Dün bağcılara gittim motoru aldım arkadaşlar. Sıfır drift sahibi oldum artık bende. Dikkat edilmesi gereken hususları ve drift ile ilgili bilmem gereken şeyleri tüyoları felan buradan söylerseniz sevinirim. Şuana kadar yaklaşık 26 km felan yaptım. 4000-4500 deviri ve 50-55 km hızı hiç geçmedim. İnşallah bu titizliğim 1000 km'ye kadar devam eder

Şimdi kullanırken birkaç kafama takılan sorular oldu;
1.'si Ön frene birden bastığımda frenlerden bir ses geliyor. Böyle biryere sürtünme sesi gibi birşey (hani araba lastiği çamurluğa sürterde bir ses çıkar ya o ses gibi). Ani fren yaptığımda yani. Ön teker kayıyormu diye baktım. Ön teker kaymadı ama dediğim gibi bir sürtme sesi gibi bir ses yapıyor. Acaba yeni olmasından balataların alışmasından mı kaynaklı yoksa fabrikasyon hatasımı diye kafamda soru işareti kaldı.
2'si Arka frene bastığımda özellikle dikkat ettim stop ışığı yanmıyor. Yani motor hafiften frenleme yapmasına rağmen arka stop ışığı yanmıyor. Işığı yakmak için frene daha kuvvetli basmak gerekiyor. Yani ışığın kavrama noktası biraz aşağıda. Sizinkisinde de böylemi yoksa arka frene hafiften bastığınızda ışık yanıyor mu? Bunun ayarının yağtırılabileceğini düşünüyorum.
3.sü Motoru fazla sıkıştırmadığım için düşük devirde kullandığım için 2000-3000 devirde felan böyle hafiften gaz vermeye başladığımda motordan sanki tırrr diye bir ses geliyor

Ya şimdi bunu nasıl anlatayım anlatamam zaten motorun heryerinden tırr diye bir ses geliyor

İlerleyen zamanlarda bununla ilgili tekrar size bu konuyu açıcam. Tam olarak ne yapınca o sesi çıkarıyor onu bulayim tekrar yazarım buradan

4.sü Bilindiği üzere motorun depodan çok benzin sesi geliyor. Bunu minimuma indirmek için ne yapabiliriz?
5.si Daha kullanım kitapçığını okumaya zamanım olmadı hep işyerinde unutuyorum onun için araştıramadım. Selektör tuşunu bulamıyorum yokmu

Uzun kısa far tuşu far solda ama anlık uzun farı açıp kapayan tuşu bulamadım yok heralde varsada gizlemişlermi ne yapmışlar

6.sı Sizce rolantinin en uygun deviri kaç devir? 1500 devire ayarlıyken motora hiç gaz vermeden çalıştırdığımda biraz zor çalışıyor bazen çlışmıyor. Rolanti 2000 devire ayarlı iken motora hiç gaz vermeden hemen çalıştırabiliyorum.
Biraz uzun oldu ama şimdilik aklıma gelenler bu kadar

Özellikle şu ön frenin ses çıkartma konusuna çok takıldım. Acaba fabrikada hatalı bir montajmı yapıldı diye. Yoksa o ses zamanla geçicek mi alışacakmı kampanalar diske? Şuanda ön frene asıldığımda ön lastiği kaydırmıyor. Normalde diskler kitleyip frenlemesi kaydırması lazım değilmi? Sizin motor nasıldı ilk alındığında böyle oluyormuydu?
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:31 ----------
Siyah fileyide sordum onada 15 TL dediler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:37 ----------
ha 7. olarakta motoru çift ayak üzerine alıp kaldırdığımda vites boşta iken arka lastiği çevirdiğimde tekerdenmi artık nereden geliyorsa cıırrr diye ince bir ses geliyor. Bir ciyaklama sesi geliyor. Sanki birşey yağsız kalmışta ciyaklıyormuş gibi. Bu sizdede oluyor mu? Motor boştayken üzerine binip ittirdiğinizde felanda çıkıyor. Orta sehpahayı kaldırıp motoru çalıştırıp vitese taktığınızda teker dönerkende yapıyor bu sesi. Bunun sebebi nedir?