miğre dağı gezisi

miğre dağı gezisi 16.09.2007
Zirvesine çıkmayı çok zamandır isteyipte ancak bu pazar fırsatını bulduğum geziyi sizlerle paylaşmak istedim.
Gezi rutu kısaca Çubuk(ANKARA) merkezden çıkıp Ağılcık,Sığırlıhacı,Tuğla köylerinden geçtikten sonra miğre dağına ve köyüne geliyorsunuz.Yaklaşık 25km.geliş.Gezinin tamamı 60 km.Ankara merkezden de tahminim toplam 80-90 km. tutar.Dönüşü iki şekilde yapabilirsiniz.Birincisi geldiğiniz yoldan geri dönerek daha kısa ama yok değişik yerlerde göreyim deyipte 10-15 km daha fazla yaparak benimde tercih ettiğim ikinci yol güzergahından.Bu güzergahta da İkipınar,Kızılca,Dumlupınar ve Yenice köylerinden geçerek Çubuk yoluna iniyorsunuz.
Miğre dağında(1.610m.) yamaç paraşütüde yapılmaktadır.Benim amacım o yükseklikten Panoramik seyir idi.Dağın doğusu Çubuk ovası batısı Kazan.Endrocular için ideal bir rut.O yükseklikten panoramik görüntüler harika.

Ve Karaoğlan zirvede...Dağın tam zirvesine DHMİ bir radar istasyonu kurmuş.Herhalde Pazar olduğundan kimse yoktu.

Hava parçalı bulutlu olduğu için uzak yerler resimlerde net çıkmamış.Ama çıplak gözle daha iyi...

Zirveden inerken çektiğim resimler...

Miğre köyünden evler...

Zirve ve köyden biraz uzaklaştıktan sonra...

Kuraklıktan nasibini almış bir gölet...

balçığa dönmek üzere... suyu çekilmiş içindeki bitkiler ve kurbağalar var

Başka bir gezide görüşmek üzere.Hoşcakalın.
Not:
23 eylül 2007 pazar günü günübirlik tuz golüne gitmek istiyorum.(Hava durumuna bağlı)Sular çekildiğinden bu mevsimde ayakkabılarınızı çıkarıp tuzun üzerinde yürüyorsunuz.Sağlık için yararlı olduğu söyleniyor.Kapodokya ya giden turistler tuz üzerinde yürüyüş yapmadan geçmiyorlar oradan.İlgilenen arkadaşlar olursa mail atabilir.

Ellerine yüreğine sağlık abi... Çok güzel gezmişsin motosikletinde yakıyor :wiinkk: çok temiz görünüyor ayrıca..... Gezilerinin devamını bekliyoruzz hoşçakal....:rendeer:

szr

OOfff ulan offf, içim yandı insanın motor olası, dağ olası, taş olası geliyorr
Şu köylere gidip alıp başını yaşayası geliyor, dertsiz tasasız ; azıcık aşım kaygısız başım
Efkarlandım , güzel fotoğraflar için tşk ederim...

iyi gezmişsin emegine ve motoruna sağlık:cat:ama şu caanım türkiyemin halini gördükcede üzülmemek elde degil kendi elerimizle yok ediyoruz bütün güzellikleri:pr::salut:

Güzel gezi olmuş eline saglık

Bu arada transalp çok temiz çık çık hiç yakıştıramadım:farao:. İnsan sağını solunu biraz toz toprakla kaplar. Temiz enduromu olur be enduro dediğin biraz tozlu topraklı olur.:p:cherry:

Baba fotoğrafların çok güzel.Kara oğlanla gezdir beni biir gün.:rendeer:

Gümüşyayla

Keko Sen Bizim Köye Gitmişsin Bende Bu Köylüyüm Gümüşyayla Lı Ama Uzun Zamandır Gidemiyordum Dağa Hiç çıkmak Nasip Olmadı Ayrıca Resimler çok Güzel Köyümün Resimlerine Baktıkça Daha çok özlüyor Insan Emeğine Sağlık

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar