin.

Yeni blog yazınız için teşekkürler. gayet bilgilendirici. motor modifiye bölümü bloga ne zaman eklenecek ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:03 ----------

Birde motoru edindigimizde elimizde olmasi gereken alet edevat ne olmalidir. Tamir vs icin. Yanimizda bulunmasi gereken yedek parcalar. Bunlara da deginebilirmisiniz blog'ta ?

Cemmmmmm... Cemmmmm.... Sana diyorlar emiceminoğlu... Motor modifiye bölümü ne zaman bloğa eklenecek diyorlar... :p

Cemmmmmm... Cemmmmm.... Sana diyorlar emiceminoğlu... Motor modifiye bölümü ne zaman bloğa eklenecek diyorlar... :p

abi gecen ay dus yaparken kulagıma su kactı tam duyamıyorum :p

halledecem aklımda abim benim, gecen yukleme yaptıgım sitedeki resimlerde hep gitti.

tekrar resimleri filan ayarlamam lazım, aklımda :wiinkk:

Arkadaşlar 180km de yedek depoya dusuyorum. Forumdan gordugum kadariyla 1 litreyle 30km civarı yapmam gerekirken 20km de kaliyorum. Karburator bakimi ve buji değişimini yaptim fakat birşey değişmedi. Son çare yeni karburator siparişi verdim. Degisimden sonra sonucu burada paylasirim.
Sormak istediğim ustam bu lastiklerle bu motorun bunu yakmasi normal diyor.Sizlerin görüşleri nedir acaba?

Arkadaşlar 180km de yedek depoya dusuyorum. Forumdan gordugum kadariyla 1 litreyle 30km civarı yapmam gerekirken 20km de kaliyorum. Karburator bakimi ve buji değişimini yaptim fakat birşey değişmedi. Son çare yeni karburator siparişi verdim. Degisimden sonra sonucu burada paylasirim.
Sormak istediğim ustam bu lastiklerle bu motorun bunu yakmasi normal diyor.Sizlerin görüşleri nedir acaba?

asırı yuksek devir kullanıyorsan ancak o kadar yakabilir,

bence normal sartlarda orjınal karburatörün o kadar yakması pek mümkün değil.

ben modifiye 200 luk haliyle sehir içi-dısı-arazi karısık 3.1 litre/100 km ölçüm yapmıstım gecen yaz

850 km toplam km de

cogunlugu sehir içi olarak

Tekerlekleri değiştirip üzerimde ki psikolojik baskıdan kurtuldum. Yeni tekerler ile 10 km yol yaptım. Rahatlıkla motoru yatırıp kaldırabiliyorum. Mutluyum huzurluyum :p

Alttan bakan şopar da benim motorun bekçilerinden birisi :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:06 ----------

Çoğacayip. Ben orjinal 150 cc motor ile 10 litre 300 km yol yapıyorum. Bir tek bujiyi değiştirdim. Başka da bişey yapmadım. Cemin dediği gibi ya çok yüksek devirli kullanıyorsun (ki motor kullanan arkadaşların çoğunda görüyoruz bu bir ve ikinci viteste gazlama hastalığını) ya da tüm ayarlar elden geçmeli. Kusura bakma ama sana bu lastiklerle bu kadar yakması normal diyen usta TIRT, hemen değiştir o ustanı :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar