Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 5 ay önce yani ilk çıktığında tipi hoşuma gittiğinden ve harcayacak fazla param olduğundan yedek motor olarak satın aldım. Aynı zamanda 2009 model CBF150 yi aktif olarak da kullanıyorum. CBF 150 ile hiç şaşmaz her 40000 km'de motor yaptırırım zaten benim gibi kuryelik yapan tüm arkadaşlar bu durumu bilirler 2-3 bin km önce veya sonra olur ama daha fazla oynama olmaz. CBF'lerde yağ eksiltme problemi had safhada olduğundan aynı alışkanlığımı mc ile de devam ettirdim her gün motorun üstüne çıkmadan önce yağ kontrolümü yaparım şu anda 45000 km'deyim ve yağ eksiltme yaklaşık 5bin km önce başladı ve yeni motor yaptırmak için servise çektim. Ancak parça konusunda sıkıntı yaşıyorum, çok yeni motor olduğundan mekanik bazı parçların tedarikinde sorun yaşıyorum. Yine de fiyat avantajı nedeniyle bu problem devede kulak. Birkaç güne çözülür nasıl olsa.
Titreşime gelince, halen kayda değer bir titreşim ile karşılaşmadım, ama cbf kadar da temiz değil. Ancak ilk 30000 km cbf'ten bir farkı yoktu. Belki yeni motorda yine eski haline döner.
Yine de beklentilerimi karşılayan bir motor olduğunu söyleyebilirim, sadece selesini yeniden yaptırmak zorunda kaldım çünkü çok rahatsızdı, bizler sabahtan akşama kadar o selenin üzerinde olduğumuz için bu konuda daha hassasız.
Her iki motoru da kullandığım için rahat karşılaştırma yapabiliyorum.CBF'ten fazla yakmıyor ama daha iyi gidiyor. Ama cbf'in konforu çok daha iyi. Hemen dökülmüyor ama CBF kadar tok değil.
Lastikler ilk 5000 km iyiydi sonradan IRC ile değiştirdim rahat ettim. (en iyisi michelin ama alacak kadar zengin değilim)
Frenlemesi CBF'ten daha iyi, net ve kararlı duruyor. CBF kadar kıvrak, hatta belki ondan daha kıvrak.
Dengesi çok iyi 90 km ile veya 60 km ile giderken rahatça ellerinizi bırakabilirsiniz bu sayede ne kadar dengeli olduğunu görebilirsiniz.
Tornacıda arkaya demir yaptırıp 46 litre çanta taktım, kendi taşıyıcısı beş para etmez. YBR'nin motor koruması uyuyor 30 tl'ye alınıp takılabilir. (eski tip olacak)
20-30 bin km'deki diğer mondialler gibi her tarafından birşeyler sarkmıyor yada dökülmüş durumda değil, halen derli toplu ama paslanan vidaların tamanını söküp krom olanlarıyla değiştirdim. Bakalım rektifiyeden sonra nasıl olacak.
Pek sık yazamasam bile sizleri takip etmeye çalışıyorum....
tabi yaaaaa.... kurye yorumu
topic te eksik olan tecrübe...:wiinkk:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:32 ----------
Yakit ekonomisi istiyorsan YBR125 al derim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:37 ----------
Kurye arkadasin, yorumlarini görmekten özellikle memnun olan benim. Sanirim bazi sahislarin ön yargilarini silecektir. Beni sasirtan asil 6ay'da nasil olduda 45bin km. yol yapilabildi
Valla bravo..
MC yüzümü kara cikartmadigi icin memnunum.
pazar günlerini çık günde 288 km yapmış demektir...ayda 7500 km rekor gibi
...ben ayda max. 500 km yapacağıma göre onun 1 ayda yaptığı yolu ben 1 yılda yapamam .. en azından motorumun geleceği hakkında bilgi sahibi de oluyorum buda çok güzel bişi...
yakıt konusunda da 100 km de yarım litre fazla yakmış motor... ama çok güzel toparlıyor bence buna değer varsın yaksın .. 2 tl fazla öderim razıyım ..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:45 ----------
Bak bana hendek atlatmak daha kolay ... Benle polemiğe girsene atilla :queen::queen::queen: