2. resimdeki görülen somunu bir şekilde çevirmen gerek sanırım

Bu arada şunu farkettim ben MC kullanıyorum ve MC-X ile koltuk altı da baya bir farklı.
MC-X için en önemli avantajı bence çanta takma aparatının şaseye 2 civatayla bağlanıyor oluşu. Ben sırf bu yüzden 3-4 tane civata kırdım. Şimdi farklı bir aparat yaptım ve onu kullanıyorum.
Utided senin yazdıklarına da kendimce bir kaç yorum eklemek istiyorum:
İlk olarak bizim motorların en büyük problemi de montajının iyi yapılamıyor olması. O titreşimi bütün civataları kontrol edip güzelce sıktıktan sonra halledeceğini düşünüyorum. Onun dışında kronik bir titreme yok. 6000 devir civarında 610 km yaptım ne bacaklarım ne de ellerim uyuştu. Ama devir 8000 e gelince bir titreşim var bunu kabul etmek lazım.
İlk yazdığın sorun ise bir kaç sebepten olabilir:
1-Motor soğuk olduğu için jikleyi bir kademe yukarı kaldırman gerekiyo olabilir
2-Yakıt-hava karışımında bir sorun olabilir. Karbüratörünün ayarlarına tekrar baktırabilirsin
3-Motor vitese takılıyken debriyaja basarak çalıştırmaya çalışıyorsan, debriyaj balataları uzun süre aynı konumda kaldığı için yapışmış olabilir ve bu da marş motorunu zorlayıp yeterince deviri çevirmesine engel oluyor olabilir.Demek istediğim ya boşa alıpta ya da vitesteyken debriyaja basıp 1 metre ileri geri yapıp balataların ayrılmasına müsade et ve öyle çalıştırmayı dene
4-Akü voltajını ölçtür eğer akü zayıfsa marş motorunu yeterli devirde çalıştıramıyor olabilir.
5-Zaten yaptığını düşünüyorum ama yine de aklımda kalmasın yazayım: Motoru çalıştırırken çok hafif gaz vermen çalışmayı kolaylaştırır. Çeyreğin yarısı kadar versen yeterli olur sanırım. Fazla verirsen bu seferde motor boğulur yine zor çalışır.
Benim aklıma gelenler bunlar.Umarım kolayca halledersin.Kazasız kullanman dileğiyle..
Bu arada millet geziyor diyen arkadaşlara selam olsun, ben kendi adıma geziyorum

. Şu an eskişehirdeyim 15 gün sonra İzmir e orada 3-4 gün kalıp çanakkale ve trakyaya geçeceğim