Mondial Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadaslar gezim bitti.

400 km civarı yol yaptım max la, depoyu fulleyince ne kadar yaktıgım belli olacak.

90-100 km sabit hızla yorucu olmadan tamamladım.

tabi modifiye max la :) orjınal haliyle değil :)

tahmin nekadar yaktı tespit edebildinmi, çok merak ettim, püskürtmeyi sökeli daha ölcüm yapamadım

Gezi güzel olmuş, modifiye yaptığına sevinmişsindir umarum :)

Şu vites göstergesi için biraz daha bakayım bakalım. Sanırım sen çift çıkışlı müşür kastettin ??

Bir de benim aldığım model için "eski tip 5 vitese kadar gösterenlerden farklı, bunlar 6 vites ve üzeri gösterebiliyor" gibi bir reklam vardı. Sanırım aynı modeli almışız :)

ben hazır almadım kendim yaptım

senin müşirden cıkan kablo sayısının 7 olması lazım bos+6 vites =7

ben bundan alıp devresini kendim olusturdum

shzv7.png

serdar8787 tahmin yok ama depoyu full leyince tam ortaya cıkacak

o zamana kadar sabret azıcık :)

bir resim daha

qdxq.jpg

gjr9m.jpg

çinli cg lerin kadranının içindeki gösterge ile benim yaptıgım göstergenin boyutları

nenimki devasa kalıyor yanında :)

şımartma beni ::blushani: utandım şimdik

Nasıl yapıyorlar hocam bu kaldırma işini?

Debriyaja bas, gaza yarım yüklen, debriyajı birden bırak, Yerden 1,5 karış kalkacak tam gaz verme ilk baştan seni kaybetmek istemeyiz :)

---------- Post added at 00:35 ---------- Previous post was at 00:31 ----------

max imi alalı 5 günoldu hayırlısı. gercekten çok zevkli bi alet .parasının hakkını vercek inş verioda .bir sorum olucaktı ama gösterge panelinin ışığı varmı yoksa benimkimi arızalı .

Farlar açıkken yanar sadece far kapalı iken yanmaz

---------- Post added at 00:37 ---------- Previous post was at 00:35 ----------

benim ki hazır değil el yapımı kendim yapmıstım.
gelelim baglama olayına, önemli olan vites müşirinden cıkıs olması eger cıkıs yoksa onu değişmen lazım,
benim motor 5 vites oldugundan bu 5 vites gösteriyor
7 vites DSG olsaydı 7 vites gösterirdi, 9 a kadar yolu var :queen:

Orjinal MAX de var mı peki müşir çıkışı ?

Ve ayrıca şu lastiklerle bozdum kafayı
k1bm.png

Debriyaja bas, gaza yarım yüklen, debriyajı birden bırak, Yerden 1,5 karış kalkacak tam gaz verme ilk baştan seni kaybetmek istemeyiz :)

---------- Post added at 00:35 ---------- Previous post was at 00:31 ----------

Farlar açıkken yanar sadece far kapalı iken yanmaz

---------- Post added at 00:37 ---------- Previous post was at 00:35 ----------

Orjinal MAX de var mı peki müşir çıkışı ?

Ve ayrıca şu lastiklerle bozdum kafayı
http://img13.imageshack.us/img13/2494/k1bm.png

vardır yoksada 10 tlye alırsın yeni müşiri

güzelmiş lastikler markası nedir bunların bilgi yazmamıssın

vardır yoksada 10 tlye alırsın yeni müşiri
güzelmiş lastikler markası nedir bunların bilgi yazmamıssın

MICHELIN AC10 Motocross ve Enduro İçin
MICHELIN AC10

Karlı ve kaygan toprak için olanı
MICHELIN MH3

Yumuşak karışık toprak için
MICHELIN MS3

Tüm Motor Lastikleri için Türkiye sitesinden direk olarak Avrupa sitesine yönlendirme yapıyor sipariş için sanırım önce arayıp sipariş vermek gerekiyor tabi önce fiyat almak lazım.
2011 yılında MX3 Modeli ile Julien Bill dünya şampiyonasını kazanmış. (Tabi bundan bize ne :) )

Marka farkı vardır illa ki verim alamadın mı?

yok tam tersine kumlu ve çamur arazide süper gidioyordu ama ben şu an 80% ashalta sürdüğüm iiçin lastiğe kıyamadım söktüm, artık kışın veya özel araziye giderken takarım dedim... o lastik asphalta çok hızlı bitiyor inanılır gibi değil, zaten 1 tane sıfıra indirilmiş eskitmiş bulundum

Öncelikle selamlar. Az biraz kendimi tanıtayım. Adım Özgür FMV Işık Üniversitesi'nde öğrenciyim. Pazartesi günü yine forumdan bir abimizin maxını aldım ,bir kaç sorum olacaktı.. Montaj gerektirmeyen alarmlardan aldım mıknatısı var fakat tutturacak yer bulamadım henüz sizce neresi uygun olur ? Koltuğun altına düşündüm ama koltuğu sökmek basit bir işlem midir ? Pro-Grip yada Pro-Taper elcik almayı düşünüyorum onlarıda kendim takabilir miyim ? Şimdiden teşekkür ederim . İyi forumlar.

bende aldım o merettende sokacak bı yer bulamadım ortalıga bırakıyorum oyle ama koltuk altı ıyıdır sarjı 1 aydan fazla gıdıyor
2 ayda bır sokersınız olur bıter

dediğiniz ürünü bilmiyorum ama koltuk altı iyidir

yan kapaklarda birer alyan baslı vida , koltugu da iki on numaralı vida tutar

toplamda dört vida cıkartırsan koltugu arkaya cektin mi koltuk cıkmıs olur

yalnız kapakları söküp takarken az dikkat gerekir vidalar altta dır sol ve sag üst koselerde de plastik tırnakları vardır.

o tırnakları kırarsan yan kapaklar oturmaz.

kapakların önce depo tarafını hafif kendine cekip cıkarırsın sonra az asagı dogru arka tırnagı cıkar

dediğiniz ürünü bilmiyorum ama koltuk altı iyidir

yan kapaklarda birer alyan baslı vida , koltugu da iki on numaralı vida tutar

toplamda dört vida cıkartırsan koltugu arkaya cektin mi koltuk cıkmıs olur

yalnız kapakları söküp takarken az dikkat gerekir vidalar altta dır sol ve sag üst koselerde de plastik tırnakları vardır.

o tırnakları kırarsan yan kapaklar oturmaz.

kapakların önce depo tarafını hafif kendine cekip cıkarırsın sonra az asagı dogru arka tırnagı cıkar

Tamamdır abı cok tesekkur ederım .. Acıkta kalması ıcıme sınmedı alarmı gorup alıp gıtseler ruhumuz duymaz :)

Dedıgım urun tam olarak lınktedır : http://www.sahibinden.com/ilan/yede...armi-uzaktan-kumandali-alarm-133155484/detay/

yok tam tersine kumlu ve çamur arazide süper gidioyordu ama ben şu an 80% ashalta sürdüğüm iiçin lastiğe kıyamadım söktüm, artık kışın veya özel araziye giderken takarım dedim... o lastik asphalta çok hızlı bitiyor inanılır gibi değil, zaten 1 tane sıfıra indirilmiş eskitmiş bulundum

Hadi ya o zaman sadece araziye çıkarken takılacak desene o da biraz uzun hikaye sadece arazide kullanılacaksa işe neyle gidecez :) Sayende bi şey daha öğrenmiş olduk muhtemelen bunlarda aynı yapıya sahiptir yoksa niye sınıflandırsınlar.
Desene en kral lastik üzerindeki orjinal Enduro lastik.

Öncelikle selamlar. Az biraz kendimi tanıtayım. Adım Özgür FMV Işık Üniversitesi'nde öğrenciyim. Pazartesi günü yine forumdan bir abimizin maxını aldım ,bir kaç sorum olacaktı.. Montaj gerektirmeyen alarmlardan aldım mıknatısı var fakat tutturacak yer bulamadım henüz sizce neresi uygun olur ? Koltuğun altına düşündüm ama koltuğu sökmek basit bir işlem midir ? Pro-Grip yada Pro-Taper elcik almayı düşünüyorum onlarıda kendim takabilir miyim ? Şimdiden teşekkür ederim . İyi forumlar.

Aleyküm selam öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler
Alarmı keşke almasaydın öncelikle suya dayanıklı değiller uzaktan suyu görseler bozuluyolar.
Koltuğun altında güzel durur uygun bir yer fakat çamurlukla koltuk altı bir bütün olduğundan buradaki 2 adet delikten yağmurlu havalarda su alıyor buradan almasa bile koltuğun en arka uç kısmından sızıyor.
Alttaki deliklerde su sızdığında oradan boşalsın diye yapılmış. (Benimki bozuldu attım). Koltuk altının bir başka dezavantajı ise alarmın sesi uzaklardan geliyormuşçasına çok boğuk çıkıyor.
Ortalıkta durmasın diyosan bana göre en uygun yer sol taraf, Akünün hemen sol üst tarafında regülatör var regülatörün 1 adet vidası mevcut sök ve
arkasına sıkıştır regülatörü tekrar bağla kolay kolay düşmez ama yine de kablo klipsi ile bağlayabilirsin en azından bana göre koltuk altında daha az suya maruz kalır.

---------- Post added at 00:54 ---------- Previous post was at 00:40 ----------

Koltuk altından daha az suya maruz kalır demek istemiştim son cümlede eksik yazmışım.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-mts-alarmli-motosiklet-disk-kilidi-105-desibel-ses-cikisi-136969274/detay

normal alarmın yanında bende alarmlı disk klidi kullanıyorum oda güzel bir cozumdur,

fakat motor asırı sıcakken, sogurken catır cutur gelen metal seslerinden de bazen ötebilmektedir

Centiko senin çözümün daha güzel ama kendi kendine çalması iyi değilmiş. Motor çok ısındığında kesin her defasında çalıyor mu yoksa ara ara olan birşey mi?

bazen oluyor,motor sogurken çıtçıt ses geliyor egzosdan filan o zaman calıyor galiba,

tam olarak olayı yakalama sansım olmadı. ama neredeyse iki yıldır kullanıyorum apartmanın içine koyuyorum,

apartmandan şikayet gelmedi daha:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar