Kaza Yaptım..
Evet arkadaşlar, tüm gün gezip (Beylikdüzü-İstinye-Taksim-Bostancı), sonunda akşam yemeği ve ufak bir cadde turu için Erenköy'den Bağdat Caddesi'ne indim.
Bağdat Caddesi'nin sıkışık trafiğinde en sağ şeridin bir yanındaki şeritten ilerliyordum. Yolun en sağındaki boşluğa geçmek için bir anlık boşluğu görünce, sağa doğru hamle yaptım. Arkadan gelen arabanın önüne geçtim ancak, o sırada öndeki taksi aniden durunca, sağa kaçacak zamanım kalmadı ve taksiye de girmemek için ani fren yapmak zorunda kaldım. Motorun dengesi bozuldu ve sağa doğru devrilip 1-2 metre sürüklendi, ben de attım kendimi hemen yere.. Motor hafif taksinin arka tamponunun altına girdi.
Ben ayağa kalktım motora bakıyorum, kaldırımdakiler fln geldi hemen yardıma bişeyim var mı diye ve tabiiki motorcular da toplandı hemen, herkes geçmiş olsun diyor bir yandan. Farkında olmadan sağ ayak topuğumun arkasını biraz ezmişim sanırım düşerken motorla, orası hafif şişti ve acıyor, onun haricinde bir şey yok bende neyseki.
Fakat motordaki hasara üzüldüm; gerçi daha da kötüsü olabilirdi süratli olsaydım, Allah korudu.. Klasik olarak: ayna + sinyal, grenajın üst tarafında inceden bir sürtünme çiziği, egzostta inceden bir çizik ve en önemlisi ve beni kahreden, sağ gaz tutacağının (döküm malzeme) çatala bağlantı dibinden kırılması..
Millet sordu, motoru kaldıralım mı, polis fln çağıracak mısınız diye, baktım polislik birşey yok. Taksiye vurmadım zaten, adam ani fren yaptı desek, yine birşey ispatlayamayacağız. Taksiciye dedim abi sen git yoluna. Sonra bi baktım taksici uyanıklık yapmaya çalışıyor, önceden direğe vurmuş arkayı, önceki hasarının tampon kısmına sen vurdun diyo bana, dedim ben senin tamponuna vursam, benim ön çamurluk da far da paramparça olur, ayrıca ben sana çarpmadım, fren yaptım kaydım düştüm, senin altına girdim. Adam baktı yemiyorum, bindi gitti arabasına..
Motorculardan birkaç kişi yardım etti motoru kaldırdık yerden, çektik kenara. Ailesiyle gezen bi hanım abla da sağolsun gitmiş buz almış bir poşete oradaki restoranlardan birinden, ayakkabını çıkart dedi buz koydu ayağıma.. Herkes seferber oldu walla çok duygulandım bu dayanışmadan dolayı..
Sonra başladım kara kara düşünmeye, napcam ben şimdi? Bu saatte, bu şekilde, motoru nereye, nasıl götürcem diye.. O sırada ben nerden kamyonet bulcam da motoru eve taşıycam diye kafa yorarken, yine yanımdaki kazayı gören bir arkadaş, bir arkadaşının pick-up tarzı bir arabası olduğundan bahsetti, onu aradık. Sağolsun çocuk geldi, benim motoru kaldırdık koyduk arabanın arkasına, getirdik eve. O arkadaşlara da sonsuz teşekkürler ediyorum tekrardan.
Şimdilik motor Pazartesi'ye kadar evde yatacak, sonrasında da servisle görüşülüp bir çözüm bulunacak..