Mondial Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar, motoru teslim almaya giderken, eğer daha önce hiç kullanmadıysanız, yanınızda muhakkak ki bilen birisiyle gidin.Gerçekten ilk acemilik döneminde trafik ortasında olmak çok tehlikelidir.Minübüsler ve taksiler genelde motor kullanıcılarına zaten kıl oluyorlar ve üzerine üzerine sürerler.Paniklersen hata yapma olasılığın çok yüksek olur,bu yüzden ilk acemilikleriniizi mümkün olduğunca boş alanlarda atmaya çalışın...
Kazasız sürüşler dilerim...

doancan teşekkür ederim, umarım sende en uygun fiyattan bu güzel motorlardan birisine sahip olursun. İyi araştır, pazarlığıda eksik etme :)
Buarada telecaster teşekkür ederim ilgilendiğin için, bakalım okadar acemiyim görücez, en sakin boş yerlerden gelicem büyük ihtimalle, motoru teslim almaya gidebileceğim hiç birisi yok malesef..:(

hayırlı olsun kazasız belasız kullan tekerin hep duz bassın
:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:18 ----------

slm arkadaşlar ben daha yeni katıldım aranıza bende gecen yaz aldım zn 125 şi cok fazla kullanmak nasip olmadı cunkü ehliyetim yoktu yeni yazıldım temmuzda alcam inşallah arada mahalle arasında kaçamak yapıyorum ancak:)

karaburunlu, teşekkür ederim. Biraz çekinerek söylücem ama inşallah bizede nasip olur bi A2 alması..:)

karaburunlu, teşekkür ederim. Biraz çekinerek söylücem ama inşallah bizede nasip olur bi A2 alması..:)

arkadaşım motorun hayırlı olsun ALLAH kaza bela vermeden bin, bi ricam olacak senin yzaılarını zor okuyorum standart haliyle yazzsan daha iyi olur bence, okuması zor oluyor, büyük yazıcaksanda bold yazma lütfen.

tnr

@elronds arkadaşıma katılıyorum göz yoruyor, nasılsa burdaki tüm yorumlar okunuyor büyük yazmana gerek yok

@hllmr kardeşim motorun hayırlı olsun kazasız belasız bin inşallah. motorunu almışsın iyi hoş ama A2 ehliyete bir an önce yazıl, yoksa motorunu da çekerler ağır cezalar da yazarlar. hem az da olsa pratik yapmış olursun

@elronds arkadaşıma katılıyorum göz yoruyor, nasılsa burdaki tüm yorumlar okunuyor büyük yazmana gerek yok

@hllmr kardeşim motorun hayırlı olsun kazasız belasız bin inşallah. motorunu almışsın iyi hoş ama A2 ehliyete bir an önce yazıl, yoksa motorunu da çekerler ağır cezalar da yazarlar. hem az da olsa pratik yapmış olursun

aramıza katılan ve motoruna yeni kavuşan arkadaşlara kazasız belasız sürüşler diliyorum tekerleri hep düz bassın..

benim arkadaş yakın zamanda sarı zn aldı.. haftasonuna denk geldigi için plaka ve ruhsatı beklemeden hemen kullanmaya başladı bikaç akşam turladık uyarmamıza ragmen kullanmaya devam etti.. bi ara yogunluktan görüşemedik en son haber aldım mahallede evine yakın bi yerde polis bunu durdurup ehliyet ruhsat falan sormuş yok bakmış plaka da yok almışlar motoru beyler 700 tl ceza ödemiş arkadaşım bakın çok dikkatli olun hiç acımıyolar hele hele motor da zaten cok dikkat çekiyo adamın durdurası yoksa bile canı durdurmak istiyo.. 700 lira bugün 2. el motor parası

arkadaşlar benim motor 14 bin de hala kayış değiştirmedim ve 500 km daha gider sizler neden erkenden değiştiriyorsunuz kayışını

arkadaşlar benim motor 14 bin de hala kayış değiştirmedim ve 500 km daha gider sizler neden erkenden değiştiriyorsunuz kayışını

hocam ben uzun yol tatil planlarım var ben buyuzden değiştiriyorum ne olur ne olmaz, kayış önlemimi almış oldum 40 tlye baldo taktırdım. zaten kayıs kopunca araç yada servis çağırsanız 80 den aşağı tutmayacak. birde elinizde sürüklemeniz ve perişan olmanız da yanımıza kar kalmasın.biraz daha bakımlara devam edecem

