Herkese selamlar;
Bende 125 ZN aldım ve iyi ki almışım diyorum. Yaklaşık bir buçuk ay kadar zamandır kullanıyorum ve henüz önemli bir problem ile karşılaşmadım. Bununla birlikte ufak tefek bazı sorularım olacak, deneyimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum...
-İlk olarak arka fren denildiği gibi çok iyi tutmuyor. Bu sebeple servise götürüp sıktırmıştım. Fakat bir şey dikkatimi çekti; fren sıkılmadan önce motor park ayağında arka teker havada iken arka tekerleği elimle rahatlıkla döndürebiliyordum. Sıktırdıktan sonra tekerleği çok zor şekilde çevirebiliyorum. Bu biraz kafama takıldı acaba çok mu sıkıldı ve motoru zorluyorum diyorum? Teker el ile zorlanmadan döndürülebilmeli mi, döndürülememeli mi?
-İkinci olarak sinyal butonu çekince yanmayabiliyorum. Biraz sert şekilde çekmem gerekiyor, özellikle sola sinyalde. Değiştirmek mi gerek?
-Üçüncü olarak motor marş butonu ile tek başına çalışmıyor. Marşa basar basmaz çok az gaz vererek sorunsuz çalıştırabiliyorum. Yolda giderken stop etmek gibi bir şey yapmıyor, fakat iş yerinde garaj bodrumda olduğundan çalıştırma ardından kısa bir yokuş ile düzayağa çıkıyorum. Çıkar çıkmaz gazı kesince stop edebiliyor.
-14,5 TL'ye depoyu fulleye biliyorum. Denildiği gibi çeyrek depoya kadar hızlı bir düşüş oluyor. Daha sonra düşüş yavaşlıyor. Tam tespit edemedim ama kırmızıya kadar 80km kadar yol gidiyor. Kırmızı üzerinde de gitmeye devam ediyor ama cesaret edipte kırmızı altına inenen kadar denemedim hiç. Bu noktada sorum şu, kırmızı altındaki ibreyi tutan en alttaki pine kadar motor gitmeye devam edebiliyor mu? Yani kırmızı bir nevi arabalardaki benzin lambası anlamında olup, alttaki pine kadar benzin var ama sen kısa sürede al mı demek?
-Dik dönüşlerde yol ıslak olmasa da yavaş şekilde dönerken dahi arkada bir miktar kayma olabiliyor sanırım. Ama özellikle asfalt ıslaksa dönerken kayıyor bunu deneyimledim!
-Kitapçıkta ilk 500 km için yanlış hatırlamıyorsam 30km ile gidin, ilk 1000km de 70km sürat üstüne çıkmayın diyordu. İstanbul'da özellikle trafikte 30 yapmak mümkün değil gibi. Bu nedenle 60 ile gidiyorum genellikle. Fakat e-5'e çıkmak zorun da kaldım bir iki kez 80'i falan gördüm umarım zararı olmaz?
-97 oktan benzin altım hep. Zaten çok yakmıyor diyerek 95 yerine 97 alıyorum. Fakat son benzin alışımda 95 almak zorunda kaldım, keza indirim vs sebepleri ile (gerçi şimdi yine zamlandı) 97 oktan gezdiğim 3 benzincide de yoktu! Benzini karıştırma denir sanırım, 97-95 karıştırmak zararlı mı? Ya da bir sonraki benzin alışımda 97'ye döneyim mi, 95'ten mi devam edeyim. 97-95 kullanmak çok fark eder mi?
-Bizim motor için otomatik şanzıman deniyor. Gerçekten bir dişli kutusu var mı? Mantıken olmak zorunda gibi geliyor, keza çok dik yokuşta dahi nasıl şişmiyor diyorum kendime
-Lastikleri ne zaman ne aralıkla şişirmem lazım, şişirmem gerektiğini nasıl anlarım ve ne kadar PSI basmam gerek?
Biraz fazla oldu ama merak ettiğim sorular bunlar. Bir 125ZN kardeşiniz olarak sabırla cevaplarsanız çok memnun olurum.
Teşekkürler