Mondial Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Plakalığı çıkartarak plakayı kenarlarından kesmek suretiyle plaka'yı ve kapladığı alanı küçülten arkadaşlarımız var. Bunu bende yapmak istiyorum. Plakalık zırt-pırt arkadaki nikelajlı aksama çarpıp duruyor. Nasıl yapılır nasıl edilir bilgi verebilecek arkadaşımız varmı ?

ii gunner.

@darkform
Bende aynı dertten muzdariptim.Önce Plakayı komple soktum ,plaka; plakalık çift taraflı bantı yapıştırılmış ayır ikisi birbirinden ve sonra sade plakayı arasa sünger bant kullanarak eski yerine monte ettim. Hem görüntü çok hoşuma gitti hemde ses kesildi
Umarım yardımcı olmusumdur sevgiler ve saygılar

Bu güzelim aletin bagajı hiç yok. İşten gelirken haftalık olarak aldığım bir iki dergiyi bile zor yerleştirdim. Bu yüzden arkaya bir çanta yeterli. Yan çantalarla çok güzel durmasına rağmen pek sıcak değilim. Ön cam içinse artık kışa bir çözüm üretmek gerekebilir şu sıralar serin serin esen rüzgardan başka istediğim bir şey yok.

arkadaşlar bugün motora kız arkadaşımla beraber bindiğimde bir gıcırdama sesi geliyordu motordan daha sonra tek başıma bindiğimde herhangi bir ses yok daha motor 70 km de önemli bir sorun olabilirmi sizce neden kaynaklanıyo olabilir.

@bodrum7
muhtemelen çift ayaklığın şasiye değdiği yerden kaynaklanıyor gres yağı sürersen gıcırdama kesilicektir:))

Bodrum7,
Gıcırtı arka amortisötrlerden geliyodur abi büyük ihtimal, bu sesleri fazla duymicaksın :)

Buarada arkadaşlar siz siz olun arkaya 70 kilonun üstünde kimseyi almayın, yani bu demek oluyor ki kız arkadaşlarınızdan (eşlerinizden) başka kimseyi almayın,

Ben 95 kiloluk bi arkadaşımı bindirdim arkama, motoru alıyoduk elimize askalsın :)

@Canyerli;
Abi ben senin cama bişey demiyorum ki, gayet begendim, :) onu bizim siyahus büyük buldu galiba,

@Kemal abi
Ben yan çantaları, Sirkeciden pazarlık sonucu 50 YTL'ye aldım, içine çok fazla şey alabilme yeteneği olmasına karşın, tokalı oldugu için açıp kapatması çok zaman kaybettiriyo, bunun klipsli olanları var, onlar güzel ama onlar da 100 - 120 kağıt falan.

Bu arada arkadaşlar ismimi değiştirdim kimseden bi yorum gelmedi, alooo

Saygılarımla

Ahmet YILMAZ
Rglad

Yok duymazdan gel diye:cherry:

Ben de öyle aldım, baktım zırıltı geliyo ordan burdan, sesler böyle bir takım :) servise de gittik yok bişey dedi usta, dedim bari duymiym artık napiym :)

1120 KM'deyiz artık o sesleri duymuyorum, gerçekten kesildi galiba.
Maaşallah diyelim

@bodrum7
aslında motorun amortisörünü ve fren disklerinin olduğu yeri sentetik yağ ile bir yağlasan gıcırtı kesilir ben yağladım gram ses çıkmıyor:)))))))))))

aslında arkadaşlar size bişey sölim ben motorumu çok seviyorum ve büyük emeklerle aldım ve büyük zevkle biniyorum ama işin gerçeği bu yamuk suratlı çinlilerin yaptığı hiç bir maldan hayır gelmez ucuz işçilik düşük maliyet dandik yedek parça belkide ben muhasebeciyim diye böle düşünüyorum:)))))

@rglad
aslında rglad ahmet yılmazdan daha iyi gibi geliyor bana belkide öyle alıştığım içindir:)

Son düzenleme:
thebarbarian' Alıntı:
aslında arkadaşlar size bişey sölim ben motorumu çok seviyorum ve büyük emeklerle aldım ve büyük zevkle biniyorum ama işin gerçeği bu yamuk suratlı çinlilerin yaptığı hiç bir maldan hayır gelmez ucuz işçilik düşük maliyet dandik yedek parça belkide ben muhasebeciyim diye böle düşünüyorum:)))))

@rglad
aslında rglad ahmet yılmazdan daha iyi gibi geliyor bana belkide öyle alıştığım içindir:)

Abi heralde öyle alıştığın içindir, ben buradaki bütün arkadaşlarımla belli bi samimiyet derecesine ulaştığımı düşündüğüm için, bana ismimle hitab edin istedim, sadece Ahmet demeniz de yeterli, rglad eğreti duruyo, :rendeer:

Bu çinli meselesine gelince, mondial iddia ediyor ki; biz 20 kişilik mühendis ekibimizi Çindeki fabrikaya gönderdik, orada biten ürünlerin kalite kontrolünü bu 20 kişilik ekibimiz yapıyor, dogru mudur acaba?

Ahmet YILMAZ
Rglad

Ahmet kardeşim bence herkes kendi ismini kullanmalı. Daha samimi bir hava yaratılır. Çanta işini sonraya bırakmaktayım. Çünkü bu işe ayıracak bir dakikam bile yok.

@rglad
doğru olabilirr zaten en başta bizimkilere b....k attım biliyorsun bizim mühendislerinde üretim sonrası ne derece kontrol yaptığı belli değil 20 kişilik ekip bu kadar yedek parçanın kontrolünü nasıl yapıyor acaba??? benim arkadaşım mondial 151 hs aldı motorun sağ dikiz aynası üretim hatasından dolayı yukarıya bakıyor ve butun 150 hs ler böyle ve servis bunu bildiği halde motoru satıyor ben şimdi küfür edermiyim etmezmiyim demek istediğim üretilen parça ne olursa olsun servisin veya bayinin parçayı çine göndericeğine bize satması .....haklımıyım haksızmıyım

Evet ahmen kardeşimiz yüzyılın çözümüyle karşımıza çıktı: "o sesleri fazla duymicaksın"
allah iilini versin :cherry: Bu çözümü sitede teknik sorunlar veritabanına da girermisin :cherry: :cherry:

"motordan gelen gıcırtılara daimi çözüm"

ii gunner.

yeni aldığımz bi motoru üç gün sonra servise götürmek zorunda kalmak kötü tabiki arkadaslar ama işin aslı fiyat üzerinden düşünülürse yine de bu o kadar komuyo bana düşünsenize honda ya da vespa da alabilirsiniz ama bizim aletlerin bütün tamir masraflarını toplasanız gene onlara ödenen para kadar etmez. Bence beklentileri ona göre ayarlamak gerekiyo

Tabi birazda motoru anlayıp tanıyıp kendi isimizi kendimiz yapmayı da öğrenirsek ki bu forum ya da bizim sitenin esas islevi de bu olacak herhalde o zaman daha da rahatlayacaz. Ki motor kullanmak böle bisey bana göre.

Duruma biraz pragmatistce yaklaşıyım hatta tam burda :)
benimkinin sağ ön arka sinyalleri ve hatta öndeki paneldeki göstegedeki ısığı dahi yanmıyo acaba tamirciye götürmeden ne yapabilirim Flasörde sorun vardır deniyo. Söküp bakacamda flasör nerde acaba mesala...

Ama tabi bu arada tüketici olarak haklarımızı aramayalım demiyorum. Esas önemli olan bu aletler canımıza zarar verecek bi sorun yaratmasın odur bana göre...

Bülent'in yazdıklarına kesinlikle katılıyorum. Beklentiler ödenen capitallerle eş orantılı olmalı. Ancak motosikletleri fazla sıkıştırmadıkça, adabıyla kullandıkça başımıza büyük işlerin geleceğini de pek düşünmüyorum. işçilik ve detaylarla ilgili sıkıntılarımızın olması doğal. Çünkü bu ürünler demonte geliyor ve monte ederken türk insanı hemen kendini belli ediyor... Bişeyleri eksik, biyerleri hatalı yapıyor. Hangi servis/bayi olursa olsun bu montaj işi yine İNSAN da bitiyor. Buyrun işte arkadaşımız motorunu etiler gibi nezih biryerden alıyor ama motosikleti dökülüyor...

Tüm bunlara ek olarak çin motorlarının sanıldığı kadar berbat olduklarına kesinlikle katılmıyorum. Çünkü biliyorumki Nike çin'de bir ayakkabıyı 4 dolara mal ediyor. Adidas aynı şekilde, HP call center'ını çine kuruyor. Ve bunlar gibi yüzlerce firma çinde üretim yapıyor, hizmet veriyor. 11 dolara Çin'den bizzat kendim orjinal kutusunda adidas ayakkabı aldım fabrika mağzasından. Motosikletlerin bu denli ucuz oluşunun asıl nedeni kalitesizlik değil, işçiliğin ucuz olmasıdır. Çinde bir çinli 1 saatlik çalışma ücreti olarak 0.3 dolar alırken biz türkler bile agari maaşa orantılayınca saati 2-3 milyon civarına çalışıyoruz. aradaki fark hesaplanamayacak kadar yüksek. İşçilik maliyetleri korkunç düşürüyor. Tüm bunlara ek olarak çekik gözlüler tabiki bir honda, yada bir suzuki üretemiyor. Bizim motorlarımız hondaya oranla kötü motosikletler. Ancak kesinlikle berbat değil. Buna katılmıyorum. Hatta tüm samimiyetimle söylüyorum, beklediğimden çok daha iyiler. Hele hele ufacık scooterları honda cb-f 250, honda shadow 250 gibi motosikletlerle karşılaştıranları hiç anlayamıyorum. Adama 125'lik scooter alıcam diyorum, git ikinci el honda shadow 250 al diyor bana... 15 yaşında shadow'a 4 milyar para istiyor olmalarıda cabası. Bir karşılaştırma yapacaksak, fiyat performans oranını göz ününde bulundurmak şartıyla honda beat yada honda activa gibi modelleri baz almalıyız.

