Mini Garaj Projesi

Herkese selamlar.

Yazan üye olarak aktif olmasam da okuyan üye olarak sık sık takipteyim.

Kapalı garaj olarak havuz altındaki hamamı kullanıyorum ancak kapı genişligi eziyet olduğu için minimum maliyet ile maksimum kullanışlı bir garaj için kolları sıvadık.

Motorcuların en büyük sıkıntılarından biri olan park sorunu nedeni ile garaj yapmayı düşünen arkadaşlara fikir vermesi amacı ile projeyi paylaşma gereği duydum.

Toplam maliyeti aşama aşama güncelleyeceğim.

1.GÜN

Garajın konumlanacağı alan aracım ile dönüş noktası olduğu için garaj boyutlarını motora göre minimum ölçü de hesapladık.

AL792Q.jpg

Motoru osb üzerine alarak osb standart boyutlarında bir garajın rahat kullanıma uygun olacağı fikrine ulaştık.

9Qon9Q.jpg

Malzemelerimizi alıp geldik ve başlamak için hazırlanıyoruz.
10 boy 30x30 1.5mm profil
12 boy 20 lik lambri

z356A6.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:44 ----------

Devam..

Garaj boyutlarımız 245x122x180/200h olarak belirledikten sonra ortalama %30 luk bir açı ile çatı oluşturmak için alçak ve yüksek olmak üzere iki yan parçayı kaynattık.

kbBq9y.jpg

Tabanın ıslanmaması amacı ile 5 cmlik ayaklık payı bıraktık.

QaB6yG.jpg

Biraz uğraş ile ilk gün içinde ana iskeleti oluşturduk. Kaynak nokları güçlendirilmek üzere tekrar işlemden geçecek.

aL3Vpd.jpg

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Garaj bahane Z900 şahane.Siz garajı boş verin bize Z900 ün fotolarını atın.:) Bu arada şaka bir yana garajın tamamlanmış halini ve maliyetini merak ediyorum.

Devam..

Garajın konum rakımı 300+ metre olduğu için rüzgar ve rüzgar eşliğindeki yagmurun etkilerine önlem olarak 2 farklı silikon ile tüm riskleri ortadan kaldıracağız.

AL79WL.jpg

Çatı eğimi ile devam.

NpAa6L.jpg

Gün batıyor, dağın tepesi rüzgar ile buz kesiyor, bugünlük iş biter.

ZZkv1g.png

Bende tam olarak böyle bir garaj yapmak istiyordum. Konu açmanız çok iyi oldu. Ben dört direk ve branda düşünüyordum. Bu kafes şeklinde olması daha hoşuma gitti. Ben biraz daha alçak ve biraz daha geniş versiyonunu yapacağım sanırım.

Etrafını şeffaf bir branda ile kaplamayı düşünüyor musunuz? Benim planım bu şekilde ama bakalım hangi malzemeleri kullanacağım, nasıl yapacağım.

İnsan kendi becerebildiğinde keyif alıyor bu tarz işlerden ... Kolay Gelsin Usta :)

2.GÜN

Sabah ilk iş bıdık ile boyutları deneme yaptık, acaba kıyıya köşeye sığar mı diye düşündük ki motoru gözümüzde fazla küçültmüşüz.

GBRqy6.jpg

Garajın kapısını kaynatarak kaldığımız yerden devam ettik.

9Qo6Nk.jpg

Astar boyasından sonra paslanmaması adına ayak tıpalarını takarak taban ile işimizi bitirdik.

O0AWaD.jpg

Taban için 18mm, tavan için 15mm osb kullanarak montajlarını tamamladık.

V0aZ8v.jpg

Raf için hazırlanan destek profilleri aynı zamanda iskeletetin esnememesi adına ek rol oynayacak.

z35W1R.jpg

Taban için seçtiğimiz 0.3mm lik kaydırmaz zemin kaplaması.

gq8NJZ.jpg

Ve gün batar iş biter..

