selam arkadaşlarrrrrr!
ben de evdeyim sonunda ve ben de yazıorummmm:mrgreen:
sabah motoru garajdan çıkarıp silerken, bi anda yere düşüp yan tarafının çizilmesiyle, hayırdır inşallah diyerekten, moralim "0" bir şekilde başladım güne açıkçası.

r: Sonra sevgili, minik artçım Elif'i aldım ve Harem'e gittik. Burada ilk önce Siyahus ve eşi, sonra da darkform ve umutpoy'la buluşup birlikte vapura bindik ve ben başladım motoru söküp, takıp, silip, boyamaya vapurda

ale: Vapur yanaşıp dolmabahçe'ye gittiğimizde, aynı işlemleri burada da uygulamaya devam ettim, arada gelenler oldu, onlarla tanıştık (tabi ben bunları hayal mayal hatırlıyorum, o sırada aklım zeytinime kaçıvermişti).

Sonra zoraki olarak tamirat işlemlerimi sona erdirdim, çünkü yola çıktık

İnsanların meraklı bakışları arasında, kalabalık bir "sevimli, karizmatik" motorsiklet gurubu olarak yollarda ilerlerken, kendimi bir an Harley Davidson kullanır psikolojisinde hissettim açıkçası :cherry: Asfalt ağladı beeeaaaa! :queen: akabinde arkadaşların da anlattığı, gezideki duraklarımız esnasında, zeytinimi kurcalamaya devam edip, sizlerle de bu anları paylaşırken, oldukça iyi vakit geçirdim açıkçası

Son olarak iftar açmak üzere siyahus ve eşi sevim, bahtiyarefe ve ismail'le birlikte sultanahmet'e gittikten sonra, artık bu uzun motor yolculuğunun sona ermesi gerektiği kanısına varıp, eve dönüş yoluna koyulduk

karnımız da doydu tabi

Bu arada eve gelince yine motoru silip parlattım (rahatsız mıyım ben acaba?):salut: :mrgreen:
Kısacası arkadaşlarrrrrrrr, hepinizi tanıdığım için çoook mutluyum ve bu keyifli gün için hepinize sonsuzzzz teşekkürler ediyorum:rendeer: En kısa zamanda tekrar buluşup tekrarlarız bunu umarımmm
bu arada ben istanbulriders gezilerine de katılmayı düşünüyorum, orda da hep birlikte oluruz belki
Herkese merhabalar, bir seneden fazladır Asya 125T kullanıcısıyım. Forumunuzda okuduğum kadarıyla far problemi yaşıyorsunuz. Ben bu far sorunumu motorumu aldıktan 2-3 ay sonra çözdüm. Birazdan aşağıda anlatacağım ucuz sayılabilecek yöntemi üşenmeyip uygulayanlar en az bir araba farının aydınlığına kavuşacaklar...
Bizim motorların farları iki parçadan oluşuyor; 1- plastik far tası, 2- plastik far camı. Bu sistem en fazla 35w'lık ampülün ısısına dayanabiliyor. Daha yüksek wattlı bir ampül ısıdan dolayı sistemin eriyip deforme olmasına yol açıyor. Araştırmalarım neticesinde Renault Toros'ların farlarının bizim motorlara uyduğunu saptadım. Tek yapmanız gereken oto sanayiinden bir adet Toros farı (camı ve tası birbirine yapışık "optik" far), bir adet 55/60w halojen far ampulü ve bir adet de ampul soket edinmek... Sonrasında farı, kromajlı far yuvasının kelepçelerini açacak, eski far camı ve tasını tamamen çıkaracak, far kablosunu da keseceksiniz. Fara giden 3 adet kablo vardır. 1- Şase, 2-Kısa far(+), 3- Uzun far(+). Bunları yeni ampulün soketine doğru bir şekilde (deneme- yanılma ile) yerine bağladıktan sonra farınıza oturtun ve yeni farı da aynen söktüğünüz eski far gibi yerine takın. Ben bu sistemi yaklaşık bir yıldır kullanıyorum ve hiç bir sıkıntı yaşamadım. Akü 55w'lık ampulde bir sorun yaratmadı. Geceleri önümü eski farla kıyaslanmayacak derecede çok iyi görüyorum...
ANCAK FAR SEÇİMİNDE DİKKAT ETMENİZ GEREKEN BİR HUSUS VAR: TOROS'LARDA 2 TİP FAR MEVCUT: 1- FAR CAMINDAKİ DESENLERİN ASİMETRİK OLDUĞU TİP, 2- FAR CAMINDAKİ DESENLERİN SİMETRİK OLDUĞU TİP. SİZİN MUTLAKA ALMANIZ GEREKEN TİP DESENLERİN SİMETRİK OLDUĞU TİP. ÇÜNKÜ ÖBÜRKÜ IŞIĞI DÜZENSİZ BİR ŞEKİLDE DAĞITIYOR...
Kolay gelsin....
selamlarrr ve teşekkürler,
gerçekten iyi bir çözüme benziyor

peki bir de bu işlemi kendimiz yapmamamız halinde, parça ve işçilik dahil ortalama bir maliyet verebilir misin acaba bize?