@eldros
@tnr
@mtrzs hty=:(
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim ilginizden dolayı! Ben dikkat çeksin diye büyük punto be kalın bold la yazıyordum ancak problem yapıo demekki. Bende bundan sonra bu şekilde not düşeceğim sayfaya:)
Buarada fikirleriniz ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Zaten motoru eve getirmesi olay benim için gerisi boş, çünkü ehliyet alana kadar binmicem desem yeridir. Sadece evin buralarda bir iki pratik yapabilirim okadar. Buarada bugün ruhsat ve plaka işlemleri için imza atmaya gittim. Saolsunlar herşeyle en icne detayına kadar ilgileniyorlar. Hiç kendimin yapmasına değmezmiş gerçekten! Bakalım akşama kadar hallolur dediler büyük ihtimalle, halollursa bende teslim almaya gidicem motorumu Allahın izniyle:)

Bu arada iyi temennide bulunan arkadaşlara da teşekkürler, hepimizin tekeri düz bassın arkadaşlar. Allah kazasız belasız sürüşler versin..

arkadaşım sitenin kuralı felan diye söylemedim hevesini kırmak istemiyorum, gözümüz standarda alıştı, hani bu sayfaya yazılan şeyler tek tek okunuyor, cevaplanıyor, sıkıntısı olan arkadaşlarada yol gösteriliyor, bold olunca birde büyük olunca inan göze hoş gelmiyor okumak zorlaşıyor, kimsenin kalbi kırılmasın yani,
motorun için öcelikli evrakların tamamlansın sonra, lütfen diyorum korumalarını al kask, mont, eldiven, dizliğini tak.çok ucuz olmamak kaydıyla al giy öyle sür, sakın onlar olmadan yola çıkma hem kendini hemde karşındakilerin canına saygı duy. çocuk çıkar felan ne olur neolmaz.

dangozun biri dün sokakta önüme atladı ,adam audi kullanıyordu ne kullanırsa kullansın, adam gibi bekleyecek benim yol hakkım. son ana kadar kornaya bastım baktım aracın içinden el kol hareketi yapıyor, sonra aklıma eşim geldi oda artçım, düşündüm onu beter ederdim ,cebimde biber gazına kadar herşey var,o sırada gözlerim karardı sonra eşim arkadan çekiştirdi bıraktım gitti yoksa ben ona biliyodum ama trafikdede okadar rahat ve sakin giden birisiyim yinede kan beynime fırladı çok kötü yani adam dursa inan perişan ederim. iyiki durmadı bende bela almadım. Lütfen kıyafetlerini tamamla ehliyetini al öyle bin, ben motoru aldım , 2 ay ehliyet için yattı, 1 ay da kask mont dizlik için bekledi sonra acısını çıkardım...

@elrond hocam eyvallah, saol verdiğim bilgiler ve paylaştığın hikaye için:) aynen benimde öle olucak gibi görünüyor. Eve getirdikten sonra benim motorda ehliyet alana kadar yatıcak, benim kask dizlik dirseklik falan tamam ama mont yok, bakalım..

Arkadaşlar motoru bugün de teslim alamadım! Trafikten takipçi arkadaşlar aradılar. Plakam basılmış ancak Ruhsatı yazdıramamışlar. Çünkü ikametgah adresim bulunduğum kentte görünmüyor. Bu yüzden yazdıramamışlar Ruhsatı, artık yarın Nufüs Müdürlüğünden ikametgahımı buraya aldırıp sonra halledecez, umarım yarın teslim alabilirim artık motorumu.. :(

Uzun yol yapmak isteyen arkadaşlar için söylüyorum. Gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Ben Geçen Pazar sabahı İstanbul/Zeytinburnundan çıktım yola. Önce Kadıköy'de arkadaşım ile buluştum. Onunda siyah bir Zn'si var. Sonra yarı sahilden yarı E-5'ten Eskihisar'a gittik ve feribot ile Topçular'a geçtik. Oradan da başladık Yalova ve çevre dağları dolaşmaya. Evet yanlış okumadınız dağa bile tırmandık. İnanılmaz bozuk yollarda uzun süre gitmemiz gerekti, tümsekli orman yollarından geçtik, öyleki ki içim acıdı resmen. Saplandığım yerler bile oldu. Ama 3 günde yaptığımız toplam 350 km'de ve tırmandığımız onca yolda bir kere bile sorun çıkarmadı motorum. Hiç amacına yönelik olmasa da böylesine zor doğa şartlarında bile keyif verdi. Bu gezinin yazısını yazacağım üşenmediğim bir anda. Muhteşem fotolar var çünkü :)

gokaysah hocam lütfen en kısa zamanda keyifle okumak istiyoruz. anlatımlarınızı yaparken lütfen her resimde gezinizi anlatmaya çalışın daha güzel oluyor. şimdiden sabırsızlanıyorum, bir enduro bir naked modeli değil ama o bir zn bir chooper yavrusu saygılarımla..

arkadaşım sitenin kuralı felan diye söylemedim hevesini kırmak istemiyorum, gözümüz standarda alıştı, hani bu sayfaya yazılan şeyler tek tek okunuyor, cevaplanıyor, sıkıntısı olan arkadaşlarada yol gösteriliyor, bold olunca birde büyük olunca inan göze hoş gelmiyor okumak zorlaşıyor, kimsenin kalbi kırılmasın yani,
motorun için öcelikli evrakların tamamlansın sonra, lütfen diyorum korumalarını al kask, mont, eldiven, dizliğini tak.çok ucuz olmamak kaydıyla al giy öyle sür, sakın onlar olmadan yola çıkma hem kendini hemde karşındakilerin canına saygı duy. çocuk çıkar felan ne olur neolmaz.

dangozun biri dün sokakta önüme atladı ,adam audi kullanıyordu ne kullanırsa kullansın, adam gibi bekleyecek benim yol hakkım. son ana kadar kornaya bastım baktım aracın içinden el kol hareketi yapıyor, sonra aklıma eşim geldi oda artçım, düşündüm onu beter ederdim ,cebimde biber gazına kadar herşey var,o sırada gözlerim karardı sonra eşim arkadan çekiştirdi bıraktım gitti yoksa ben ona biliyodum ama trafikdede okadar rahat ve sakin giden birisiyim yinede kan beynime fırladı çok kötü yani adam dursa inan perişan ederim. iyiki durmadı bende bela almadım. Lütfen kıyafetlerini tamamla ehliyetini al öyle bin, ben motoru aldım , 2 ay ehliyet için yattı, 1 ay da kask mont dizlik için bekledi sonra acısını çıkardım...

Aman hocam sakin ol. Hangi birinin dersini vereceksin. Ez ez bitmez böcekler. Toplu imha lazım. Nihayi çözüm :bounce: Şaka bir yana hiç bulaşmaya gelmez, beladan uzak kalmak en iyisi. Doğru olanı yapmışsın.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:23 ----------

Uzun yol yapmak isteyen arkadaşlar için söylüyorum. Gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Ben Geçen Pazar sabahı İstanbul/Zeytinburnundan çıktım yola. Önce Kadıköy'de arkadaşım ile buluştum. Onunda siyah bir Zn'si var. Sonra yarı sahilden yarı E-5'ten Eskihisar'a gittik ve feribot ile Topçular'a geçtik. Oradan da başladık Yalova ve çevre dağları dolaşmaya. Evet yanlış okumadınız dağa bile tırmandık. İnanılmaz bozuk yollarda uzun süre gitmemiz gerekti, tümsekli orman yollarından geçtik, öyleki ki içim acıdı resmen. Saplandığım yerler bile oldu. Ama 3 günde yaptığımız toplam 350 km'de ve tırmandığımız onca yolda bir kere bile sorun çıkarmadı motorum. Hiç amacına yönelik olmasa da böylesine zor doğa şartlarında bile keyif verdi. Bu gezinin yazısını yazacağım üşenmediğim bir anda. Muhteşem fotolar var çünkü :)

:cat: Arkadaşım resimli gezi raporunu sabırsızlıkla bekliyorum. Selamlar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:25 ----------

Arkadaşlar motoru bugün de teslim alamadım! Trafikten takipçi arkadaşlar aradılar. Plakam basılmış ancak Ruhsatı yazdıramamışlar. Çünkü ikametgah adresim bulunduğum kentte görünmüyor. Bu yüzden yazdıramamışlar Ruhsatı, artık yarın Nufüs Müdürlüğünden ikametgahımı buraya aldırıp sonra halledecez, umarım yarın teslim alabilirim artık motorumu.. :(

:) Sabır hocam... her şeyde bir hayır var. Geç olsun temiz olsun.

slm murat...bende izmirliyim:)balçovada oturuyorum.sen nerde oturuyorsun?bu sitede başka izmirli yokmu?istanbulda ne güzel gezi düzenliyorlar izmirdede yapsak ne güzel olurdu.bu arada kayış için 14 bin çok değilmi?ben o kadar sabredemem heralde:)

Yok arkadaşım benim Plaka ve Ruhsat işlemlerini Bayiinin anlaşmalı olduğu bir takipçi arkadaş halledecekmiş, bunun karşılığında 175TL. ücret istediler. Ayrıca 78TL.lik Bandrol ücretini benim ayrıca yatırmam gerekiyormuş. Onuda halledecez artık. Zaten ben motoru peşin aldığım için Plaka ve Ruhsat işlem ücretini benden almadılar, karşıladılar. Ben motoru 1.462TL.ye almış oldum..

usta motoru nasıl 1462 tl ye aldın sitede 1,637 tl :silent:

ayriyetten bu 1,462 ye plaka ruhsat çıkarma işlemleri de dahil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar