Beyler selam,
Motorumun zinciri kopmuştu ve zincir koparak ön dişli korumalığını kırmıştı. Yeni zincir aldım fakat kısa geldiğinden eski zincirden ek yaptım. Şu an zincirin gerginliği normal ve motor hareket edebiliyor. Fakat gaza kolunu çevirdiğimde ön dişliden tıkırtı sesi geliyor. Acaba dişli mi gevşek diye düşünerek dişlinin üzerindeki vidaları sıkayım dedim. Sıkarken vidanın birinin ucu kırıldı (hay amk) (sağdaki daire). Şimdi şunu sorucam; bu vidanın kırılmış olması yüzünden, yerine yeni vida takılması gerekir fakat, dişlinin içinden çıkarması çok zor olur mu? Ayrıca kopan zincir sanırım bazı kabloları parçalamış (soldaki daire), bu kabloların değişmesi masraflı mı?
http://i41.tinypic.com/nnkyzb.jpg
tornacıda o vidayı cıkarttıracagına git yeni dişli ve vida al derim dişli fiyatı 5 tl
gel geleyim o kablolar vites gösterge müşirinin kablosudur, hepsi kopsa dahi sadece vites bos lamban yanmaz ve debriyaj müşirinden dolayıda motor marş basmaz
bosta bile olsa motor debriyajı sıkıp cakıstırman gerekir.
müşirin fiyatıda kablosuyla birlikte 8-9 lira bişeydir
kendin değişebilirsin bir tane vida tutar ama müşirin altında arada küçük bir parca vardır onu tam yerine oturtman gerekir
vites müşirinin altındaki parcada budur
---------- Post added at 19:33 ---------- Previous post was at 19:31 ----------
beyler castrol 10/40 1 litre yağ aldım 20 lira saydı
ngk (made in japan yazıyor ) 2 tane buji aldım 15 saydı.
bujiler standarttır galiba ngk olur. 1000 km de bir mi değiştiriyoruz bujiyi ben yeni 1000 km ye geldim ?
bide 1 litre motor yağı aldım 1.1 litre ekleyin diyor 100 gram için 1 litre yağ mı alayım yoksa eksikmi boşaltayım içindekini yada 1 litre yeterlimi acaba
3000-4000 km de kontrol edersin gerekirse değişirsin
bir litre daha al bence çünkü her yag değişimine 100 ml az gelecek yavas yavas tamamlarsın
:farao: :farao: :farao:
serdar8787 :farao: :farao: :farao:
bu motorların basına ne gelirse yagsızlıktan gelir unutmayın :cat:
abiler bir tane xtreme max buldum 5.700 km de motora 166 cc piston silindir kit takmış fiyatı bna makul geldi motorun almayı dusunuorum ama bu kit sıkıntı çıkarırmı .orjinalinden daha guclu diyor sahibi ama bnde üniversite öğrencisiyim basımıza iş acarmı die size danışmak istedim
düzgün yapılıp rodajıda düzgün yapıldıysa hiçbir sorun cıkartmaz.
en kötü ihtimal tekrar silindir piston alırsın yenilersin ki 166 cc demek orjınal çapı62mm olan pistonun 65.5mm ile değiştirilmiş olmasıdır.
yeni 65.5 silindir de topu topu 70 TL civarıdır.