Birde şu 20 kişilik mühendis ekibi hurafesine asla inanmıyorum. Müşteri hizmetlerine dünyadan bi haber ve birazda kaba bir arkadaşı oturtup "telefonlara bak" demekle yetinen bir firmanın, malının kontrolünü bu denli yaptığına inanmıyorum. Bırakın çin'e 20 kişilik mühendis kafilesi göndermeyi, Mondial firmasının merkezinde toplamda 20 kişilik bir kadrosunun olduğundan dahi şüpeliyim. İdda'mı biraz daha ileri götürerek asıl problemimizin çin yapımı motosikletlerimizin değil, mondial'in kendisi olduğunu eklemek istiyorum. Motosiklet öyle yada böyle gidiyor. Ancak mondial ilgisiz, servisleri ilgisiz, mondial bayileri ilgisiz, mondial yedek parça getirmiyor, mondial satış sonrası bizimle ilgilenmiyor ve mondial garantisine güvenimiz yok...

Not: fikirlerim dahilindeki bu sorunlar sadece mondial değil, çin motosikletlerini ithal edip satan tüm markalar için geçerli. Mondial belki yine en iyisi aralarında. Ama o bile vasat'ın üzerine çıkamıyor.

Saygılarımla,
ii gunner.

@Canyerli & Ahmet
O camı büyük bulan bendim :) ama son resimde hakkaten küçük görünüyor kafam karıştı :p bu açıdan güzel duruyor şimdi özendim :D

@Darkform
Bende plakanın nikalaja değen kısmına siyah küçük bir plastik parçayı japonladım. hem hiç belli olmuyor hem ses seda yok ;)

@Ahmet
Kardeş şimdi bi Ahmet daha çıksa sana Ahmet yılmaz dersek uzun olcak :p Herkez normal isim bence kullanmamalı ezberi zayıf oluyor. Benim görüşüm imza kısmına gerçek isimlerin girilmesi.

@Kemal
Şirinevlere bıraktım abi motoru. yalnız motora alrm taktırmak istedim, usta ben bilmiyorum dedi şok oldum :(

@Millet kaza var! :)
Motorum sağa düştü benle beraber sağ direksiyon kolu parçalandı desem yeridir. (ön fren çalışmıyor, lamba yanmıyor filan) Şu an serviste.
Küçük bir kaza. Kısaca anlatmak gerekirse: Küçük bir yokuş aşşağıydı, trafik işaretinden zorunlu sağa dönüşte önümdeki hıyar araba döner dönmez aniden durdu bende çarpmamak için ani fren yaptım. Tabi yokuş aşşağı sağa direksiyon kırık dönüşte olunca kaydı tekerler. sağa yatınca sağ direksiyon kolu yere ani çarpa sonucu parçalandı desem yeridir. Bende bişey yok çok şükür Sağ avucumda hafif çizikler var.

Alarımım geldi servisten çıkıca takdırmak için başka bir servise gidecem alarım için :( bu da resmi..

pict0003vl4.jpg

@kyox
büyük geçmiş olsun çok üzüldüm kaza geçirmene
alarmın hayırlı olsun memnun kalırrsan görüşlerini belirtirmisin bende alarm taktırmayı düşünüyorum evimin garajı olmasına rağmen:)))))))

@Kemal
Şirinevlere bıraktım abi motoru. yalnız motora alrm taktırmak istedim, usta ben bilmiyorum dedi şok oldum :(

Acaba aynı servis mi? Usta sana nazlanmış demek ki. Seni tanımadığı için öyle demiştir. Ben alarm konusunu konuşmuştum. Hiç sıcak bakmıyor bu işe. Fazla açıklama yapmamak için bilmiyorum demiştir. Bir parça sohbet filan etseydin veya boş zamanı olsaydı uzun uzun anlatırdı sana. Adam babadan motorcu olduğu için böyle ekstra parçaları pek tavsiye etmiyor. Gerek yok filan diyor. Sen bi sıkıştır takar ama akü için iyi şeyler söylemedi. Ben hafta sonu uğrar bi sorarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar