Kardeşim ön kaldırma işlerine girişmeye çalışıyorum ama hoplama zıplama daha kolayıma geliyor ama en kısa zamanda çalışmalarım başlayacak ön kaldırma ile hatta km lerce gitmeyi planlıyorum![]()
güvenli teker için bana göre başlangıçta 1.(mümkünse full koruma ama yoksa bel sırt destekli mont, kask ,dizlik-- en önemlisi sırt , bel ve baş) motoru iyi tanımak lazım gaz açınca tepkisini bilecek kadar alışkanlık gerek .bilmeden kimsenin gazına gelmeyin. bazı motorların gaz fren halatları teker yapınca takılı kalır ona dikkat edin kontrol etmeden denemeyin.zordur ama tekere kalkınca eliniz debriyajda olsun ve ayağınız arka frende(bu da zordur) 2.kesinlikle ısınmadan(kültür fizik veya arazide 1-2 km yol yaparak) yapmayın çok faydası olacak göreceksiniz. 3.sürücü konumu; ilk alıştırmalarda depoya yakın oturun arkaya gitmezsiniz .(kıç sürtünmesi fazla olan bi pantolon kullanın)alıştıkça arkaya uzanabilirsiniz ama düşmeden öğrenmek nerdeyse imkansız .4.kundura vs ile kesinlikle denemeyin mümkünse korumalı sağlam tabanlı (tırtıklı)bot giyin 5. yer ile teması en çok olan lastikle yapmanız başarılı olmanızı sağlar(Şamrelli lastiği çok indirmeyin sibop keser) asfaltta başlamayın mümkünse sert çim bulun stabilize risklidir, sert kum hariç.acele etmeyin yavaş yavaş başlayın şimdilik bu kadar .