Zevkler ve renkler tartışılmaz.
Rodaj döneminde çok devirli kullanmamanı tavsiye ederim, kitapçıkta ki talimatlara uyarsan 1. ve 2. yağ değişimine kadar, ileri ki kilometrelerinde sorun yaşama riskin azalır. Direk bas diyen olacaktır, 300-500 kilometre sonra direk bas/asıl diyen olacaktır, sürekli viteslerle oyna sabit devirde gitme diyen olacaktır.. vb..
Benim yaptığım, 500 kilometreye kadar, şehir içi veya biraz uzak mesafe dahil vitesleri 5000devir'de değiştirip 5.viteste 60kilometrehız'ı geçmedim. 500'de 1. bakıma girdim yağ değişti orasına burasına baktılar falan. 1000kilometre olana kadar gene aynı şekilde 5.viteste 70kilometrehız'ı geçmedim. 1000'de 2. bakıma girdim yağ değişti orasına burasına baktılar gene.
2000kilometre olana kadar biraz devirli kullandım ama redline asla sokmadım.90'ı geçmedim. 2000'de 3. bakıma girdim yağı değişti orasına burasına baktılar falan.
2000 kilometreden sonra allah ne verdiyse yapıştırdım.

Motor 6000-6500 kilometre civarı tam şeklini aldı tamam açıldı dedim kendi kendime

, o kilometrelerden sonra şehir dışı gezmelere başladım yüklü ve 2kişi, Çanakkale-İzmir arası yol yapan varsa bilir Kaz Dağlarının rampalarını, yollarını, uzun dik yokuşlar ve sert virajlar vardır, bir kaç defa o yollardan geçtim yüklü+2kişi o yollarda motoru dibine kadar zorladım her viteste, yokuş yukarı yokuş aşağı. 7500-8000 kilometrelere geldim tabi bu arada ama o 6000 kilometrelerde tamam açılmış motorum düşüncem yalanmış yani o yokuşlarda zorladıktan sonra hakkaten açıldı motosiklet 8bin kilometrelerde tam kıvamına geldi

. Belli devirde sanki arkandan tutup bırakıyolarmış gibi oluyor sabit gazla giderken o sorunda, 10bin kilometre civarında ortadan kayboluyor.
Şuan 25bin kilometrede, fotoğraflardan gördüysen, dağ, tepe, taş, toprak, çamur, yağmur, kar.. Ne kadar koşul varsa her koşulda kullandım, dibine kadar zorladım motosikleti daha 1kere bile yolda bırakmadı. Subap ayarı yaptırmadım, hiç bir vidası gevşemedi sıkmadım, sıktırmadım

yağını değiştirmekten başka motosiklete masraf yapmadım. Motul 5100 10w40 'tan başka yağ kullanmam. ( Diğer masraflarım keyfi.

)
Bu benim kendi tecrübem, o kadar kilometreyi düşük hızda dolmasını beklemek sıkıcı olabilir, ben yaptım pişman değilim. Kitapçığa daima uy, 15w50 ya da başka yağ koymanı tavsiye etmem, soğuktur falan diye ustalar koyuyor. Ama kitapçıkta 10w40 diyor.
Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız bol güneşli az yağmurlu günlerde kullan. Uzun kilometreler gitsin masraf çıkarmasın inşallah.
---
Bu arada 500'den 1000'den sonra her 1000 kilometrede yağını değiştirdim, 10binden sonra 2000kilometrede değiştiriyorum.