arkadaşlar silindir geldi bugün ve montajını yaptık 65,5 çaplı ama kısa silindir. silindir bir hayli genis hatta şöyle söyleyeyim orjinal silindiri içine alıyor bir miktarda boşluk kalıyor. ilk defa takacak birisi için biraz zor hatta kendi başıma olsam yapamazdım diyeyim ama şimdi olsa yaparım. benim orjinal piston şişmiş motora hararet yaptırmışım arkadaş öyle söyledi hakikaten pistonun alt eteklerinde sürtünme izi vardı. yeni silindirin pistonu kısa ve orjinal pistondan biraz daha hafif gibi geldi bana. 65,5 silindir bizim motorun bloğuna tam uyuyor ben olmaz felan diye korktum ama sağolsun çinli firma geniş ağız yapmış karteli

neyse silindir piston takıldı üst kapağı takmadan krankı çevirdi arkadaş piston en üst noktada iken 1 mm kadar boşluk kalıyor ala ala neden böyle oldu dedim eski piston tepeli ondan dedi aldım inceledim yeni pistonun kafası düz eskisi bombeli yukarı doğru. yani sıkıştırma oranı baya düşecek motorun biraz canım sıkıldı. neyse topladık kapağı felan taktık. karbüratör iğne ayarınıda en altın bir üstüne aldım kullandım çok bir fark yok gibi geldi bana

arkadaş kullandı yüzü gülüyor iyi olmuş iyi dedi. ya ben kafamda çok büyüttüm ne bileyim fazla kullanma imkanım olmadı 2-3 km anca zaten yağmur yağıyordu yerler ıslak gaza basamadım doğru düzgün. egzoz sesi toklaşmış biraz pıtı pıtı çıkan ses poto poto diye çıkıyor. biraz kullanayım silindirin üstünden aldıracağım rektefeciye de. şimdilik izlenimlerim bunlar. sekmanları takılma şeklini öğrendim pistonun yönü varmış onu öğrendim silindirin üstünde vida gibi bi kapak var parlak o ne ki derdim hatta bir ara sökmeye çalışmıştım egzantiriğin çevirdiği kollar varmış o kolları tutuyormuş. o da şişkeri hareket ettiriyor yani baya bi şeyler öğrendim bu akşam iyi oldu

test edemedim fazla ama bakalım yağmur dinsin kullandıkça ankatacağım izlenimlerimi
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:08 ----------
meraktan dayanamadim biraz dolastim tork artmis. alt devirlerde toparlama daha iyi. rampada 5 viteste gaz yemeyen motor simdi toparliyor gaz yiyor 5. viteste. ani hizlanmalarda gayet iyi bakalim silindirin kafasindan aldirinca nasil olacak. simdi sikistirma orani cok dusuk olmali