arkadaşlar, mondial, asya, veya o veya şu veya bu,
belli bir kalitede belli bir değerde olan bu motorları olduk olmadık şekilde kötülemek diğer kullanıcıların özellikle daha kullanmadan, henüz almadan,
kafalarını karıştırmaktan başka bişey değil,
zincir gevşemesi, tüm motorlarda olan bir husustur, belli bir süre uzama meydana gelecektir,
ve uzama süresi bitecektir.
şıngırdama vesaire, tüm motorlarda meydana gelen kafaya bile takılmayacak bir şeydir,
bir yerde bir vida gevşemiştir,
ses çıkarır, gevşemeyen bir vida ile değiştirip sıkarsanız sorun biter,
lastikler adiymiş deniliyor.
iki tekerli bir araçta 100 ün üzerinde hız yaparsanız, birde adam gibi olmayan yollarda bunu yaparsanız, en kaliteli lastik bile kayar ne bieyim,
firen yaptığında pati yapar.
iki teker üzerindesin kardeşim.
üç gün oldu bir moıtorsikletli arkasında bir arkadaşı ile tırın altına girdi, Burdur Tefenni haberleri diye girin googleye okursunuz.
çocukların yüzü tanınmıyordu.
honda yamaha olsaydı nolcaktı,
zinciri gevşemeyen olsaydı olmayacakmıydı kaza.
benim tanıdığım kullanıcılar hemen hemen hepsi kardeşim parasına göre bu motorlar güvel diyorlar.
hepside 2000 li yıllardan beri kullanıyorlar.
ben burada kullanıcılara sorduğum skorularda her zaman titreşim ve yakıt konusunu özellikle hep ön plana soktum.
benim mondial 110ft işte hala elimde takır takır kullanıyorum,
şu an hiç bakım yapmadan emin olun burdur dan ankaraya basar giderim.
ki eşimle çok uzun yollar yaptık.
110 cc aydın karacasu rampalarını bilen bilir. hiç mola vermeden birde arkada biraz yük ile banamısın demedi.
hatta varya,
ülen bu motor burada kalırsa patlarsa yanarsa,
sökerim pqilakasını atarım uçuruma dedim, çevirir biner giderim bi arabaya dedim.
ben mondialden veya diğer motorlardan adamı eğer kullanıcı hatası olmassa, ve ufak tefek arızalar haricinden bezdirecek derecede adilik olduğunu düşünmüyorum.
millet sanki yıllarca honda yamaha kawasaki kullanmış gibi yorum yapıp diğer kullanıcıların kafasını istemeden karıştırıyor.
Hayır, allahın izniyle yakında alacağım bir 150 lik ama daha öncesinden regarraptor 250 karar vermiştim ama yakıt ve şehir içi manevralarda benim motor ustam almamam konusunda beni ikna etti.
güzel motor ama şehir içinde park sorun, dönüşler zor oluyor, al bi 150 lik diye ikna etti.
araya başka sorunlar girdi motorumu yenileyemedim.
Asya elegant, asya ultra 150, mondial mcx, roadracer yada vulture arasında bir karar verip her iki marka motorda memleketim nazillide üretildiğinden gidip görerek
alıp geleceğim.
bu belki bu gün belki biraz daha zaman sonra olabilir.