Merhaba arkadaşlar. ZNU kullananlar motosiklette en fazla kaç km hız gördü ? Düz yolda dip gaz 80 i geçmiyor benim motor. Sizde de öyle mi ? ZN kilometresi fazla gösterdiği için özellikle ZNU kullananlara soruyorum.
kilon iyiymiş.tek kişi gideceksen çok sıkıntı olmaz bence. ama yinede fazla zorlama. gaza gelip 100 ü geçme. manual vitesli değil evet otomatik vitesli. daha önce kullanmadıysan bu motoru hiç gitmeni tavsiye etmem açıkcası. ama illa da gidecem diyorsan İstanbul-İzmit-Yalova-Bursa-Balıkesir-Manisa yapman lazım. Telefondan bakıyorum ve km olarak Ayasofyanın ordan manisa merkez 527 km gösteriyor. Bu bence çok fazla uzun bir yol. Ben olsam ortalarda bir yerde kalırdım. yoksa o yol 1 günde zor gidersin. zaten 2 saatten sonra boynun ağrımaya başlıyor işkence olur o yol sana.o İstanbul a gidişimde 90 km yapmışım ve 12 tl ise 500 km de max 100 TL yakar tahminim. Kilon az olduğu için bu azalabilir. hızını çok yukseltmezsen yine daha az yakar. bii de motordan motora az da olsa değişir bu oranlar. Sen bu benim tahminimi baz al ama güvenme yinede. ben azaldığında depo, hep 10 tl doldururum. ayrıca yenikapıdan feribot ile bandırmaya geçme ihtimalini de düşün araştır. ama buralarda görmüştüm sanırım 50-60 TL alırlar sadece motordan birde senden alacaklar işte. sonuç olarak o yol 1 günde gidilmez, pert olursun
zaman olarak da heralde 10-12 saat arası değişir gideceğin yol. ama mutlaka sık sık mola vermen gerekecek. boynun ağrır![]()
Bujiyi sökmek için koltuğun ve altındaki plastigi 10 numara lokma anahtar ile sökmeniz gerekiyor. Plastiği oradan kaldırdıktan sonra motor karşınızda olacak. Sağ ön tarafta buji piposu görünüyor zaten@omeruby öncelikle teşekkürler fakat ben sizden biraz detay isteyeceğim.Durumumu daha iyi izah etmek gerekirse daha önce buji görmemiş bir adamım:queen:,
Bu buji nerededir,nasıl ulaşırız,nasıl sökülür,nasıl takılır.
Ayrıca hava filtresini temizlemek için yan kapaktan mı sökmek gerekiyor yoksa grenajlar çıkacakmı komple?Yandaki kapaktan baktığımda üst tarafta vida görmüştüm oralardan sökmek gerekiyorsa grenajların sökülmesi gerekecek sanırım..
Dediğim gibi biraz detaylı bir şekilde anlatabilirseniz çok sevinirim.Şu parçaya şuradan ulaşılır,şöyle yapılır böyle yapılır gibisinden..Şimdiden çok teşekkürler![]()