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:28 ----------

3.GÜN

Yeni gün ile birlikte garajımızı kaplamak için kolları sıvadık. İlk etap zemin kaplamamız kesildi ve alt profile osb ile birlikte ek vidalar ile sabitlendi.

brbAgb.jpg

20 lik lambriler öncelikle bağlantı şeridinden gizli vidalar ile sabitleniyor sonra sızdırmazlık silikonu ile ek önlem alınıyor.

Ja2rXQ.jpg

Hızlıca 3 kenarı bitirdik.

2rZm5E.jpg

Kilidimizi dilini ters döndürerek monte ettik.

P0M46d.jpg

30x30 köşebentlerimizi vida ve silikon ile sabitledik. Garajın tüm kenarları köşebent ile dönüldü ve vida delikleri tıpa ile kapatıldı.

YDb2kE.jpg

Yalıtım ve şıngıl ile çatı için kolları sıvadık. Dağ başı ve şiddetli rüzgarlar nedeni ile silikon ve çivi ile şıngılları destekledik.

NpE6kQ.jpg

Devam..

Garajımızı yerine yerleştirdik ve bugünlük çalışmaya nokta koyduk.

p0PqnN.jpg

9QL8a9.jpg

Rampa için profilin içine geçebilen, genişliği 20cm bir model tasarladık.

GBzQG7.jpg

9QL8r3.jpg

DPJVW6.jpg

122x50cm rafımızı kestirdik.

aLEJaz.jpg

Ve bugünün de sonuna geldik.
Yarın haftasonu olması nedeni ile kalan işlerimiz pazartesiye sarkabilir.

Yapılacaklar;
. Garaj 20cm lik vidalar ile yere sabitlenecek.
. Garajın arka köşesine 20x20cm kapatılabilen havalandırma ızgarası ve sineklik takılacak.
. Kapı profil kenarlarına sızdırmazlık amacı ile yalıtım eklenecek.
. İç taban etrafına silikon çekilecek.
. Raf ve rampa sabitlenecek, rampa beyaz renge boyanacak.
. Raf altına askılık montajı yapılacak.
. Motoru sabitlemek için yan profillere kemer yuvası eklenecek.
. Köşelere reklektif bant şeridi yapıştırılacak.
. Sol kenara "Kawasaki" logo ve şerit folyo yaptırılacak.
. Ön kapıya "Z" logosu yaptırılacak.
. Otomatik aydınlatma eklenecek.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:18 ----------

Bırakın garajı, bize z900'den bahsedin. :p
Ayrı bir başlık açarım kısmet ise :)

Garaj bahane Z900 şahane.Siz garajı boş verin bize Z900 ün fotolarını atın.:) Bu arada şaka bir yana garajın tamamlanmış halini ve maliyetini merak ediyorum.
Yarın fiyatları detayları ile birlikte ekleyeceğim.

Bende tam olarak böyle bir garaj yapmak istiyordum. Konu açmanız çok iyi oldu. Ben dört direk ve branda düşünüyordum. Bu kafes şeklinde olması daha hoşuma gitti. Ben biraz daha alçak ve biraz daha geniş versiyonunu yapacağım sanırım.

Etrafını şeffaf bir branda ile kaplamayı düşünüyor musunuz? Benim planım bu şekilde ama bakalım hangi malzemeleri kullanacağım, nasıl yapacağım.
Dağ başında olduğum için şiddetli rüzgarlardan dolayı branda şeçeneğim yok. Toplam maliyeti yarın ekleyeceğim, bütçenizi aşmaz ise yardımcı olmaya çalışırım.

Güzel olmuş Metehan abi.Yeni makinen hayırlı olsun.
Kardeşim teşekkür ederim.

Muğla bodrum mu burası?
Evet.

İnsan kendi becerebildiğinde keyif alıyor bu tarz işlerden ... Kolay Gelsin Usta :)
Teşekkürler.

Hayırlı uğurlu olsun hocam ne kadara patladı size bu iş?
Yarın detaylı olarak hesaplayıp paylaşacağım.

elinize emeğinize sağlık
Teşekkürler.

