Arkadaşlar merhaba ,
Siteye yeni üye oldum ,
Yakın zaman içerisinde scooter tarzı bir motorsiklet almayı planlıyorum ,
İnternet üzerinden yaptığım kısa araştırmalarla çeşitli marka ve modellerle ilgili çeşitli fikirler oluştu ve sonunda Mondial 125 ZN modelinde karar kıldım.
Ancak kafamda motorların imal yılları ile ilgili bir takım sorular var , şöyle ki mağzalarda görülen motorlar 0 Km. olmasına rağmen imal yıllarının beklenenden daha eskilere dayanmakta olduğu yönünde söylentiler var.
Kanuni'nin internet sitesinde de meyva konseptli bir yazı var , ithal mtorların 3-4 yıl önce fazla miktarda yurda getirilip satılana kadar yıllarca depolarda beklediğini , dışlarının gıcır gıcır görünmesine rağmen geçen zamandan dolayı kullanımda sorun çıkartabileceğini yazmışlar.Sonuçta kısmen doğru , bende yedek parça sektöründe çalışmaktayım ve örnek verecek olursam depomuzda bekleyen dizel yakıt pompaları uzun zaman (yaklaşık 2-3 sene) beklediğinde ve sonra müşteriye satıldığında beklemeden dolayı kitlenmeler ve pompa iç elemanlarının dağılması gibi problemler çıkarabilmektedir.
Ancak forumdan takip ettiğim kadarı ile 125 ZN'in belki Mondial'in en sorunsuz modeli olduğu yönünde görüşlerim oluştu , gerek kompakt yapısı , dizaynındaki klasik esintiler , sempatik görünüm , avantajlı fiyatı ile ilk defa motor kullanacak olmamdan dolayı tercih edeceğim motor olmuştur.
Sizden bu depolarda bekleme durumu ile birlikte kullanımlarını sonucu motor ile ilgili yorumlarınızı rica edeceğim , birde merak ettiğim bir şey var bir marşta tabii ki belli molalarla en fazla kaç km. yol yapılabilir , bu motorla uzun yola çıkılabilir mi..
Selamlar..