abi 2011 ybr esd ile karşılaştırırsın nasıl bu 150 mcx ler konfor güç yakıt sağlamlık olarak ?
kardeşim güç olarak kağıt üstündeki teknik verileri, motoru kullandığında da aynen hissediyorsun (ybr esd: 9.8 hp 9.5nm tork) (150 mc: 14 hp 12nm tork ) şöyle anlatıyım yazın kardeşimde ybr esd varken ışıklarda kaç kez denedik bende artçı varken kafa kafaya kalkıyo kardeşim 60kg biz artçıyla 135 kg, teke tek olduğunda zaten ybr yanına bile gelemiyor. bu arada hiç denemesen bile iki motoruda kullandığında aradaki performans farkı hemen anlaşılıyor.
konfor olarak ybr nin amortisörleri daha kaliteli darbeleri daha iyi emiyor ama 45 tl ye ybr nin yansanayi arka amortisörlerini aldım konfor oldukça arttı

bide mc nin koltuğu arkaya doğru daraldığı için özellkle artçı konforu mc de daha düşük ama çok sorun olmuyor
sağlamlık konusunda tabiki ybr açık ara önde ama mc de zincir ve zamanla sinyallerin bağlantı yerlerindeki lastiklerin çatlaması dışında bir problem yaşamadım. orjinal zinciri sürekli uzuyo, zinciri geriyorsun kısa sürede yine gevşiyo bende 30 tl ye cz marka çekoslavak zincir aldım problem kalktı

ve şu da var mondialın parçaları aşırı ucuz o yüzden kullanılan parçaların ömrü ybr den kısa bile olsa yinede daha ekonomik bir motor mc.
yakıt olarakta ybr de vakumlu karbürator olduğu için bizim düz karbüratörlere göre tabiki daha az yakıyo.. %15-%20 fazla yakar mc
sonuç olarak şunu diyebilirim her ne olursa olsun mc nin kullanımı ybr den çok daha keyifli hatta şöyle diyim evde 2 motorda dururken hiç ybr yi kullanmadım çünkü mc den sonra gitmiyor gibi geliyo ybr. özellikle kalkışlarda mc sınıfında tek
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:23 ----------
bugün ışıklarda 2011 simsiyah bi apache geldi yanıma. bakayım dedim nasıl gidecek, azcık gaz verdim. hızlı kalkmama rağmen 3. vitesten sonra tozunu yuttum beyler

ale:

r:
hocam son hızda apache biraz daha iyi olabilir denemedim ama kalkışlarda asla mc yi geçemiyor, zaten mc ile apache drag yaptığında çok çok rahat geçiyor mc. ben yazın en az 3 apache ile kalktım sanki ybr yi geçer gibi geçtim apacheleri. ya senin motorunda bi sorun vardır sübap ayarı v.s yada apachede ekstra bişeyler vardır
şimdi bunu okuyanlar apache 13.5 hp, mc 14 küsür hp ve apachede 12.7 nm tork var mc de 12nm tork var nasıl olurda mc kalkışta çok rahat geçer diyebilir ama çok kez denedik sonuç bu
bu arada motorumu övmek için konuşmuyorum en ufak fırsatta daha büyük bişey almak istiyorum, sadece objektif olarak tecrübelerimi aktardım