Eyvallah...Size de hayırlı Cumalar.
arkadaşlar iyi akşamlar biraz önce motora bindim bir süre dolaştım daha sonra yarım saat motor koydum tekrar bindim bi kaç km gittikten sonra motor gaz verince stop etmeye başladı sanki motor boğuluyormuş gibi oluyor stop ediyor rölantideyken sorun yok ama gazı verince stop ediyor nedeni ne olabilir acaba ? motor 170 km de daha.
Yok öyle ciddi bi sorun. Sıfır motorlar ayarsız oluyo genelde yada ayarlı olsa bile parçalar yeni olduğundan alışmamış oluyo ciddi bi sorun değil o stop etme. vitesten gelen ses de 1. viteste olabilir 1. vitesin torku yüksek ve kalkışta debriyajı birden bırakınca zincire dişlilere şanzımana falan birden yük biniyo o yüzden ses yapabiliyo özellikle 1. vitese taktıktan hemen sonra ilk harekette.1 hafta içinde mh drift almayı düşünüyorum (Sıfır). Ama böyle yorumlar görünce motordan soğuyorum. Sıfır motor nasıl neden böyle birşey yapıyor ki. Vites kutusundan sesler gelmesi felan. Biraz korkutuyor beni.
Yok öyle ciddi bi sorun. Sıfır motorlar ayarsız oluyo genelde yada ayarlı olsa bile parçalar yeni olduğundan alışmamış oluyo ciddi bi sorun değil o stop etme. vitesten gelen ses de 1. viteste olabilir 1. vitesin torku yüksek ve kalkışta debriyajı birden bırakınca zincire dişlilere şanzımana falan birden yük biniyo o yüzden ses yapabiliyo özellikle 1. vitese taktıktan hemen sonra ilk harekette.
aga herhangı bı dusme feln yaptın mı debrıyaj telnde bı skıntı temasszlk olablr benzer bsy bnmde basma gelmsdı.. bnm hatam muhtelemen buda senn hatandr alısana kadar bkc kez bnde stop etme feln oldu hatta calstramama ama motun dılını cozememsm smdı ne stop etme oluo ne calsmamahava nkdr souk olrsa olsn bastımı calısıo..inş. önemli değildir ama motor gitmiyo şimdi birkaç adımda stop ediyor bakalım dinlenmeye koyduk yarında binemicem izmirde işim var pazara kadar dinlensin ne olacak bekleyip görücem![]()
Biraz teknik işlerden anlıyosan servisle akraba olmayı bırak servise uğramazsın bile. Temmuzda Mondial 125MX Grumble aldım 6 bin km'ye geldim sadece 2 tane ampül değiştirdim (ön far ve park ampülü) patladığı için başka arızası olmadı.Bütün tanıdığım motosiklet süren arkadaşlar sıfır mondial alana kadar ikinci el honda cbf felan al kafan rahat eder servisle akraba olmazsın diyorlar. 2. el motorada ben güvenemiyorum. Adam nasıl kullanmıştır rodajı nasıl yapılmıştır. Onun için 2. ellere güvenmiyorum. Bütçemin yettiği kadar mondiale bakıyorum bu yüzden.
Bütün tanıdığım motosiklet süren arkadaşlar sıfır mondial alana kadar ikinci el honda cbf felan al kafan rahat eder servisle akraba olmazsın diyorlar. 2. el motorada ben güvenemiyorum. Adam nasıl kullanmıştır rodajı nasıl yapılmıştır. Onun için 2. ellere güvenmiyorum. Bütçemin yettiği kadar mondiale bakıyorum bu yüzden.
aga herhangı bı dusme feln yaptın mı debrıyaj telnde bı skıntı temasszlk olablr benzer bsy bnmde basma gelmsdı.. bnm hatam muhtelemen buda senn hatandr alısana kadar bkc kez bnde stop etme feln oldu hatta calstramama ama motun dılını cozememsm smdı ne stop etme oluo ne calsmamahava nkdr souk olrsa olsn bastımı calısıo..
Bütün tanıdığım motosiklet süren arkadaşlar sıfır mondial alana kadar ikinci el honda cbf felan al kafan rahat eder servisle akraba olmazsın diyorlar. 2. el motorada ben güvenemiyorum. Adam nasıl kullanmıştır rodajı nasıl yapılmıştır. Onun için 2. ellere güvenmiyorum. Bütçemin yettiği kadar mondiale bakıyorum bu yüzden.
Bütçen buna yetiyor ise sıfır al kullan benim sorunu servise de sordum oda zincir gevşek 2bin bakımına gel hallederiz taş gibi motor ıstanbula git gel dedi gittim geldim içimde giderken sıkıntı vardı ama şu ana kadar hiç yolda bırakmadı şükür beni. Sadece ilk zamanlar vites pedalının vidasi gevşekti elimle sıkıp devam ettim yolda hepten çıkmıştı o zaman tekrar elimle takmak biraz uğraştırdi onun dışında. Gebzede yaşıyorum. Kartepeye gittik ümit_zc arkadaş ile ıstanbulda ki 29 mayıs kortejine katıldım. Süper sportlar hararet yaptı benim motorda tık yok o zamanda çok memnun kalmıştım. Ama yine de karar senin. Sana tek diyeceğim artcida bende rahat edeyim diyorsan paranı biriktir sıfır cbf ve üzeri al tvsden de uzak dur. Ama yok benim zaten ilk motorum olacak onunla büyüyeceğim dersen bu drift tam bize göre hem birşeyleri öğreniyor tecrübe ediniyorsun hemde herşey ucuz ah vah etmiyorsun acemilikten doğan sorunlar için.![]()
Hmm bu benim ilk vitesli motorum olacak. Motoru sakin kullanıcam öyle sıkıştırma yorma felan olmıyacak. Haftada 3-4 kez avcılar-bayrampaşa Yazları ise hafta sonları silivri istanbul yaparım düşüncesindeyim. İnşallah bizi uzun zaman masrafsız sıkıntısız götürür. Senin motor kaç km'deydi? Ne zaman aldınız?
Şu an 2binde 23 eylülde aldım bağcılardan sıfır olarak.
Aynı yerden almıştım. 24 ay taksit bayağı vade farkı vermiştim ben. Metin bey var orda bildiğim kadarıyla. Çantani kilidini herşeyini iste.peşin alırsan daha uygun oluyor 2650 mi ne diyordu en son.
sizde motor boluğunda yağlanma oluyormu. terlemeden ötürü motor bloğu yağlanırmı ? conta değişti ama hala yağlanma var bende