4.GÜN

Biraz önce son işler için çalışmalara başladık.
Öncelik olarak garaj 4 noktadan yere sabitlenecek.

W0Y4J4.jpg

Şuana kadar harcanan bütçeyi yazıyorum, eklemeler yapıldıkça maliyet tablosunu güncelleyeceğim.

. 10 boy (60mt) 30x30x1.5 profil > 250TL
. 12 boy (72mt) 20cm plastik lambri > 200TL
. 6 boy (36mt) 30x30 köşebent > 50TL
. 5mt2 şıngıl > 75TL
. 18mm + 15mm osb > 75TL
. 6 tüp silikon > 50TL
. 130x250x0.3 kaymaz zemin > 40TL
. Boya ve malzemeleri > 25TL
. Kale kilit > 30TL
. 122x56x1.2 mdf raf
. 20x40 ağaç rampa
. Vida setleri ve ıvır zıvır

Aydınlatma için bu üründen hediye geliyor. Videolarda kullanışlı gibi gözüküyor, yakında anlarız.

gqokA2.jpg

Son düzenleme:
ben çok beğendim ama genişliği 1.5 katı kadar daha fazla olmalıydı

çok yaratıcı bir fikir ve komik fiyat :)

Gerçekten tebrik ederim, istanbulda 1 yıllık kapalı garaj fiyatına ömürlük garaj olmuş :)

Çalışmanızdan ötürü tebrikler.

Havalandırma menfezi koymayı düşündünüz mü? Terlemeye vs önlem için...

Güzel olmuş, ellerinize sağlık. Yerinizde müsaitmiş aslında biraz daha geniş tutup kask, mont ve ufak tefek malzemelerinizi de koymak için raf yapa bilirmişsiniz.

ben çok beğendim ama genişliği 1.5 katı kadar daha fazla olmalıydı
Açıklamalar da belirttiğim gibi amaç minimum boyutlarda bir tasarım idi. Teşekkürler.

çok yaratıcı bir fikir ve komik fiyat :)

Gerçekten tebrik ederim, istanbulda 1 yıllık kapalı garaj fiyatına ömürlük garaj olmuş :)
Teşekkür ederim.

Çalışmanızdan ötürü tebrikler.

Havalandırma menfezi koymayı düşündünüz mü? Terlemeye vs önlem için...
Açıklamalar da belirtmiştim, şuan takılıyor.

Güzel olmuş, ellerinize sağlık. Yerinizde müsaitmiş aslında biraz daha geniş tutup kask, mont ve ufak tefek malzemelerinizi de koymak için raf yapa bilirmişsiniz.
Açıklamalar da belirtmiştim, tasarım minik bir garaj olarak tasarlandı.
Yine açıklamalar da yazdığım gibi içinde 122x56cm raf mevcut ve yukarda fotoğrafını ekledim.
Teşekkür ederim.

Elinize sağlık çok güzel olmuş.
Teşekkür ederim.

Şuan garaj yere sabitleniyor, fotoğraflar akşama doğru ekleyeceğim kısmet ise.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:30 ----------

Devam..

İlk iş olarak havalandırma için 30x30 sineklikli ızgaramızın montajını yaptık.

01DmRB.jpg

oj7rN9.jpg

Daha sonra 15cm lik vidalar ile garajımızı beyon zemine sabitledik.

r39ZXa.jpg

Ly310V.jpg

En son olarak ek önlem olarak garaj içi tüm kenarlar silikonlandı.

nRrLD5.jpg

Bugünlük yapılacaklar bu kadar, silikonları kurumak üzere garajın kapısını açık bıraktık.

Akşama doğru zaman olursa iç rötüş boya ve detaylı temizlik sonrası minik eklemeler için kolları sıvayacağız.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:33 ----------

Devam..

3M reflektif köşebent bandımızı yapıştırdık ve diğer köşelere de yapıştırmaya karar verdik.

ZZdZqV.jpg

Ly3y60.jpg

Ja2aG5.jpg

tebrikler
aklımda çok deli fikirler var ama kahrolsun apartmandaki dayanışma

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar