http://mondialyp.com/?part=yedekparcalar linkinden orjinal parçaları sipariş edebilirsin istediğin servise gönderirler.Selamın aleyküm beyler kranktan ses geliyor krankı değişicem ama contayı filan internetten nasıl bulabiliriz?
Vites Kutusu Problemi
Selam dostlar, Daha 300 km deyim ama vites geçişlerinde takılmalar oluyor. Bazen kitleniyor kalıyor öyle vites pedalı, aşağı yukarı biraz zorlayınca geliyor kendine. Trafikte baya sıkıntı yaratıyor bu durum. Sıkıntı neden kaynaklı olabilir acaba bi fikri olan var mı? ya da bu bi sıkıntı değil midir? normal midir bu motor için?
Servise gideceğim ama bi ön bilgiyle gitsem çok daha iyi olur.
Selam bende 2013 mcx var 100 geçince direksiyon kafa sallıyor ön amatisör aşırı yumuşak gibi ondan kaynaklanıyor olabilirmi kafa sallaması sağa sola doğru.
http://mondialyp.com/?part=yedekparcalar linkinden orjinal parçaları sipariş edebilirsin istediğin servise gönderirler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:28 ----------
selam motor daha 300 km de ise henüz rodaj modunda anladığım kadarıyla bu dönem parçaların birbirine alışması sürecidir buna debriyaj ve şanzıman da dahildir. yağ değişiminden sonra belli bir rahatlama olacaktır bu aksamlarda eğer olmassa o zaman müdahale ettir servisine.
Merhaba bu 150 mcx roadracer hakkında bi sorum olucak yaklaşık 60 ila 70 derece arası bi bayır ve baya uzun dağın en altında bir köy ve şehir merkezine doğru dağın içinden dolana dolana hep tırmanıyorsunuz motorun gidişati nasıl olur ? motorda bi bayılma zorlanma olurmu sizce bende cup var mcx almayı düşünüyorum o bayırdan giderken çok aşırı bayılıyor motor 1.ci vitese kadar düştüğüm oluyor 3e hiç atamıyorum cupla kıyaslanırsa o bayırlarda nasıl olur uzun yol tecrübelerinizi özellikle bayır dağ yollarında nasıl bi motor mcx ?
selam 150 mcx 165 cc üstten egzantrikli motora sahiptir 15 beygir gücündedir. Artçılı sürüşlerde bile kolay kolay bayılmaz. Yaptığım gezilerde alternatif yolları seçerim genellikle caddenin stresinden uzaklaşıp yeni şeyler görme merakıma yenik düşerim buda beni zor rampalarla patikalarla baş başa bırakır. Mc bu koşullarında üstesinden gelmeyi başarıyor ama motoru enduro modunda paldır küldür taşa, toprağa, tarlaya vurursan ön takımı bu işler için yapılmamıştır seni üzebilir. Asfalt yolda rampa yukarı vites büyütürsün bak o performansı taktire şayan bir makinedir.
çakmaklık takanlar varsa nasıl yaptığını nereye yaptığını anlatabilir ve resim koyabilir mi ?
On lastiğin havasını indirince sallama olayını kesiyor ve benim motor çok yakıyor gecen 100 kilometrede 4 Litre yaktirmayi başardım
Katır kutur ses insana krankta bi sorunmu var şüphesi uyandırıyo tabiki ama krank arızalıysa şimdiye kadar 50 kere kitlerdin motoru subap ayarını yaptır bakalım devam edecekmi? Aynı sesler bende de varken krankın bozuk diyorlardı subapları ayarlattım birşeyciği kalmadı. Mc-mcx lerin enteresan bi huyu var kolay kolay motor bozmaz ama subap uzatır arada bir ayar ister. ustam bir ara üst kapağını topkapı ya götürelim japon subabı çaktıralım demişti ama motoru açmak istemiyorum böyle güzel=)4 litre gerçekten fazlaymış dostum. Hava filtresine karbüratör ayarlarına falan bir baktır derim.
Ben de bir soru sorayım o zaman;
4-5 bin devir civarında motoru zorlayınca ya da yokuş çıkarken motordan katur kutur ses geliyor. Bu halde 2000 km kadar yol yaptım şimdiye kadar bir sorun çıkarmadı ama tedirgin ediyor. Bu ses sizde de var mı ?
Neden kaynaklanıyor olabilir ?
O sallantı yüzünden ölüyordum son anda topladım sanki tank slapper gibiydi ya da gerçekten oydu o korkuyla 80 i geçmedim arkama adam alınca sallama kesiliyor.
06Kubilay motorun hayirli olsun. Motoru sifirdan biraz ucuza almissin. Sifir mcx + plaka 3600 tl civari diye biliyorum. Motoru uzun sure kullanmayi planliyorsan sorun yok fakat 2. El piyasasi biraz dusuk. Forumu bastan sona dikkatlice okursan ses problemi yasayan arkadaslarin tecrubelerinden faydalanabilirsin. Sana tavsiyem bolgende iyi bir mondial servisi bul ve garanti suresince bakimlarini orada yaptir. Eger elinden geliyorsa sesle alakali problemleri kendin halledebilirsin. Selamlar.